Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

remi

czemu niektórzy ludzie nie lubią kotów?

Polecane posty

to takie fantastyczne stworzenia. zabawa z nimi to prawdziwa przyjemność o ile ma się pewną wrażliwość w dotyku (co ciekawe niektórzy uważają że facet który umie się obchodzić z kotem, umie zadowolić kobietę). nie śmierdzą tak jak psy, nie ślinią się, nie zagryzają małych dzieci. dla mnie ludzie którzy preferują psy i gardzą kotami reprezentują pewien prymitywny typ osobowości, który ceni sobie siłę, bezwarunkowe oddanie, chęć dominowania. może dużo złośliwości w tym co napisałem ale spowodowane jest to przede wszystkim złością na ludzi trzymających duże, stanowiące potencjalne zagrożenie, psy (i nic mnie to nie obchodzi że w danej chwili są one potulne jak baranek dla właściciela). a jak widzę takie wielkie bydle biegające bez kagańca po ulicy i goniące małego kotka to mnie krew zalewa.

Gość open
jasne nie zagryzaja, ale mojej znajomej kotka udusila niemowle... i dlatego mam wstret do kotow

pewnie dlatego, że kot nie manifestuje swojego przywiązania w stosunku do właściciela [ a my lidzie lubimy jak nas się lubi i szanuje :P ], w sumie to ciężko nazwać to przywiązaniem, kot cię lubi albo nie - wg mnie kot tylko toleruje człowieka, człowiek jest mu zupełnie obojętny, byle by dawał mu jeść :) czasem przychodzi by go popieścić ale sam, nie lubi jak się go zmusza do czegoś .. poprostu koty są niezależne i tak naprawde nie potrzebują nas. tak w ogóle to mam i psa i kota [zadziorny samotnik] :) mój chłopak ma kota - i nie przepada za psami, a ja wolę jednak psy bo są przylepkami są wierne i potrafią to okazać

>jasne nie zagryzaja, ale mojej znajomej kotka udusila niemowle... i dlatego mam wstret do kotow tak a mojej znajomej znajoma ma bratową której siostra ma kota który należy do loży masońskiej i spiskuje przeciw ludziom. coś jestem bardziej niż pewny że historię o kotach zabijających niemowlęta należą do tzw. urban legends.

Gość nnnnnnnn
Ja nie lubie tych stworzeń, bo kiedyś spałam u koleżanki, której kot wskoczył w nocy mi na glowę i podrapal mi mnie po twarzy.

Gość azazela
Oba, kot i pies są bogate w cnoty i talenty, ale pies ma o jeden talent za dużo: pozwala się tresować i o jedną cnotę za mało: nie kryje w sobie żadnych tajemnic.

no jezeli schodzimy na temat zagryzania niemowlat ( i w ogole ludzi) to jednak chyba psy w tym sa lepsze...

Gość Vanilla ninja
Jeśli zostawicie głodnego kota sam na sam z nieboszczykiem,to bądzcie pewni,że się za niego zabierze.Koty takie już są i to nie żadne brednie.Ja sama mam 3 koty i bardzo je lubię,ale dużo ludzi twierdzi,że potrafią być bestiami-i ja im wierzę.

Ja zauwazylam ze ludzie nie lubia kotow kiedy ich nie posiadaja... Koty to takie niezalezne stworzenia i nie potrzebuja ludzi? Moze i tak ale moje jakos pokazuja swoje przywiazanie i zawsze witaja mnie w progu jak przychodze z pracy, zawsze zebraja o jedzonko, zawsze przychodza sie kiziac, zawsze sledza mnie po mieszkaniu - zebym bron boze nie zostawila ich w innym pokoju :) A ze drapia to juz natura - tak jak psy gryza... Pozdr

ja kocham koty!!!! ale np moja powiedzmy znajoma , młoda osoba ok.30 nieznosi kotów, twierdzi że są fałszywe, że \"mają coś w oczach\", że nie można im w nie patrzeć,że im nie ufa itp. ja mam 4 koty, jeden jest czarny i jak ona przyjeżdża to nawet nie chce na niego patrzeć, ma małego synka i nawet nie pozwala mu go pogłaskać \"bo przyniesie nieszczęście\":O w ogóle wierzy w te różne śmieszne rzeczy typu horoskop itp.

