Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 apaixonada

zwiazki z cudzoziemcami

Polecane posty

Go艣膰 ja jestem z hiszpanem
jego ojciec to hiszpan,ale matka juz nie, na poczatku mi sie podobal nasz zwiazek,ale bedac coraz dluzej zagranica odechciewa mi sie tu byc i wiazac z nim bardziej na powaznie.przeszkadzala mi wiele rzeczy(nie jest podrywaczem,wiec nie oto chodzi): -on nie zna wielu zwyczajow polskich,a jak mu opowiadam to mam wrazenie,ze go to nudzi,uwaza za glupie -czasem jego kolega z skypa sie ze mnie nasmiewa,i tak naprawde on nic nie robi z tym,wg mnie powinien zerwac te znajomosc zamiast mowic,ze to sie ma nie powtorzyc -nie obchodza tu swiat tak jak my -wole gadac po polsku niz po hiszpansku,choc nie sprawia mi jakiejs trudnosci,jestem tu 3lata. -ma inna mentalnosc to nie ma sensu,nie chce juz z nim byc,boje sie wrocic do polski,polacy w sumie nielepsi,tak samo zdradzaja,pija etc

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 do kachna1990_18@o2.pl
wype艂ni艂am t膮 ankiet臋 ale piszesz 偶e jej tematem jest: " Zwi膮zek z cudzoziemcem z perspektywy polskiego/polskiej partnera/partnerki - portret socjologiczny" my艣l臋 偶e na podstawie tych pyta艅, kt贸re zamie艣ci艂a艣 w tym te艣cie nie b臋dziesz w stanie zrobi膰 "portretu socjologicznego" mianowicie w oparciu o ten zestaw pyta艅 z ankiety nie b臋dziesz w stanie wykaza膰 jakie osoby wchodz膮 w zwi膮zki z obcokrajowcami poza wiekiem miejscem zamieszkania osoby ankietowanej. brakuje tam m. in. poziomu wykszta艂cenia tych os贸b, ilo艣ci wcze艣niejszych zwi膮zk贸w (udanych b膮d藕 nie), poda艂a艣 pytanie o wyznanie religijne osoby ankietowanej i partnera - ale brakuje stopnia religijno艣ci np. jestem chrze艣cijank膮 "wierz膮c膮 ale nie praktykuj膮c膮" w pytaniach brakuje te偶 z jakiej rodziny pochodzi osoba ankietowana (wielodzietnej czy nie) rozbitej czy nie czy kto艣 jest osob膮 najstarsz膮, 艣redni膮 czy najm艂odsz膮 z rodze艅stwa, brakuje te偶 pyta艅 o tryb 偶ycia (sportowiec, czy osoba lubi膮ca czyta膰 ksi膮偶ki) brakuje te偶 pyta艅 o okoliczno艣ci poznania partnera by m贸c wykaza膰 jakie艣 procesy i struktury 艂膮cz膮ce Polak贸w zwi膮zanych z obcokrajowcami... nie wiem wi臋c jak na podstawie tej ankiety chcesz to wykaza膰 ????????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kachna1990_18@o2.pl
Ankieta by艂a konsultowana z prowadz膮c膮, wiem nie zwr贸ci艂am uwagi na wszystkie kwestie, niestety jest to niemo偶liwe. Portret socjologiczny jako dodatek do tytu艂u to pomys艂 prowadz膮cej, kt贸ry jako studentka musia艂am zaakaceptowa膰. G艂贸wnie chodzi mi w艂a艣nie o to jak wygl膮da ten zwi膮zek i my艣l臋, 偶e do pracy, kt贸ra nie jest licencjatem wystarcz膮 mi te dane co uzyskam. A z tym wykszta艂ceniem to chyba faktycznie m贸j b艂膮d, musz臋 to jak najszybciej poprawi膰. Mianowicie dzi臋kuj臋 za podpowiedzi, profesjonalne podej艣cie do ankiety, na pewno wezn臋 je pod uwag臋 przygotowuj膮c kolejne ankiety:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kachna1990_18@o2.pl
Mog臋 jeszcze naprawi膰 ten b艂膮d, je艣li mog艂aby膰 mi wys艂a膰 na meila(je艣li nie chcesz tu) wykszta艂cenie swoje i partnera, wed艂ug skali: wy偶sze, 艣rednie, zasadnicze zawodowe, gimnazjalne, podstawowe... Dzi臋kuj臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 natalka123aa
Witam, sama jestem w zwi膮zku z holdnrem, przyznam, 偶e jest fantastyczny, jednak spotkania musza si臋 odbywa膰 bardzo rzadko. Zamierzam jednak po sko艅czeniu studi贸w wyjechac do Holandii do pracy. Oby si臋 uda艂o, bo ten oto holender, to m贸j idea艂.

