Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość benia13

szycie krocza O.O

Polecane posty

Gość benia13

hey..... mam 13 latek i bardzo się cieszę, bo niedlugo przychodzi na swiat moj pierwszy braciszek:D:D:D mam jest w 6 miesiącu:D ale cyztam tu wasze wypowiedzi i cyztam i nadknęłam sie na niektore posty, w ktorych kobiety piszą o szyciu krocza po porodzie....pierwsze o tym slyszeO;O o co z tym chodzi i po co sie to robi|????? proszę o nei wysmiewanie mnie, bo niewiele wiem na te tematy i mam tylko 13 lat , wiec chyba ropzumiecie....

Gość zapytaj mamy
a tak poważnie to czasami zachodzi potrzeba nacięcia krocza, żeby ułatwić dziecku przyjście na świat. Jak się je natnie to trzeba pozszywać.

Gość potrzeba to zachodzi
niemal zawsze, krocze jest nacinane, zeby łatwiej było przejść główce, a potem trzeba to zszyć.

Gość ale nie martw sie
ciebie tez lekarz tak kiedys rozetnie. To polega na tym ze on bierze taki wielki skalpel - taki duzy jak noz kuchenny. Potem wklada go do srodka - ostrzem w kierunku brzucha i tnie az po same piersi - ale to nie jest jak prawdziwa operacja bo to nie jest glebokie i ty nawet mozesz na to patrzec jak chcesz bo przy tym daja znieczulenie miejscowe. Problem jest tylko jak ono przestanie dzialac, ale tak sie dzieje niezbyt czesto. No i jak jestes taka rozcieta to dzieki temu dziecko moze latwo wyjsc. Potem oni z powrotem wkladaja ci do brzuszka te wszystkie wewnterzne organy ktore wyszly przy porodzie na zewnatrz (np. pluca, serce itp...) i zaszywaja zeby sie to trzymalo razem.

Nie tyle, żebny było łatwiej wyjść główce, ile żeby zapobiec ewentualnemu pęknięciu. Pęknięcie może sięgać nawet ściany odbytu (a wtedy poważne zakażenie) jest nieregularne i paskudnie się goi. Po nacięciu i założeniu szwu nie ma takiego ryzyka.

Gość benia13
,, ale się nie martw" wiesz, co az taka glupia to ja nie jestem...... moze tobie wyciągają serce i pluca, ale przy okazji mozg wyciągnęli i z powrotem nie wlozyli!!!!!!!!!

Gość to jest
watek dnia, a zwlaszcza ten kawalek o rozcinaniu nozem kuchennym hahahaha

Gość Rozczochrana
Ale na szczęście dostaje się od lekarza prowadzacego (na zawsze) darmowy otwieracz do konserw.

Gość wariaci
to ze dziewczyna ma 13 lat nie jest powodem do wysmiewania sie z niej i robienia glupich zartow. Kazdy ma prawo wiedziec co to jest naciecie krocza a tymbardziej mloda dziwczyna ktorej mama bedzie rodzic i ktora w przyszlosci tez bedzie matka :-) to wam idioci polozna uszkodzila glowe chyba ze teraz jestescie takimi bezmozgowcami