Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joooanna

ciąza,a owłosienie

Polecane posty

Gość joooanna

Witam Was,mam takie kłopotliwe pytanie,czy wasi lekarze kazali wam nie golic wogóle miejsc intymnych?moja lekarz zabroniła mi nawet samą maszynka,bez zadnego kremu,czy wy równiez się nie golicie w czasie ciązy?Czy to konieczne,jesli tak-dlaczego,przeciez uzywam wkładek,dbam o higienę,więc te całe włoski juz i tak nie pełnia funkcji ochronnej przed drobnoustrojami.pytam was bo moja lekarz to bardzo sędziwa pani i jej przekonania są często bardzo"w zgodzie z naturą"inni lekarze nie kazali mi tego robic,jednak ona się upiera,a ja niewiem co zrobic,nie chce zaszkodzic dziecku.

Gość Baldura
Chyba powinnas zmienic lekarza!Ja tez jestem w ciazy i pierwszy raz slysze taka glupote.

Gość joooanna
powiem szczerze,ze od dawna nosze tzw"bikini brazylijskie"czyli wogóle nie mam włosków i szczerze mówiąc wcale nie mam chęci ich zapuszczac..

Gość co za paranoja
jeżeli Twój lekarz chce, moze sie nie golic, jego wybór ale nie może Ci tego zabronić, co za bzdura, jesus maryja

rany.... a jak można zaszkodzić dziecku goleniem włosów łonowych? nie martw się, zrób tak żebyś sie czuła dobrze, golenie z pewnością dziecku nie zaszkodzi, a Tobie pewnie będzie zręczniej, sędziwa pani doktor pewnie nie dowidzi lub nie sięgnie że opowiada takie rzeczy

Gość joooanna
Wielkie dzięki,jesli nie byłam bym w ciązy nic bym sobie nie robiła z tego typu rad pani doktor,jednak teraz wolę spytac o zdanie Was i poznac je od kilku osób.Szczerze mówiąc,bardzo mi pomogłyscie,chyba zmienie lekarza..

Gość bo podobno
dziecko wtedy urodzi sie łyse (podobno to prawda, jak z tą kokardką i nie kupowaniem niczego przed porodem, a zwlaszcza sliniaków)

Ja sie goliłam i jakosnic mi ani mojej córci to nie zaszkodziło. To tylko pewno przesądy jak to żeby nic przed porodem nie kupowac , ja juz od 6mc kompletowałam wyprawke i co? jakos wszystko jest wporzadku:)