Gość korinna
a ja uważam , że ci co nie lubia kotów, na pewno w poprzednim wcieleniu byli MYSZAMI :-)

Gość azazela
koty nie dają się ujarzmić ludziom. to wszystko

Gość Sindbad Żeglarz
ja też lubię swoje kocie drapieżniki i wiem że jest w nich coś dzikiego i nieujarzmionego. jakas forma tajemnicy. i wiem też że potrafią okazać wdzęczność . zdarzyło mi się to zaobserwować i doświadczyć tego. kot w czasie cięzkiej choroby usiłował pokazać mnie i mojej siostrze że jest wdzięczny. cholera, czułyśmy się tak jakby nam dziękował. i wiecie, wzruszające to było. lubie kocią naturę, odpowiada mi taki układ "żyjemy razem ale trochę obok siebie". przez lata miałam psa i wiem że to zupelnie coś innego ale równie ciekawe doświadczenie. =^^=, miauuuu!

Gość
Są ludzie którzy nie lubią kotów, są ludzie którzy nie lubią dzieci i są ludzie którzy nie lubią psów co w tym dziwnego?? Ja koty uwielbiam sama mam 4👄👄👄

Gość he he he
a dlaczego niektorzy ludzie nie lubie mysz.............???? heheh

Gość ... a ja
nie lubie kotow od dziecinstwa, bo kiedys jak bylam mala czekalam na mame pod sklepem, tam byl kot - sobie stal - i ja do niego "kici kici" a ten jak na mnie sie zjerzyl i z pazurami... grrr, i juz kotow nie polubie...

Gość 456546
... a ja: a jak jakiś mający szczere intencje ale nizbyt rozgarnięty facet chce zagadać do dziewczyny a ta go ośmiesza, obraża itp. to ma nie lubić kobiet do końca życia?;)

Gość tak was czytam
i stwierdzam, zescie pojebani, za grosz rozumu

Gość ... a ja
456546 na pewno masz racje, ale juz tak mi sie tamto zdarzenie ze tak powiem odcisnelo na psychice... i jakos sie do nich nie moge przekonac

Gość gość
Vanilja ninja , głupoty gadasz że szok . Każde zwierzę (nie ważne czy kot , królik pies) zje nieboszczyka jeśli nie będzie nic innego do jedzenia w pobliżu ...

Gość gość
najlepiej zapytać osoby, która nie lubi kotów bezpośrednio, a nie gdybać. Wiele osób tkwi mentalnie w średniowieczu i zarzuca kotom czyny, z powodu których były palone na stosie wraz z podejrzanymi o czary wiedźmami. W średniowiecznej Europie tępiono koty, rzekomo miały powiązania z siłamy nieczystymi, dusiły niemowlęta, jadły zmarłych, lista długa, zarażały śmiertelnymi chorobami. Dzięki uprzejmości kościoła ludzie w to uwierzyli i pastwili się nad kotami na wszelkie możliwe sposoby. Efektem była epidemia dżumy, roznoszonej przez gryzonie, ludzie umierali masowo, plaga myszy, szczurów i chorób. Polecam kocie muzeum w Amsterdmie

Gość gość
Co myslicie o osobach które śpią w łóżku z kotami? Kotek wychodzi spod kołderki robi kupkę w kuwecie, pięknie mruczy i wraca na swoje poprzednie miejsce. Odkąd żona śpi z kotami stała się dla mnie aseksualna.

Gość gość
Ludzie jedzą na stołach, gdzie przed chwilą siedział ich ukochany kot po wyjściu z kuwety i mył zadeczek. Widziałam u znajomych. Kto kociarzom zabroni? Mamy 2 koty, ale nie włażą do łóżka ani na stół ☺

Gość gość
Niektórzy mają szczęście, to nawet nie szczęście, a mądrość w sobie. Potrafią odnaleźć się w porę.

Gość gość
Gdybym zaszczekał, że tak nie wolno, że to mi nie leży. Rozdrapany byłbym na strzępy. Posadzony o brak ludzkich uczuć (kocich)... Lubię swą prywatność, sterylność, masło w lodówce bez sierści, miły, kwiatowy zapach domu. Czystą poduszkę, naczynia, dywan, trawnik na którym mogę zalec gdy jestem zmęczony.

Gość gość
Koty fajnie okazuja milosc

Gość gość
W dzieciństwie bawiłem się z kotami. I owszem. Rodzice potrafili każdemu człowiekowi stada wyznaczyć przynależne mu miejsce. Kto nie wpisywał się w normy przez nich ustalone wypadał. Dzieci, nie koty były bezgranicznie kochane.

Gość gość
Dziś córka ma alergię na koty, przez alergologa stwierdzoną. Cóż z tego...gdy ... Połyka chemię, to że nie do końca pomaga...