Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nokia3410

czy picie siemia lnianego ma jakis wplyw na skutecznosc tabletek anty?

Polecane posty

Moim zdaniem może mieć. Siemie lniane tworzy warstewkę śluzu na ściance jelita i utrudnia wchłanianie. Na tyle skutecznie, że po dłuższym piciu bez przerw, moga wystąpić niedobory pokarmowe. Więc tabletki anty też mogą się całkowicie nie wchłaniać.

Gość nokia3410
to mnie troche przestraszylas:( a jak myslisz co ile dni powinnam robic przerwe?

Jeśli będziesz robić przerwy w piciu siemienia, to i tak nie poprawi to skuteczności tabletek, bo przecież wystarczy, że jedna z opakowania się nie wchłonie do końca, a jeśli chodzi o zapobieganie awitaminozom, to kiedyś pamiętam, że lekarz kazał mi robic przerwy co 2-3 tygodnie. Chyba najlepiej będzie jak porozmawiasz z lekarzem właśnie.

Gość nokia3410
to narazie odstawie siemie lniane, chociaz za duzo tego nie pilam , a ten napoj robilam z malej ilosci nasion.pojutrze mam sie spotkac ze swoim mezczyzna (dosc dlugo sie nie widzielismy) i teraz troche boje sie z nim kochac bez zabezpieczenia :(:( a dzidziusia narazie to niechcemy miec:(

Gość nokia3410
mam jeszcze jedno pytanie, w sumie to jestem dopiero przy trzeciej tabletce z nowego opakowania , jesli odstawie siemie to czy po 7 bede normalnie zabezpieczona?na moim miejscu zaryzykowalaby kochac sie ze swoim mezczyzna bez dodatkowego zabezpieczenia?

Gość Vilja
wiem tylko,ze picie Dziurawca oslabia dzialanie pigulki

Gość gość
Na portalu abczdrowie gdzie wypowiadają się specjaliści ginekolodzy wypowiadają się jednogłośnie że siemię lniane NIE OBNIŻA działania tabletek.

Gość gość Aga
Nie wydaje mi się .Jeżeli nie masz żadnych problemów typu biegunka po siemieniu to nic się nie dzieje.Wyrażnie pisze w ulotce przynajmniej mojej a biore belare, ze biegunki lub stosowanie antybiotyku może zmniejszyć skuteczność.A siemie tworzy bariere ochronną żołądka ale nie przed antykoncepcją.Chodzi tu o lepsze przesuwanie treści pokarmowej.

Gość Gość
Dnia 2.07.2018 o 05:03, Gość gość napisał:

Na portalu abczdrowie gdzie wypowiadają się specjaliści ginekolodzy wypowiadają się jednogłośnie że siemię lniane NIE OBNIŻA działania tabletek.

Taaa jasne. Ja przy piciu siemienia mam krwawienia mimo tabsów i to nie z odstawienia! Ewidentnie tabsy się nie wchłaniają kiedy pije sie gluta z siemienia lnianego. Ku przestrodze.