Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Herbatka77

Jak utrzymać faceta??

Polecane posty

Gość Herbatka77

Tyle topików o tym jak go zdobyć, a gorsze jest 100 razy utrzymać go przy sobie. Więc jak to zrobić? W jaki sposób dać mu do zrozumienia że coś nam się nie podoba? Ale tak by nie zaczął nas nienawidzieć?

Gość smycz tylko i wyłącznie
smycz - zdecydowana, mocna, ale niewidzialna :-P

Gość dyktatorrrrrrr
muszisz miec duzo kasy raszplo

Gość niektóre zatrzymują faceta
tyłkiem albo bachorem

Moja rada, po prostu badź sobą :-D i pamietaj, że nikogo do niczego nie można zmuszać, pozdrawiam :-D

Gość dorka34
zatrzymywac? na sile? jak kocha i mu zalezy to sam zostanie, nieprawdaz?

Gość E tam nie wiecie o czym mowici
KSIAZKA SHERRY ARGOV 🌻"DLACZEGO MEZCZYZNI KOCHAJA ZOLZY"🌻 ZNAJDZIESZ JAK SPRAWIC BY ZA TOBA SZALAL I ZEBY ZWIAZEK BYL EKSCYTUJACY!!! FRAGMENTY: Zolza, ktora opisuje ma zyczliwe usposobienie, a jednoczesnie jest silna. Ma sile, ktora przejawia sie bardzo subtelnie. Taka kobieta nie rezygnuje z wlasnego zycia i nie ugania sie za mezczyzna. Nie pozwala by mezczyzna myslal, ze ma ja w garsci. I umie postawic na swoim gdy on sie zagalopuje. Wie czego chce ale nie sprzemierzy sie samej sobie, zeby to dostac. Przy tym wszystkim jest kobieca, jak stalowa magnolia, zewnatrz delikatna jak kwiat, wewnatrz twarda jak stal. Uzywa tej kobiecosci dla wlasnych korzysci. Co nie znaczy, ze gra nie fair. Ma jedna rzecz, ktorej pozbawiona jest gaska: przytomnosc umyslu, dzieki ktorej nei daje sie poniesc romantycznym mrzonkom. Ta przytomnosc pozwala jej uzywac swojej sily tylko wtedy kiedy to jest konieczne. Na dodatek nei traci glowy, gdy znajdzie sie pod czyjas presja. Podczas gdy kobieta, ktora jest zbyt "mila" daje i daje az zostaje z niczym, kobieta trzezwo myslaca wie kiedy sie wycofac. Kazdy z nas zna jakas "mila" dziewczyne. to kobieta, ktora usilnie nadrabia brak pewnosci siebie, dajac wszystko mezczyznie. To kobieta, ktora daje slepo bo goraco pragnie aby jej zainteresowanie zostalo odwzajemnione. To kobieta, ktora pojdzie na wszystko, co jej zdaniem zadowoli mezczyzne by utrzymac zwiazek. Mile dziewczyny powinny wiedziec to, co swietnie rozumie zolza - superbabka. Nadgorliwosc w zadowalaniu mezczyzny pozbawia nas jego szacunku, bywa gwozdziem do trumny jego zainteresowania i powodem rozpadu zwiazku. Mila kobieta popelnia blad bedac zawsze do dyspozycji. "Nie mam ochoty grac", mowi. Pokazuje w ten sposob, jak bardzo boi sie go stracic i wkrotce czuje, ze ma ja na sto procent w garsci. To jest moment w kotrym kobiety czesto zaczynaja narzekac: "On nie ma dla mnie czasu. On nie jest tak romantyczny jak kiedys". TEST CZY JESTES ZBYT MILA? Czy czujesz sie winna, kiedy mowisz nie, albo czy mowisz nie, a potem zastanawiasz sie dlaczego to powiedzialas? Czy czesto probujesz powiedziec swojemu partnerowi ze chcesz byc traktowana z szacunkiem? Czy probujesz cos wytargowac albo wynegocjowac w sprawie twoich potrrzeb lub pragnien? Czy czesto rezygnujesz ze snu albo czasu przeznaczonego dla siebie zeby spelnic jego potrzeby? Czy czesto sie z nim spotykasz na zawoloanie albo wtedy gdy jemu to pasuje? Czy zdarza ci sie powtarzac swoja prosbe jak gdyby nie uslyszal jej za pierwszym razem? Czy po klotni zawsze ty pierwsza odzywasz sie do niego albo przepraszasz? Czy wydaje ci sie ze jestes czulsza od niego? Czy po spotkaniu z nim czesto czujesz sie wyczerpana? Czy ciagle masz niedosyt zainteresowania i serdecznosci z jego strony? *********************** Jesli odpowiedzialas TAK na 5 i wiecej pytan tego testu to dajesz duzo wiecej niz dostajesz. