Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuska maluszka

od kiedy kubek niekapek???

Polecane posty

Gość mamuska maluszka

Witam wszystkie mamy. Przecudne me dziecie wlasnie skonczylo 4 msc, zastanawiam sie czy juz czas na niekapek?Kiedy Wasze dzieci zaczeły pic z takiego kubeczka?I jaki polecacie? Pozdrawiam:-)

Podałam Martusi taki kubek jak skończyła 7 miesięcy. Chwilkę, z moją pomocą, pije z niego, a potem biega po pokoju i rzuca nim o podłogę. Sama, jeśli nie jest z pozycji leżącej, nie nauczyła się z niego pić do dziś (14 miesięcy). Nie kupowałam kubka jako takiego. Miałam butelki firmy Avent i dokupiłam do nich ten specjalny, niekapiący ustnik i rączki. :)

Gość niekapek
Mój synek ma 17 m-cy i dopiero niedawno zaczął z pić z niekapka ale bardziej nosi go i bawi się nim niż pije z niego.

hmmm moja corcia tez konczy 4 miesiac zycia ale jakos nie widze jej w roli trzymania kubka niekapka. Mysle, ze to troszke za wczesnie. Czytalam, ze wlasnie najlepiej od siodmego miesiaca. Pozdrawiam

moje dziecko zaczęło bawić sie niekapkiem w wieku około 6 miesięcy :) na początku córka nie wiedziała o co chodzi, więc zdjęłam wentylek i pokazałam że z tego czegoś picie wlewa się do buzi i załapała że trzeba zaciągnąć :) od tej pory nie było problemów

moja corka nauczyla sie pic z niekapka jak miala jakies 11 miesiecy... wczecniejsze proby nauki konczyly sie fiaskiem... nie byla w stanie zakumac o co chodzi...( mimo ze od jakiegos 5 miesiaca probowala sama sobie w pozycji lezacej trzymac malutka buteleczke) w tej chwili ma poltora roczku i ani mysli pic z niekapka albo przez slomke albo sama ze szklaneczki....nie ma mowy o zadnych ustnikach i takich tam... ale co do niekapka nei ma sie co spieszyc bo po pierwsze kubek taki jest ciezszy niz butelka i samo sobie trzymac niebedzie... a poza tym butelka to tez nie przestepstwo.... pozdrawiam

podnoszę temat Moj mały ma 4 miesiące i kiedy pije herbatkę z butli potrafi sobie ją sam utrzymać. Zastanawiałam sie nad niekapkiem, ale z wczesniejszych wypowiedzi wynika, że chyba za wcześnie - co myślicie? jak było u Was?