Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakłopotanaaa

Jak zwracać się do doktora habilitowanego???

Polecane posty

Gość zakłopotanaaa

Nie wiem jak mam się zwracać,bo przecież nie powiem "panie dr hab...", a z drugiej strony powedzieć sam "dr" to tak trochę łyso...A prof. to może przesadzone... Sama już nie wiem...Dodm że to nie jakaś uczelni z Koziej Wólki tylko UJ!

Chyba, że jest profesorem na Uniwersytecie czy Politechnice (gdziekolwiek gdzie studiujesz) to \"profesorze\".

Gość zakłopotanaaa
No własnie-bo niektórzy mają może manię wyższości-i jak im się tylko powie "panie dr"to jest za mało a na "prof" by się sie pogniewali-i tu jest problem...

Gość z US
panie doktorze i tyle...

Jeśli nie ma tytułu profesora, nie należy się do niego tak zwracać w końcu to nie liceum.

Gość to zależy..........
jeśli uczelnia nadała mu tytuł prof uczelnianego to mów profesorze, natomiast jeśli nie to mów Panie doktorze - koniec kropka - habilitacji sie nie wymienia zwracając się bezpośrednio.

wystarczy w zupełności \"doktorze\", tutyłowanie go profem może zalatywac już lizustostwem. ja tam zresztą po tytule zwracam sie już skrajnych przypadkach, najczęśceij normalnie, per pan lub pani.

skrajnych, tzn, jak nie jestem sama i osoba mi towarzysząca nie może żyć bez używania tytułów ;) wtedy chcą nie chcą, muszę też.

Gość najlepiej per Wiesiek

Gość trochę się znam...
Do dr hab. zwracamy się Panie Profesorze, to zdecydowanie lepiej brzmi i jest taktowniejsze niż odwoływanie się do niższego stopnia.Pozdrawiam.

Gość zakłopotanaaa
no właśnie-też tak pomyślałam...że lepiej prof niż sam dr,le nigdy nie wiadomo co kto lubi...