Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joj

Wybielanie zębów u dentysty

Polecane posty

Gość joj

Od zawsze mam żółte... Niestety ostatnio sporo paliłam (teraz ograniczam, chcę rzucić) i mam już dość! Chcę mieć piękne zęby. Czy ktoś wybielał sobie ząbki u dentysty i wie, jak to działa, jaki efekt, koszty itp?

Gość kokoszkaaaaa
po co ci wybielanie u dentysty,jak w domu mozesz sama wybielic i to mniejszymi kosztami...polecam biala perle(jestem w trakcie stosowania) razem stosowalam juz ten zel jakies 7 godzin...i sa juz troszke bielsze,bo tez mialam strasznie zolte,teraz ten kolor zolty juz troche zszedl i tak go nie widac...ale mam jeszcze duzo zelu,wiec cos czuje ze bede miala bielutkie zabki ;) tobie tez polecam ten zel

Gość A biała perła
jest bezpieczna dla szkliwa?I jeśli mogę wiedzieć ile kosztuje?

Gość kokoszkaaaaa
"biala perla" ;) poprostu zel wybielajacy"biala perla" :)

Gość joj
Super! :) A gdzie mogę to kupić?

Gość kokoszkaaaaa
ja zaplacilam 61.20 i jest bezpieczna dla szkliwa

Gość kokoszkaaaaa
aha zebyscie nie byly zdziwione to stosuje sie to w tzw.aplikatorach,na poczatku moze wystepowac bol dziasel(ale to nic groznego) tez mnie bolaly ale jest wszystko ok,zreszta tak tez pisza w ulotce..ja kupilam go w Aptece w Galerii,aha i na poczatku wiekszosc osob bardzo sie slini podczas uzywania tego;) ale po dwoch stosowaniach u mnie to zniknelo....

Gość joj
W Galerii Dominikańskiej? Wrocek?

Gość kokoszkaaaaa
nie w Galerii Pomorskiej w Bydgoszczy :P ;)

ja mialam wybieleane zęby jakieś ponad 2 lata temu i kosztowalo mnie to 500 zl - bylo w tym żel w kilku takich zastrzykach , które byly wypelnione żelem wybielającym (czysta chemia) i wbijalo się to w nakladki i na zęby-najlepiej na noc - efekt rewelka bo wcześniej ludzilam się , że same pasty pomogą ;) z tym , że wiadomo takie wybielanie nie jest taki efekt jak mają aktorki np.,ale naprawdę jest duża różnica - a wada tego to , że zęby są b.wrażliwe po tym :/

Gość do gratki
a jakim preparatem wybielal ci dentysta zeby? I jak dlugo efekt ma sie utrzymac? Czy po tych 2 latach zauwazylas, zeby powoli robily sie znowu zolte??

Gość Ja też używam białej perły
i jestem z niej w 100% zadowolona naprawde mam piękne białe ząbki jak perełki :):)

Gość Dar-ia
Ja tam polecam dentystów ;-) wybielam swoje perełki w krainie usmiechu w bygoszczy i jestem bardzo zadowolona. polecam

Gość wybielalam u dentysty
metoda Beyond w 2007 roku i efekt trzyma sie do dzis ( co pol roku stosuje paski wybielajace blendamed i myje zeby szczoteczka elektryczna i pasta wybielajaca Colgate). Koszt 1000zl, troche bolalo, 2h trwalo wszytsko, zeby bolaly ok 3 dni a jeszcze kilka dni pozniej byly nadwrazliwe,efekt super! Ale kolezanka robila tak samo rok temu i efekt duzo, duzo gorszy. Pewnie od szkliwa zalezy..

Gość dajcie sobie na luz
Poł roku stosowałam BIAŁĄ PERŁĘ i nic! Nie na kazdego działa ta pasta. Każdy ma inne szkliwo. U mnie niestety najlepiej nie jest,wątpie żeby jakakolwiek metoda z pastą wybieliła mi zęby. Już nawet myślę o licówkach

Gość martamarta2222
jw dr. Kuczyńska i jej gabinet - w Bydgoszczy najlepsze wybielanie.

