Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość imajjka

wkładka anty - tak czy nie........??????

Polecane posty

Gość imajjka

Witam Własnie jestem na etapie rozważan: załozyć - nie załozyć... więcej przemawia jednak za... Już rodziłam i na razie nie wchodzi w rachube drugie dziecko, tabletek nie chcę i nie mogę brać...ale brałam kiedyś. Po ciąży która była ponad 2 lata temu uzywalam tylko prezerwatyw, i boje sie ze mój limit szczęścia się niedługo wyczerpie, a nie chcę z różnych przyczyn drugiego dziecka. Ale na mirene która jest jak czytam tutaj i nie tylko tutaj, niestety mnie niestać Mocno sie zastanawiam nad miedzianą . Pomózcie mnie przkonać ze taka tez jest bezpieczna i skuteczna bo naprawdę mam duzy dylemat choć w zasadzie innego wyjscia niz wkałdka nie widzę... z góry dzieki za pomoc🌻 cholerka z tego wszystkiego muszę zakładac drugi topik bo nie wpisalam dobrego tematu i nikt nie bedzie wiedział o co chodzi... no cóż roztrzepanie robi swoje...;)

Gość imajjka
dzieki za głos ale bardziej interesują mnie opinie kobiet które mają lub miały załozona wkładke...

Gość imajjka
wyszukiwraka dzieki ogromne🌻 zabieram się do czytania... pozdrawiam

Gość a wiesz ze
wkladka powoduje pernamentny stan zapalny sluzowki macicy??

Gość same katolickie oszolomione
cipy sie wypowiadaja :O Ale bzdury gadacie :P Taka wkladka nie powoduje ani stanow zapalnych ani nic innego! Jest bezpieczna i pewna. A te bajki o metodzie wczesnoporonnej to sobie wsadzcie w tylek - albo swojemu kochanemu duszpasterzowi na spotkaniu kola przyjaciol radia maryja :P

Gość korinna
JA mam wkładkę, którąś tam już od 15 lat, nigdy w życiu nie miałam ŻADNYCH problemów ze zdrowiem, a ponadto współżyję "bezpiecznie" w płodnych dniach, więc nie mam przeszkód natury moralnej. Raz próbowałam bez wkładki, zaczęłam brac tabletki, to nabawiłam się rostroju hormonów. POLECAM!!!

Gość korinna
polecam oczywiście wkładkę :)

Gość imajjka
korinna dzięki za swoje zdanie bo walsnie o to mi chodzilo o zdanie kobiet które uzywają wkaldek i z całym szacunkiem nie mam zamiaru czytać rad od osób ktore nigdy z tej metody nie korzystały ... pozdrawiam i dalej myslę /mam jeszcze ok 4 tyg na zastanowienie/

Gość nekta
Polecam topik "Jaką spiralę????????????" Znajdziesz tam wiele odpowiedzi na Twoje wątpliwości! Ja też tam się wypowiadam!

Gość imajjka
hej nekta:D wiem wiem że jest ten topic bo sama tez tam zadałam pytanie, przeczytałam go juz od deski do deski i chyba jestem coraz blizej podjecia decyzji ale jak juz to wybiore mirene... jeszcze mam troche czasu, wiec mysle dalej... pozdrawiam🌻

Gość nekta
NIe będę Ci tu wychwalać Mirenę, bo mogę być małoobiektywna, bo ja mam. Czy spełniła moje oczekiwania to nie powiem Ci teraz. Jedno wiem,że jestem panikara i ten nieregularny okres o którym mnie poinformował ginekolog trochę mnie drażni bo przy tabsach było wszystko jasne a tu należy nieco się przestawić! Wiem jedno tabletki nie dały mi jeszcze spokoju zablokowały mi organizm i już 2 miesiące nie mam krwawienia. Może to przez hormony w MIrenie? Komfort polega na tym ,że zabezpieczenie nie zależy od regularności brania pigułek, wymiotów, biegunek czy interakcji z antybiotykami! Życzę Ci podjęcia mądrej decyzji po wnikliwej analizie za i przeciw i opinii lekarza przede wszystkim!

Gość imajjka
dzieki nekta wiem ze nie mozesz byc obiektywna, ale mi własnie chodzi o subiektywne odczucia korzystajacych z tej metody. Poprostu chce miec cos bezpiecznego i skutecznego a wkładka chyba taka jest... Rany tylko dlaczego ta mirena musi byc taka droga:O no i dalej myslę... pozdrawiam

Gość imajjka
nikt mi tu juz wiecej nie pomoże????

Gość MALEŃKA55
Mam 28 lat i od trzech lat wkładkę Mirenę. Oczywiście jestem po porodzie. Wkładka rewelacyjna, całkowity zanik miesiączki, zero owulacji, czuję się świetnie. Jestem dyspozycyjna.. nie mam żadnych zespołów napięcia miesiączkowego itp. To antykoncepcja XXI wieku. Zakłada się ją na 5 lat. Za dwa lata założę sobie następną itd.... Goraco polecam!!! Buźka!!

