Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mirella 2005

Czy jest jakaś matka która wygrała z zusem

Polecane posty

Gość Mirella 2005

Zus podważa matkom zatrudnienie,uważa je za fikcyjne. W związku z tym należy oddać wypłacone świadczenia za urlop macierzyński i ewentualne chorobowe. W sądzie nie wystarczają zeznania świadków, świadectwo pracy,lista obecności. Nie wiem co może zrobic pracownica,która pracowała w firmie, a pracodawca znudzony procedurą sądową poprostu ma w nosie udowadnianie jej zatrudnienia,bo nie on będzie ponosił koszty i nie on będzie oddawał pieniądze. Czy jest w Polsce prawo broniące kobiety? Jak mamy rodzić i spokojnie wychowywać dzieci skoro państwo podkłada świnie. Dokładnie-tak to można ująć. Jest lub był ktoś w podobnej sytuacji?

Gość Mirella 2005
dlatego ja dorabiam jako miejski utylizator nasienia. niestety opłaty jakie pobieram nie są zbyt wygórowane ale i tak zusu z tego nie idprowadzam a i nasienie którego sie opije pozwala mi nieco zaoszczędzić na obiedzie. do tego cera sie popraiwa :classic_cool:

Gość mam przewrotny pomysł
ale nie wiem, czy pracodawca się zgodzi... Dogadaj się z pracodawcą, żeby Ci nie zapłacił pensji. Następnie idź do sądu pracy i powiedz, że pracodawca nie zapłacił Ci wynagrodzenia, ponieważ twierdzi, że wcale nie pracowałaś. Wystarczy 1% tych dowodów, o których piszesz (lista obecności, świadkowie itp.), żeby SP orzekł, iż Twoje zatrudnienie było faktem. Oczywiście, zgodnie z nakazem sądu pracodawca zapłaci Ci pensję. Następnie z wyrokiem SP idź do ZUS'u i niech Cię pocałują w końcowy etap przewodu pokarmowego :D

Gość gość
Sprobuj dogadac sie z pracodawca.

Gość gość
jeszcze się nie spotkałem z przypadkiem, żeby zus coś takiego zakwestionował w uczciwym przypadku. Najczęściej dzieje się tak w ewidentnych przypadkach oszustwa a i one b. często uchodzą kombinatorkom płazem

Gość Mirella 2016
No dzieki! Po 11 latach mi dajecie rady?!

Gość gość
O9sh0ZTRBMy9Z2y5pX1qaB3c