Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arabeska taka

o cilest dość ważne

Polecane posty

Gość arabeska taka

Dziewczyny, bardzo proszę o odpowiedz. Biorę od dwóch lat Cilest, ponieważ wyjechałam na wakacje po zakończeniu ostatniego opakowania zaczęłam od razu kolejne (by nie popsuć sobie wyjazdu) teraz jestem po 7 tabletce - cały czas plamię mam bóle w dolnej partii brzucha i ogólnie nie czuję się za dobrze :( Czy mogę już teraz przerwać branie tego opakowania - zaznaczam, że nie mam zamiaru ponownie zaczynać przyjmować tabletek, jak przerwę to "na amen". W zeszłym roku miałam podobnie - lekarka mówiła mi że to plamienie to norma - wtedy wytrzymałam, teraz chyba nie dam rady odczuwam zbyt duży dyskomfort :(Proszę odpowiedzcie CZY MOGĘ PO 7 DNIACH PRZERWAĆ BRANIE CILEST???? Dziękuję 🌻

Gość ok ja wiem
Po 7 dniach mozesz przerwac. Ale o ani jeden dzien dluzej nie bierz. Bierze sie z nastepnego opakowania wlasnie 7 tabletek albo cale opakowanie. Innych mozliwosci nie ma.

Gość arabeska taka
dzięki :) ale problem polega na tym że właśnie policzyłam te cholerne tabletki dokładnie :( wczoraj wzięłam ósmą o k****

Gość a może po 8
tabletce też można przerwać branie?? :O

Gość PG
powinnaś do końca wybrać całe opakowanie bo ci się cały cykl rozreguluje. A co do Cilest to nie jest to dobry środek antykoncepcyjny (za mocne hormony). Ja też miałam z nim problemy.

Gość arabeska taka
no chyba będę musiała skończyć to opakowanie, ale przyznam że nie zbyt się z tego cieszę :( Leje się dziś ze mnie jak z kranu a niby okresu miec nie powinnam :( Czy Wy też tak macie??

Gość lornetka
jeśli wzięłaś drugie opakowanie bez 7 dniowej przerwy po pierwszym to możesz odstawić w kazdej chwili. po prostu przedłuzyłaś sobie cykl, co wolno robić i możesz przestać. uprzedzam, że po odstawieniu tabl możesz mieć dosyć obfite okresy. organizm nadrabia

Gość yokumiku
bralam kiedys cilest ale nikomu go nie polecam,od 2 lat nie biore i nie mam problemu z cyklem.nie wiem jak to jest dokladnie ale wydaje mi sie ze mozesz przerwac branie tabl.pozdrawiam:-*

Gość no to w końcu jak
można przerwać te prochy czy nie??

Gość też mnie interesuje
ta kwestia, czy ktoś moze ją rozstrzygnąć????????

Gość watershed
jeżeli podczas brania tabletek występuje krwawienie, to zazwyczaj jest ono spowodowane tym, że nasz organizm "w naturze" produkuje więcej estrogenu niż dostarcza go tabletka. Czyli, ta ilość estrogenu którą dostarczamy wraz z tabletką do organizmu, jest dla niego niewystarczająca - i stąd krwawienie. Ale to dziwne przy Cilest, bo on ma dość dużą dawkę... może być i tak, że masz porządne niedoroby hormonalne wtedy pomoże tylko b. silny środek to jest Gravistat 125 albo Gravistat 250. Wiem, bo sama miałam problem z zachwianą równowagą hormonalną (miałam za mało i progesteronu, i estrogenu, no i krwawiłam w środku cyklu, słabe tabletki sobie nie poradziły musiały być mocne ale wyleczyły mnie skutecznie).

Gość watershed
z drugiej strony, tutaj chyba jest inna sytuacja... twój organizm jest tak silny, że mimo przyjmowania Cilestu krwawi wtedy kiedy powinien wystąpić okres, bo tak jest przyzwyczajony. Nie zaakceptował faktu, że bierzesz dwa opakowania pod rząd. No, to się też pewnie może zdarzać...albo przerwij branie tabsów, albo bierz do końca opakowania ale potem przypuszczam długo będziesz czekać na okres

Gość w sumie wydaje się
że lekarz wie najlepiej... A czy macie w czasie brania kolejnego opakowania takie krwawienia ??

Gość mruuuwkka
Ja brałam prawie 9 lat Cilest i nie miałam żadnych problemów,wręcz przeciwnie,wpływał korzystnie na mój organizm, miałam o wiele krótsze miesiączki,bezbolesne,nie miałam napiecia przedmiesiaczkowego,wygląd cery znacznie sie poprawił i nie mam powodu do narzekań.Jedynie co to cena mnie nie zadowalała :-(

Gość magnatoo1
Witam, zazyłam 3 tabletki cilestu ale musialam je odstawic poniewaz nie dawalam sobie rady z efektami uboczymi. Po 2 dniach od odstawienia zaczełam krwawić a 5 dni temu mialam okres. Czy to normalne?

Gość asja12
A kiedy skończy sie te krwawienie? Do tego strasznie bolą mnie nogi :(. Następny okres normalnie mi wyjdzie czy sie przesunie? Dzięki z góry za odp :)

"A kiedy skończy sie te krwawienie?" Tego nie wie nikt. "Następny okres normalnie mi wyjdzie czy sie przesunie?" Tego nie wie nikt.

Gość asja12
Heh, ale i tak dzięki za odp. Koniec z tabletkami anty. Człowiek szybciej sie wykończy tylko...