Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po solarium

mity i hity o SOLARIOM . POMOCY . czy to ...........

Polecane posty

Gość po solarium

czesc wam dziewczyny. mam 19 lat i zaczełam od kilku dni chodzic na solarium. mam kilka pytan i prosze o pomoc :) 1. czy to prawda ze po solarium wyskakuja krosty (bo ja zauwazylal jakies pogorszenie mojej cery ale nie wiem czy jest to z tym zwiazane) 2. jaki czas po opalaniu w solarium musi uplynac aby mozna bylo sie obmyc (chodzi o to zeby nie zmyc tego opalenia) 3.czy mozna sie opalac co dzienie ale w takich "sekwencjach" 2-3 dni pod zad, a poten np. 10 dni przerwy. moze na poczatek tyle :D czy ktos pomoze :)??????

Gość po solarium
czy ktos mi odpowie :)

Gość po solarium
hej jest tu ktos :)?

Gość po solarium
no dziewczyny nie mowice ze nie chodzicie na solarium :P bo i tak nie uwierze :D

Gość odp.
1, mozesz miec wrazliwa cere, zacznik od 5 minut i zrob dzien przerwy 2. nie zmywa sie 3,najlepiej opalac sie co drugi dzien. Zachowac umiar - niech skora bedzie tylko jak osmagana sloncem, lepiej nie przekraczaj 10 minut, bedzie naj;adniej Zachowaj umiar.

Gość po solarium
hej co jest z wami dziewczyny, chcialabym sie dzis dowiedziec bo nie wiem czy jutro sie wybrac

Gość odp.
jesli masz krosty ipodraznienie, to lepiej jutro odpusc

Absolutnie nie codziennie!! Co drugi dzien jak juz. Zadne krosy nie powiny wyskakiwac bo solarium raczej wyglad cery poprawia. Opalenizna sie nie zmywa;p podobnie jak opalenizna sloneczna.

Gość po solarium
bardzo Ci dziekuje :) chociaz TY zechciałas mi pomuc wiem ze mam jeszcze duzo pytan ale oczywiscie mi wylecialy z glowy :) jak sobie przypomne to sie dopytam, no chyba ze ktos chce cos jeszcze powiedziec ciekawego :)

Gość odp.
ew zaslon sobie twarz i opalaj samo cialo, zobaczysz, jak reagujesz, krosty moga byc wynikiem uczulenia na promienie ( a swedzi cie?), mnie sie takie robia od slonca na dekolcie, jak raz sie zacznie, to mogila. Uwazaj. Lepiej mniej niz wiecej.Jesli bylas pierwszy raz ponad 5 minut to moglo ci zaszkodzic

Gość po solarium
Tobie tez dziekuje :) ah jak juz tu jestescie to bym sie spytala jeszcze o......... ale zapomnialam :D no trudno innym razem

Gość po solarium
wiesz na twarzy to mam taki "dziwne" uczucie tzn. tak leciutko czuje, ale chyba to nic zlego. tylko ze ja chce opalic sobie twarz, bo blada jestem i juz nie moge na to patrzec. czyli waszym zdaniem przejscie na 15 minut to przesada(dodam ze lampy sa nowe, i podobno mocne- na tym sie nie znam )

Gość Orzeszzzzzz
mity i hity o ORTOGRAFII : SOLARIOM pod zad pomuc Proponuje 2Xsolarium 5Xslownik

Gość po solarium
nie wiem czy o tym samym mowimy ale ja jak sie opalałam na sloncu to tez maialm na dekolcie i na twarzy takie biale wodne krosteczki (byly małe) nie wiem od czego. aha, wiem ze na sloncu nie wolno opalac pieprzykow a w solariu? (dodam ze mam dosyc duzy, i nie bylo by go łatwo przykryc gdyz mam go na plecach)

Gość kokoszkaaaaa
jezeli idziesz pierwszy raz do solarium to najwyzej na 4-6 min. tym bardziej jesli sa to nowe lampy....

Gość po solarium
dziekuje za słownik, nie czepiaj sie pisowni ja sie nadal ucze i moze sie naucze :) a pozatym jestem po 2 mocnych piwkach i mam prawo do bledow :D a i przy okazji jesli mowa o alkoholu :czy to zle ze byłam 2 razy na solarium pod wplywem alkoholu (a moze to niewskazane i dlaczego)?

Gość alalalalalalalalalalalalalalal
🌻

Gość po solarium
i jeszcze cos ale to juz chyba bedzie bardziej powazne, myslałam ze to tylko chwilowe ale niestety nie :( dzis po wizycie w solarium do tej pory bola mnie oczy (wiecie pewnie co to za uczucie)- tylko niech dowcipnisie nie pisza ze to od tych 2 piw, bo naprawde mnie bola i to chyba coraz bardziej

Gość Orzeszzzzzzz
a i przy okazji jesli mowa o alkoholu - MOZE KIEPSKI ALKOHOL BYL?