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ROZDZIALY W KSIAZCE czyli ZASADY ATRAKCYJNOSCI czyli co jest wlasciwie w tej ksiazce? Zasada atrakcyjnosci nr 1- To, za czym sie ktos ugania, ucieka mu z przed nosa Zasada atrakcyjnosci nr 2. Kobiety, za ktorymi szaleja mezczyzni, nie zawsze sa wyjatkowe. One po prostu nie daja po sobie poznac, ze im na facetach zalezy. Zasada atrakcyjnosci nr 3. Kobieta intryguje mezczyzne w takim stopniu w jakim on czuje, ze nie ma jej na sto procent w garsci. Zasada atrakcyjnosci nr 4. Czasami mezczyzna specjalnie nie dzwoni, zeby sprawdzic jak zareagujesz. Zasada atrakcyjnosci nr 5. Jesli zaczynasz od postawy "wszystko dla ciebie" jego to zraza. ale jesli jest cos czego nei moze dostac to zdobycie tego staje sie wyzwaniem. 6.Twoj stosunek do samej siebie decyduje o tym jak widzi cie mezczyzna. 7. Cen sie wysoko, a uwierzy, ze jestes jego wygrana na loterii. 8. Zolze od kobiety zbyt milej rozni najbardziej strach. Zolza pokazuje, ze nie boi sie zyc bez mezczyzny. 9.Zolza jesli musi wybierac miedzy wlasna godnoscia a utrzymaniem zwiazku na pierwszym meisjcu stawia wlasna godnosc. 12. Mezczyzna wie, ktora kobieta bedzie na jego zawolanie. 13. Stawianie warunkow lub ich brak swiadczy o twoich mozliwosciach. Niemal natychmiast przedstawiasz sie jako popychadlo lub superbabka. 19. Mezczyzne interesuje przede wszystkim, ze nie bedziesz uzalezniona od niego zbyt emocjonalnie. 20.On musi czuc ze jestes z nim z wyboru, a nie dlatego, ze go potrzebujesz. Tylko wtedy bedzie cie uwazal, za rownorzedna partnerke. 38. Kobiet, sprawiajac wrazenie, ze radzi sobie we wszystkim wpuszcza sie w maliny czyli robienie wszystkiego. 43. Jesli zaklocasz wlasny rytm zycia, tworzysz w nim pustke. Potem aby ja wypelnic zaczynasz oczekiwac i wymagac coraz wiecej od swojego partnera. 44. Wiekszosc kobiet oczekuje od mezczyzny tego co powinny dac sobie same. 46. W chwili gdy kobieta wysila sie ponad miare by przypodobac sie mezczyznie, obniza standart ich zwiazku. 47. Popelniasz grzech nadgorliwosci za kazdym razem, kiedy okazujesz wyraznie, ze dajesz z siebie wszystko. 48. Kiedy przestajesz byc pania siebie wasz zwiazek skazany jest na niepowodzenie. 50. Mila dziewczyna daje z siebie za duzo kiedy regularne zadowalanie jej partnera staje sie wazniejsze od jej wlasnych potrzeb. 51. Zwiazek w ktorym nadmiernie sie starasz prawdopodobnie jest do niczego. 52. Kiedy zrzedzisz on sie wylacza, ale kiedy przemawiasz swoimi czynami, koncentruje na tobie uwage. 54. Jesli zycie codzienne staje sie rutyna mezczyzna jest bardziej sklonny dac ci rodzaj milosci jaka darzyl swoja matke - i wzrasta prawdopodobienstwo, ze bedzie cie zaniedbywal. 58. Mezczyzna wykorzystuje kobiete, ktora ma na kazde skinienie w dogodny dla siebie sposob, ale nie bedzie sie dla niej wysilal. 62. Kobieta o emocjonalnej naturze ma dla niego wiecej z popychadla. 64.Mezczyzna zapomina co dla niego znaczysz jesli mu o tym nie przypomnisz. 72. Wiekszosc mezczyzn ma sklonnosc do lekcewazenie kobiet, ktore wydaja sie zbyt ulegle. 77. Musisz pokazac, ze nei bedziesz tolerowala zlego traktowania. Wtedy nie stracisz jego szacunku. 78. Zachowujesz prawo wlasnosci do siebie, kiedy potrafisz stac na wlasnych nogach. Mezczyzna nigdy nei powinien czuc ze jestes na jego lasce. 88. Kiedy odchodzisz od rutyny, twoja nieobecnosc tam, gdzie zawsze bylas sprawia, ze on przytomnieje. Mezczyzni nei reaguja na slowa, reaguja natomiast na brak kontaktu. 90. Mezczyzna nie bedzie szanowal kobiety, ktora automatycznie ustawia sie na najwyzsze obroty aby mu dogodzic. 93. Keidy zaczynasz sie smiac zaczynasz zdrowiec. 95. Mezczyzna czuje, ze zdobyl kobiete, gdy ona je mu z reki. Wtedy zaczyna byc znudzony. 97. Kobieta ulegla, ktora daje za duzo, sprawia wrazenie jakby wierzyla w mezczyzne bardziej niz w sama siebie. Mezczyzni widza to jako slabosc a nie wdziek. 99. Naprawde silni ludzie nie tlumacza sie dlaczego wymagaja szacunku. Po prostu nie zadaja sie z kims, kto im szacunku nie okazuje. 100. Najatrakcyjniejszym przymiotem czlowieka jest godnosc.

