Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hambi

Odstawienie tabletek, a ciąża

Polecane posty

Gość hambi

Witam wszystkich!! Czytałam w internecie, że w ciążę można zajść od razu po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych( i w niektórych przypadkach jest tak,że jest większa możliwość zajścia w ciążę od razu po odstawieniu tabletek niż później). Czy któraś z was miała taki przypadek, lub coś o tym słyszała?? Chciałabym dowiedzieć się na ten temat więcej ponieważ tydzień temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i chciałabym postarać sie o dzidzię Proszę o szybką odpowiedź. Z góry dziękuję

no wlasnie ;) ja tez jestem ciekawa... moj przypadek jest troche inny: kilka tygodni temu odstawilam Cilest no i dzisiaj mija 32 dzien od momentu pierwszego dnia miesiaczki, ktora wystapila kilka dni po odstawieniu tabletek i nic... - czy ktoras z Was miala podobnie? ile moze opoznic sie okres w takim przypadku?

Na miarę swoich możliwości odpowiadam: z zajściem w ciążę po zaprzestaniu brania tabletek rzeczywiście nie powinno być problemu. Jak twierdzi moja Pani ginekolog, możliwość poczęcia dzidzi jest mawet trzykrotnie większa. Inną sprawą jest zawartość hormonów w organizmie i fakt, że nie służą one nowo poczętemu życiu, dlatego zaleca się odczekanie minimum 3 miesięcy po odstawieniu tebletek i dopiero wtedy planowania dzidziusia:-) A tak poza tym, to życzę wam kobietki zdrowych dzieciaczków i wiele radości z każdego dnia ich życia (także tego jeszcze w brzuszku)

dzieki Anulka ;) ja to juz swira dostaje, przez te prochy wszystko mi sie pomieszalo (a raczej we mnie) i poki co to nie ma mozliwosci obliczenia dlugosci cyklu. od 3 dni mam lekkie mdlosci, zawsze ok 10.00 - 12.00 i juz sama nie wiem czy one sa prawdziwe czy to moja fantazja. dzieki za cieple slowa.

A u mnie to było tak: 17.08 wzięłam ostatnią tabletke cilest po 3 dniach dostałam @. A na tą normalną @ czekałam aż 43 dni.Teraz jest 2 cykl po odstawieniu i zaczynam się starać o dzidzie więc zobaczymy czy się uda.Mam nadzieje że będzie owulacja bo czasami tak się zdarza że jej nie ma.