Gość po solarium
ale pisalam zeby sobie nie robic zartow bo to byly 2 tatry a oczy to mnie szczypia i sie zaczynam bac, bo tam nie widzialm zadnych okularow do zalozenia

Gość po solarium
no napiszcie coś dziewczyny !!!!! w piątek znowu ide na balety na podryw, jak bede blada to nikt nie bedzie chcial mnie wyruchac :(

Gość po solarium
podciongam

Gość po solarium
czy moze mi ktos powiedziec na pytanie? :( chyba zle dzis zrobiłam idac na solarium, szukałam teraz w necie informacji na gg i chyba bedzie zle i to BARDZO :( nie dos ze te 2 piwa, bola mnie oczy(coraz gorzej) to musze sie przyznac (pewnie wiekszosc pomysli ze jestem juz calkiem glupia ale akurat o tym nie mialam pojecia, ze po SZCZEPIACE przeciw grypie nie mozna isc na solarium :( a moze jednak nic sie nie stało

Gość po solarium
jest coraz gorzej :( ide spac moze mi przez sen przejdzie

a może zpaytaj Pani, która w solerium siedzi czy może Ci polecić krem do opalania do Twojej skóry wskazany, ja tak robię i nic mnie nie boli. Opalając się nie musisz nakładac okularków ochronnych ale miej zamknięte oczy i nie gap sie w lapmy bo uszkadzasz wzrok i wysuszasz oczy!!!

Nie mozna sie opalac na solarium bez tych okularkow nawet z zamknietymi oczami!!!Powieki to bardzo cienka skorka i chroni tylko przed mechanicznymi urazami i wysuszeniem a nie przed promieniowaniem.Dlatego jesli nie maja tam okularkow to prawdopodobnie kiepskie solariu;-/ A 15 min hmm to chyba dopiro po mieiacu chodzenia jesli chcesz sie opalac na zdrowo. Mnie moja babka nie chciala na 15min wpusic po 10 razach na solarium. Pozdrawiam:*

Gość po solarium
tragedia:( chcialam wam dzis napisac ale rano nie miałam sily. rano wstaje a tu nic nie moge powiedziec tak mnie gardlo bolalo. a co najgorsze mam 39.6 teraz mi spadlo do 39.2. ale taka temperatura utrzymuje sie przez caly dzien. nie wiem co sie dzieje i od czego :( chyba nie od solarium

Gość po solarium
prosze doradcie cos. do niedzieli jestem sama bo rodzice pojechali na jakas wycieczke z pracy a do lekarza chyba zapozno. co to moze byc. przypominam ze bylam wczoraj na solarium wczeniej wypilam 2 piwa(nie wiem czty wolno) a 3 godz, przed mialam szczepionke przeciw grypie. naprade zle sie czuje, raz mnie telepie raz leje.

Gość Nineczkaaaa
to nie od solarium spokojnie!!! A co do oczu dziewczyny mają rację: ZAWSZE tylko i wyłącznie w specjalnych okularkach!!!! Nigdy bez nich, a już absolutnie nigdy nigdy nie wolno otwierać oczu i patrzeć się na świecące lampy!!!!!!! Możesz sobie uszkodzić wzrok!!!! co do długości seansu wierz mi lepiej często a krótko niż rzadko i na 20 czy 25 minut jak niektóre wariatki robią. I nie częściej niż raz na 2-3 dni a najlepiej raz na tydzień 10 minutek i już, będziesz lekko ładnie opalona. Do tego soczek z marchwii. Na oczy też soczek pomoże.

Gość Nineczkaaaa
Piwa nic nie robią złego. Spokojnie!! To tak jakbyś wypiła piwko i 15 minut poleżała na plaży. Ojej, ta szczepionka... to nie od solarium - ja spotkałam się z co najmniej 15 przypadkami, gdzie ludzie po szczepionce na grypę.... zachorowali na grypę stulecia!!!!!!!!!!! Jedną z takich pechowych osób była moja mama. Nigdy na grypę specjalnie nie chorowała, ale postanowiła się szczepić... nie wiadomo po co.... i po kilku dniach od szczepienia... powaliło ją do łóżka!!!! Na 2 tygodnie. 39 stopni gorączki, kaszel, łamanie w kościach... no grypa jak nic!!! A lekarze twierdzą że to niemożliwe!!!! Ale skąd takie coś?????