Gość E tam nie wiecie o czym mowici
44. Wiekszosc kobiet oczekuje od mezczyzny tego co powinny dac sobie same. 46. W chwili gdy kobieta wysila sie ponad miare by przypodobac sie mezczyznie, obniza standart ich zwiazku. 47. Popelniasz grzech nadgorliwosci za kazdym razem, kiedy okazujesz wyraznie, ze dajesz z siebie wszystko. 48. Kiedy przestajesz byc pania siebie wasz zwiazek skazany jest na niepowodzenie. 50. Mila dziewczyna daje z siebie za duzo kiedy regularne zadowalanie jej partnera staje sie wazniejsze od jej wlasnych potrzeb. 51. Zwiazek w ktorym nadmiernie sie starasz prawdopodobnie jest do niczego. 52. Kiedy zrzedzisz on sie wylacza, ale kiedy przemawiasz swoimi czynami, koncentruje na tobie uwage. 54. Jesli zycie codzienne staje sie rutyna mezczyzna jest bardziej sklonny dac ci rodzaj milosci jaka darzyl swoja matke - i wzrasta prawdopodobienstwo, ze bedzie cie zaniedbywal. 58. Mezczyzna wykorzystuje kobiete, ktora ma na kazde skinienie w dogodny dla siebie sposob, ale nie bedzie sie dla niej wysilal. 62. Kobieta o emocjonalnej naturze ma dla niego wiecej z popychadla. 64.Mezczyzna zapomina co dla niego znaczysz jesli mu o tym nie przypomnisz. 72. Wiekszosc mezczyzn ma sklonnosc do lekcewazenie kobiet, ktore wydaja sie zbyt ulegle. 77. Musisz pokazac, ze nei bedziesz tolerowala zlego traktowania. Wtedy nie stracisz jego szacunku. 78. Zachowujesz prawo wlasnosci do siebie, kiedy potrafisz stac na wlasnych nogach. Mezczyzna nigdy nei powinien czuc ze jestes na jego lasce. 88. Kiedy odchodzisz od rutyny, twoja nieobecnosc tam, gdzie zawsze bylas sprawia, ze on przytomnieje. Mezczyzni nei reaguja na slowa, reaguja natomiast na brak kontaktu. 90. Mezczyzna nie bedzie szanowal kobiety, ktora automatycznie ustawia sie na najwyzsze obroty aby mu dogodzic. 93. Keidy zaczynasz sie smiac zaczynasz zdrowiec. 95. Mezczyzna czuje, ze zdobyl kobiete, gdy ona je mu z reki. Wtedy zaczyna byc znudzony. 97. Kobieta ulegla, ktora daje za duzo, sprawia wrazenie jakby wierzyla w mezczyzne bardziej niz w sama siebie. Mezczyzni widza to jako slabosc a nie wdziek. 99. Naprawde silni ludzie nie tlumacza sie dlaczego wymagaja szacunku. Po prostu nie zadaja sie z kims, kto im szacunku nie okazuje. 100. Najatrakcyjniejszym przymiotem czlowieka jest godnosc. KSIAZKA JEST FANTASTYCZNA! I BARDZO PRZEMAWIA!

