Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stokrota87

bialy nalot na jezyku

Polecane posty

Gość stokrota87

czy ktos z was ma bialy nalot na jezyku??? wiecie jak sie go pozbyc i co go powoduje...????

Gość a może to pleśniawka
jak u małych dzieci

Gość jagger
to jest na 100% drożdzaki, idz z tym do lekarza , ten przepisze Ci np flukonazol i ci przejdzie;)

Gość bo język też się szoruje
a nie tylko zęby

Gość stokrota87
tylko tyle????

Gość Biały język
mozna mieć gdy ma się gorączkę

Gość stokrota87
nie mam goraczki a bialy jest od dawna

Gość Biały język
mozna mieć gdy ma się gorączkę

Gość coz......
candida jak w morde strzelil....idz do lekarza, zrob wyniki i coz..czeka cie dluuugie leczenie( zalezy od stopnia zaawansowania) a czy nie masz przypadkiem problemow z pochwa(pieczenie, swedzenie) lub jelitami?(wzdecia , skorcze)

Gość ja też mam biały jak go nie
wyszoruję, toż to osad pozostały po jedzeniu i trzebe go wyszorować. Nie słyszałaś, że duży % bakterii znajduje się na języku? Jest jeszcze jedna opcja: osoby z hiv-em mają biały nalot na języku.

Gość stokrota87
no hiv to raczej nie mam a jezyk tez szczotkuje ale nalot schodzi tylko troche...;/;/;/

Gość uwazam
ze masz pasozyty-własnie przy obecnosci pasozytów wystepuje biały nalot,w szegolnosci pzy gliscie ludzkiej- idz do lekarza i zrob badania kału na obecnosc pasozytow, moja koezanka miała to samo tzn ten nalor i lekarz od razu saugerował pasozyty i faktycznie miał racje

Gość Grzybica
Ja tez mam bialy nalot, czasem jezyk jest przez kilka dni rozowy ale to wraca .Przy oslabieniu drożdżak candida bardzo sie rozmnaza i potem trudno sie go pozbyc. To dlugie leczenie .Idz do lekaza i daj znac czy cos pomoglo. Zrób wymaz i na 99% to candida. Do uslyszenia.

Gość Grzybica
Ja tez mam bialy nalot, czasem jezyk jest przez kilka dni rozowy ale to wraca .Przy oslabieniu drożdżak candida bardzo sie rozmnaza i potem trudno sie go pozbyc. To dlugie leczenie .Idz do lekaza i daj znac czy cos pomoglo. Zrób wymaz i na 99% to candida. Do uslyszenia.

Gość a czy on jest taki
jednolity ten nalot, czy masz miejsca bez nalotu, bo może masz język geograficzny?

Gość Różnie bywa
Z tym jezykiem ale zalezy tez od odzywiania sie . Ja czesto czuje sie pelna i mam wzdecia. Wtedy na jezyku pojawia sie bialy nalot. Ale nie da sie go usunac mechanicznie . Słyszalam ze moze to byc alergia na pokarmy. A candida tez moze byc np po leczeniu antybiotykami i trudno jej sie pozbyc . Leki sa nieciekawe i trzeba je bardzo długo stosowac. Chyba trzeba z tym zyc i sie nie przejmowac.

Gość nina---
ja tez to mam

Gość zwykła ja
Całkiem możliwe, że jest to spowodowane konkretną chorobą, moje podejrzenia to szkarlatyna, ale nie jestem pewna, od kiedy masz ten nalot?i poszukaj sobie w internecie cos na temat tej choroby. Jednak szkarlatyne wyklucza to, że to choroba wieku dziecięcego, ale może się objawic równiez u dorosłego człowieka.

Gość Grzybica
Problem sam zniknął

Gość jesli w dzeicinstwie
nalykalas sie antybiotykow to zostaje tak na cale zycie