Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Plombage

Jak poznawac samemu PSYCHOLOGIE?

Polecane posty

Gość Plombage

Juz w dziecinstwie interesowalam sie psychologia.Pozniej brakowalo czasu na to hobby,a teraz nawet pieniedzy.Chcialabym sie rozwijac w tym kierunku,ale nie moge pozwolic sobie na studia,a na kupowanie ksiazek tez raczej nie.Czy wiecie w jaki sposob moglabym zdobywac wiedze na ten temat???dodam,ze do internetu tez nie mam zbytnio kontaktu.Czy jest jakis sposob???

Jeśli chodzi Ci o książki to zależy jaka psychologia Cię interesuje. Społeczna, kliniczna,reklamy..? Jeśli społeczna to proponuję Aronsona i Zimbardo, a z takiej ogólnej to jest trzytomowy podręcznik akademicki Strelaua, ale to sa takie bardziej ksiązki do nauki niz do poczytania na luzaka (te J. Strelaua). Charaktery będa ok, jesli to jest po prostu Twoje hobby. A swoja drogą nie rozumiem czemu ludzie tak fascynują sie psychologią. Studiuje ją 3 rok i nie wciągnęła mnie jakoś szczególnie.

Gość Plombage
Dzieki dzieki dzieki za odpowiedzi.Bede wiec szukala w bibliotekach.A dlaczego tak mnie fascynuje psychologia?Chyba dlatego,ze bardzo wczesnie musialam radzic sobie w zyciu sama.Nie mialam rodzicow,ktorzy odpowiedzieliby mi na roznorodne pytania.NA dodatek wiele osob w moim otoczeniu i w tym ja sama popada w depresje,nawet byly proby samobojcze itd.Wiec dlatego chcialabym poznac jak najlepiej funkcjonowanie istoty jaka jest czlowiek i nauczyc sie pomagac innym jak i rowniez mnie samej.

Gość Plombage
Hotaru.Dlaczego studiujesz psychologie skoro cie to nie interesuje?co sklonilo cie do wyboru tego kierunku studiow???a gdzie studiujesz jesli moge spytac???