Gość lenka28
poprosze o ujeszcze kilka ciekawych fragmentów, np. jak wzbudzic w facecie ciekawosc i zainteresowanie

Gość ja tez bardzo prosze..
o dalsze fragmenty ta ksiazka jest bardzo intrygujaca!!!! dzieki

Gość Fiorella
O kobiecie pisał Andrzej Szczypiorski Autoporttret z kobietą.. I ujął tam co to kobieta i miłość. i jets tam miłość nie tylko duchem, ale i ciałem. oto fragment:) Chce Ci powiedziec o 2 sprawacch. O tym jak jestes piekna a tazke o tym na cyzm poleg moja miłosc.(..) - jestes piękna- rzekł-ale inaczej, niż wszystkie piekne kobiety, jakie widziałem. Były bardzo cielesnei w tym odnajdywałem piekno. Z toba jestinaczej. uczyniła miekki gest, przesuneła wierzhcem prawej dłoni po jego policzku, ale miał uczucie bezcielesnosci własnie, jakby mysl dotkneła jego twarzy. Spojrzał w oczy Ruth. Boze, rzekł do siebie, dlaczego mi to dajesz? Jestem starym bluznierca i poniewierałem Toba. Dlaczego mi to dajesz?(..) Boze, myslał w chwili pocałunku, jak to mozliwe ze cały jestem w niej, a ona we mnie, skoro tylko dotykam jej warg swoimi wargami? (..) Odchyliła glowe. W oczach miała radosny usmeich. Powiedziała bardzo cicho szeptem niemalze -Kocham Cie Przymkneła oczy. On pomysła, ze nie był dla niej dobry, zbyt wiel sie domagał. chciał od niej tych słów, a ona nalezała do ludiz, ktoryz boja sie slow. Moze nie bez racji, bo przeciez słowa maja wielka siłe sprawcza, czesto znacza wiecej niz mysli i uczynki, moze nie bez racji bała sie słow, bo cos w jej przeszłosci, imiona, szepty, słowa.(..) Posłuchaj Ruth - Powiedziałs to. Ale nadal nic ci nie grozi. Chce zebys zrozumiała, na cyzm polega moja milosc.Niczego nie chce dla siebie. Wiem jedno, nie dopuszcze abys cierpiała. Kiedykolwiek.(..)Nie spotka cie zadna krzywda, zaden bol.(..) Moze własnie tak bardzo cie kocham, ze pryz tobie odnajduje kawałek zwyklego swita, słysze smiech, radosc(..) Ruth, pomysła wypije koniak i wracam do ciebie. Nie mam innego swiata poza tym, ktory zamykasz kurczowo w swojej malej dloni, ilekroc mam ochote ja całowac. Nie bojmy sie milosci, oni sie bali, ale byla i wyszli jej naprzeciw. ociagli sie, ale wyszli:) Mozna zamiast Ruth dac On i bedzie inna, ale taka sama historia, emocje, obawy, ale i milosc:) Polecam msze za miasto arras, tez fajne, tez jego autorstwa czytajcie wartosciowe rzeczy, mowiace prawde i pokazujace zdrowe i normalne relacje miedzy ludzmi. Nie nabijajcie glowe stekiem bzdur wspolczesnych filozofow co pisza steki pod publike i dla kasy. jak sie cos czuje trzeba to okazywac, mowic, nie bac sie siebie. Emocji, milosci. A te porady wyzej, ze jak ktos okaze milosc to drugi sie nim nudiz sa bezsensowne. Jets tylu co sa po slubach wiel lat i wlasnie okazuja sobie uczucia, mowia, kochaja. -A czy ja nie mam piersi, ramion, dłoni-rzekla i rozesmiała sie łagodnie

Gość ----------------------------
Zawszw mozna przykuc do kaloryfera, jak sie komus te pompki znudza!

Gość jacek2233
oj oj

Gość gość
uu

Gość gość
"W jaki sposób dać mu do zrozumienia że coś nam się nie podoba?" - najlepiej powiedzieć.

Gość gość
W moim przypadku wystarczy szczerość i normalna rozmowa. Mężczyźni to proste stworzonka i lubią jak się im wykłada kawę na ławę ;)

Gość Carycka
Faceta trzyma się krótko, Najdalej do rana