Gość pastą ktoś chciał
wybielic?porypało?kto da do pasty kwas?wybielanie u dentysty polega na tym ze nakłada na zęby kwas i to o sporym stęzeniu jesli daje nakładki na zęby do domu to to stęzenie kwasu jest o połowę niższe swietne efekty sa z zastosowaniem lasera,,, efekt jest uzalezniony od wielu czynników,przedw wszystkim najlepiej zeby zęby nie miały wypełnien,mogą byc nawet zółte czy brązowe,,,ale jesli bedą juz połatane to wszystkie wypełnienia do wymiany pastą to mozna sciągnąć lekki osad ,w pastach sa tylko srodki scierne,,,wiec znów uwaga moze pojawic sie u niektórych nadwrazliwosc polecam,scaling(czyszczenie zebow u stomatologa z osadów i kamienia) +pisakowanie a potem mozna wybielic,niezłą metodą jest beyond,taą firmę stosuje wiele gabinetów,ceny za wybielanie 500-1tys,warto podzwonic,popytac)

Gość pastą ktoś chciał
*scaling +piaskownie:)

Gość dla palacych polecam
paste biala perla dla palacych, tez jest swietna, ale mam zamiar teraz dodatkowo kupic normalna biala perle i wybielac, dodatkowo myc ta pasta i ograniczyc a w koncu rzucic palenie, mam rowniutkie mocne zeby byly bielusienkie (jak jeszcze nie palilam wybielilam biala perla) zzolkly od fajek, dobrze ze kawy dodatkowo nie pijam bo bylaby masakra, biala perla dziala na mnie zajebiscie, ale to prawda zalezy od szkliwa :)

Gość Agata_Mostowiakowna
Ja wybielałam zęby metodą nakładową. Ogólnie leczę się w Pruszkowie, w klinice Dental-Design Jaworska i tam właśnie zaproponowano mi taką metodę wybielania. Wykonano dla mnie specjalnie dopasowane do moich zębów szyny, do tego dano mi specjalny preparat. Pani doktor Jaworska wytłumaczyła mi co i jak i dała mi to wszystko do domu. Dziś mam o wiele jaśniejszy odcień zębów, pomimo tego, że wybielałam je już ponad pół roku temu, efekty naprawdę się utrzymują, przynajmniej u mnie.

Gość gość
Jestem ciekawa innych opinii na temat white&beauty

Gość ranacha
Ja wybielałam w W&B w Krakowie i efekt był dobry, może nie taki jak z ulotek ale kolor skoczył o kilka odcieni w górę:) Później tylko trzeba na białej diecie pobyć parę dni tak więc zero kawki itp. Testowałam wcześniej parę preparatów do domowego użytku i albo nie działało albo strasznie niszczyło zęby (przy nikłym efekcie, szczególnie perła...).

Gość Agata 123
Na taki zabieg trzeba chodzić systematycznie, by faktycznie mieć bielsze zęby. Ja sama korzystam z takiego preparatu http://dermalab.pl/74,idol-white.html i to mi wystarcza. Mam białe zęby i nie chodzę po żadnych gabinetach, więc sporo oszczędzam.

Gość gość
ranacha jaki jest koszt takiego zabiegu i ile ile czasu utrzymuje się efekt?

Gość gość
Moim zdaniem jak chcemy mieć pewność, że zęby będą piękne, białe to najlepiej się wybrać do gabinetu. Ja się boję, ze jak zacznę kombinować z pastami, albo z paskami to sobie zęby uszkodzę. A zawsze chciałam mieć piękny i biały uśmiech więc w końcu zrobiłam wybielanie w Krainie Uśmiechu. Efekty super,

Gość gość
Ja za wybielanie w gabinecie zapłaciłam 6 stów, ale efekt jest piorunujący. Wszyscy moi znajomi pytali mi się co ja zrobiłam z zębami, że są aż tak białe :D Także to są najlepiej wydane pieniądze w moim życiu :) Dużo zależy też od metody, ja wybielałam je metodą nakładkową w klinice Dental-Design w Pruszkowie. Rzecz jasna nakładki stosowałam w domu, ale u nich się leczę :) Słyszałam, że wybielają również martwe zęby, ale to już gabinecie, no i trochę kosztuje, ale efekt ponoć jest :D

Gość patrio
Ale to powinna być porządna klinika, a nie jakiś śmieszny zabieg. Najlepiej szukać po rekomendacjach znajomych, miejsce godne polecenia to oni --> http://dentlux.pl/ Generalnie wybielanie to nie jest usługa, która daje spokój na całe życie - wymagane jest tutaj przede wszystkim odpowiednie podejście.

Gość kabusiak
Jeszcze u Fałkowskiego proszę - http://idealnyusmiech.pl/ Jeden z ludzi, którym warto zaufać, przy czym rzeczywiście wszystko zależy tak na prawdę, od tego co dalej będziecie robili. Jeśli oczekujecie, że zęby będą białe na stałe, to sami musicie wiele zmienić.

Gość gość
a ja w Krakowie w Galerii Uśmiechu i powiem Wam to była jedna z lepszych moich decyzji, żeby zęby wybielić, są one białe, chętniej się uśmiecham, zaczęłam zauważać, jak ważne jest to, żeby mieć ładny uśmiech, jak się częściej uśmiecham ludzie są milsi, ja się czuję bardziej pewna siebie.