Udost臋pnij ten post

Ja si臋 do艂膮czam do dyskusji,bo takiego tematu w艂a艣nie szuka艂am,o dziewczynach z obcokrajowcami.M贸j ch艂opak to Holender,i poznali艣my si臋 przez przypadek,ja we W艂oszech,on w Niemczech,troch臋 zamieszania,odleg艂o艣膰,j臋zyk i poka藕na przesz艂o艣膰 z jego i mojej strony.Ale zaryzykowali艣my i udaje si臋 wy艣mienicie ju偶 ponad p贸艂 roku,planujemy 艣lub,wsp贸ln膮 przysz艂o艣膰 w Holandii i z ka偶dym dniem jest pi臋kniej...Na razie j臋zyk angielski mi臋dzy nami,z rodzicami niemiecki,ale my艣l臋,偶e za kilka lat si臋 naucz臋,bez stresu podchodz臋 do tego,bo angielski tu wsz臋dzie panuje a nie jak w Polsce byli艣my to tylko z moj膮 przyjaci贸艂k膮-nauczycielk膮 angielskiego m贸g艂 porozmawia膰 swobodnie,bo wszyscy inni znajomi i rodzina rozumiej膮 wszystko ale si臋 wstydz膮 rozmawia膰 po angielsku,masakra!!!!Interesuje mnie jak inne partnerki holendr贸w postrzegaj膮 Holandi臋 i ich mieszka艅c贸w,bo ja na razie zbyt kr贸tko tu jestem aby si臋 wypowiada膰 opr贸cz tego,偶e bardzo mi si臋 podoba jako kraj...Prosz臋 o wypowiedzi.pozdrawiam serdecznie

Udost臋pnij ten post

Co do holendr贸w , moim zdaniem na pierwszym miejscu stawiaj膮 rodzin臋 , to domatorzy , bardzo pracowici i nie sk膮pi...lubia dobrze zje艣膰 ...aha i s膮 szczerzy a偶 do b贸lu...m贸wi膮 prosto z mostu co im slina na j臋zyk przyniesie...przynajmniej Ci kt贸rych znam;)do艣c wylewni w uczuciach...

Udost臋pnij ten post

Pracowici si臋 zgodz臋,nie sk膮pi-polemizowa艂abym,bo m贸j ch艂opak jak na razie stawia na r贸wnouprawnienie i zawsze p艂acimy po po艂owie,niby ok,mi pasuje,ale czasami przecie偶 m贸g艂by zafundowa膰 swojej dziewczynie kolacj臋 tym bardziej,偶e o wiele wi臋cej zarabia ode mnie i zwyczajnie go sta膰,ale wszystkie inne cechy kt贸re wymieni艂a艣 zgadzam si臋 i akceptuje w pe艂ni :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 RabbetB
Moim m臋偶em od 5 lat jest hindus. Mieszkamy w Austrii wiec rozmawiamy po niemiecku chocia偶 on po 5 latach umie super polski. Mamy syna (3 latka) i planujemy drugie. Jestem szcz臋艣liwa ale niestety do Pl nie je偶d偶臋 bo nie mam ochoty s艂ucha膰 g艂upich rasistowskich komentarzy;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ahhagg
ktos jeszcze?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kobieta z jajem
To I ja sie dopisze :) Jestem w prawie 4letnim zwiazku z Litwinem,pobieramy sie latem :) poznalismy sie w UK,w miejscu pracy.Ja myslalam na poczatku ,ze on jest Polakiem,a on ze ja Litwinka.Od tego malego nieporozumienia sie zaczelo I tak juz zostalo;).Dogadujemy sie po angielsku.Mamy podobny swiatopoglad i zainteresowania ...i te same ruskie pierogi :D Mniam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Despina
3 lata z grekiem w tym p贸艂 roku zar臋czeni:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fiksnamalolata
Polscy faceci leca tylko na kase i zawsze patrza z jakiego domu jest dana kobieta. sa strasznymi materialstami wbrew pozorom. Nie sa tolerancyjn, trzeba ciale ich oklamywac aby utrzymac zwiazek w calaosci. Dla mnie bylo meczace udawanie swietej. teraz mam obcokrajowca, ktory jest dobrym kochakiem no i zajebstym przyjacielem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
fiksnamalolata a czy my艣lisz 偶e inni m臋偶czyzni, zw艂aszcza w艂asnie obcokrajowcy sa inni ? Zwi膮za艂aby艣 si臋 z kim艣 takim poznanym na portalu randkowym ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
M贸j m膮偶 jest Turkiem:-) Znamy sie 5 lat a ma艂偶e艅stwem jeste艣my od maja tego roku, rozmawiamy po polsku i turecku. 呕yje nam si臋 bardzo dobrze:-)

Udost臋pnij ten post