Gość imajjka
Maleńka55 dzieki bardzo 🌻 juz 3 lata... i masz spokój? żadnych problemów? to brzmi naprawde kusząco:) mam tylko nadzieje ze będę mogła kupic na raty bo za cholere mnie nie stac aby wylozyc taką kase, a juz jestem na 90% zdecydowana. Chce miec nareszie spokój i bez obaw sie kochac ze swoim męzem;) pozdrawiam

Gość lu36
Ja stosuje już kolejną, tradycyjną z miedzią i jestem bardzo zadowolona. Pierwszą założyłam po porodzie. Może spróbujesz najpierw takiej, cena znacznie niższa i wkładka nie ma takiego wpływu na cykl. Pytaj - odpowiem.

Gość imajjka
lu36 🌻 wrescie ktos z tradycyjna wkładką, a taką proponował mi lekarz jak z nim rozmawiałm po raz pierwszy ze chciałabym miec wkładkę. pierwsze co mi sie nasuwa to czy miedziane nie powoduja stanów zapalnych itp bo jestem dopiero co po usunieciu nadzerki /zdrowiutka;)/ a takie opinie krąża

Gość zdecydowanie tak
Ja mam miedzianą i powiem wam że z tymi stanami zapalnymi to jakiś bzdurny mit,odkąd odstawiłam tabletki i mam wkładkę,nie mam najmniejszych problemów tego typu u lekarza jestem raz na pół roku,cytologia wychodzi piękna. Odczyn zapalny to jest ,ale raz że mały ,dwa,że jałowy,a wynika z samego faktu,że w macicy jest ciało obce i tyle. Uważam ,że jeżeli nie ma specjalnych przeciwskazań to jest to w tej chwili jedna z najlepszych metod antykoncepcji,myślę że lepsza niż te cholerne tabletki,które mają same skutki uboczne...

Gość lu36
Ja mam juz trzecią i nigdy nie miałam z tym problemu. Większa skłonność do stanów zapalnych u kobiet z "wkładką" wystepuje wtedy, gdy mają wielu partnerów, normalnie to zdarza się rzadko.

Gość niebieskookaa22
podajcie cene tradycyjnej wkładki i tej mireny :]

Gość niebieskookaa22
i dla nieródek nie sa polecane, z tego co wiem :o a szkoda...

Gość wszyscy maja mambe ma i ja
ja pół roku po porodzie założyłam spirale, teraz mija drugi rok jak ją mam. Kosztowało mnie to 300 zł wiec jakby podzielić to na 60 miesięcy to wychodzi śmiesznie tanio. a tak poza tym to spirale kiedyś produkowane rzeczywiście nie dopuszcza ly do zagnieżdżenia się ZAPŁODNIONEGO jaja. ale w teraźniejszych czasach pod wpływem miedzi wydzielanej ze spirali nie dopuszcza ona nawet do zapłodnienia. ja mam Nova T 5-cio letnią i jest super.

Gość MALEŃKA55
Mirena kosztowała mnie 3 lata temu 700zł z założeniem. 100zl samo załozenie. Wkładkę sama sobie zamówiłam w aptece.

Gość lu36
Ja zakładałam Nova-t za 250 zł z wkładką

Gość timer
niestety, cena jest wyższa - zalezy od apteki, ale w granicy 600-700zł +załozenie. Zapytaj swojego lekarza, moze ma mozliwość brać taniej od dystrybutora Mireny, mój lekarz miał o 70zl mniej. Cena rozkłada sie faktycznie na lata, a poza tym na stronie Mireny o ile pamiętam jest info o ratach. Tylko jest jeden minus - na samym początku, do około dwóch miesięcy są /nie zawsze/ niewielkie acz upierdliwe plamienia. Ale jak już to przejdzie - jest ok. A co do "zabijania dzieci" - zawsze musi sie znaleźć niedoinformowany krzykacz, konkretnie mówiąc prymityw - jemu też polecam info na www Mireny. pozdr :)

Gość timer
Sorry, to miało pójść w temat "Schiza na punkcie"

Gość madax16
Cześć ja tez miłam, po pierwszym dziecku niestety mi wypadła. Tylko dzięki szczęściu( zapalenie nerek) dowiedziałam się żę nie jestem już bezpieczna. Dlatego nie mam już zaufania. Mój lekarz powiedział mi że powinnam założy taką w kształcie paraboli a nie T. Niestety zażyczył sobie za nią 700 zł dlatego zrezygnowałam. pozdrawiam

Gość oliwka24
założyłam mirene po pierwszym porodzie,myślałam że już nie będę chciała drugiego dziecka byłam super zadowolona jednak po dwóch latach mąż namówił mnie na drugiego dzidziusia, mój ginekolog co prawda był zdziwiony,ale nie chciałam czekać 5lat na kolejne dziecko (mirena jest na 5 lat ale w każdej chwili możesz ją usunąć)trochę się bałam czy wszystko będzie w porządku z ciążą i czy wogóle w nią zajdę.Po usunięciu mireny dostałam okres, a zaraz po nim zaszłam w ciąże. Teraz mam znowu założoną mirene,której na pewno nie pozbędę się wcześniej, malutka urodziła się zdrowa. wkładkę lekarz założył mi ze znieczuleniem trwało to może dwie minuty no i po założeniu pobolewał mnie brzuch a na drugi dzień było już ok. zapalenia nie miałam żadnego, a ta bajka o metodzie wczesnoporonnej to bzdura radzę poczytać ulotkę dołączoną do opakowania mireny, albo najzwyczajniej porozmawiać z lekarzem a nie bajki pisać.

te w kształcie paraboli, to np. Multiload, ale one kosztują chyba 50 zł -70 zł około....to faktycznie zaszalał ten ginekolog...