Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Astygmatyzm

Czy ktoś z was ma astygmatyzm lub nadwzroczność?

Polecane posty

Gość Astygmatyzm

Moja 4 letnia córeczka została własnie zdiagnozowana , że ma te 2 wady.Czy ktos z was nosił jako dziecko okulary, a teraz juz nie musi ? Okulistka powiedziała,że jest nadzieja iż w przyszłosci jej wzrok się poprawi, ale pewności nie ma .

Gość elle28
witaj ja nosiłam od 5 roku zycia do klasy maturalnej,miałam astegmatyzm i ku wielkiemu zdziwieniu okulsitki juz nie noszę choc teraz powinnam bo na badaniach kontrolnych wyszlo ze mam malenką wade (ale to chyba ze wzgledu na studia bo 6 lat rycia wiedzy troche mi popsuło wzrok) takze głowa do góry,jest spora sznasa ze po 15 latach zdejmie okulary aha ponoc przy duzej wadzie lepiej nosic szkla kontaktowe,ale to jak bedzie starsza

Ale to jeszcze nie jest tragedia, nosić okulary. Sama nosiłam i to nie jest takie uciążliwe jak mogłoby się wydawać. Zwłaszcza teraz, kiedy są już renomowane sklepy z doświadczenie, oferujące szkła kontaktowe, na które się przerzuciłam. Np. szkla.com jest takim sklepem. Ja tam kupuję i jestem zadowolona.

ja mam te 2 wady od dziecinstwa i troche mi sie wada zmniejszyla ale dalej nosze okulary lub soczewki a mam 27lat