Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 17-nastka

brak miesiączki

Polecane posty

Gość 17-nastka

Mam problem, nie mam okresu od stycznia'05 (wiem ze powinnam isc do ginekologa), ... byc moze to od tego ze schudlam.... Czy sa jakies metody na wywołanie okresu, bez pomocy specjalisty? Prosz o odp

Gość sdnuaind
nie ma takiego sposobu. A nie jesteś w ciąży?

ja też nie miałam okresu gdy schudłam, ale nie miałam przez około 3 miesiące... a nie chcę Cię straszyć , ale sprawa wydaje się poważna. Wydaje mi się że powinnaś zasięgnąć porady specjalisty, możesz najpierw wybrać się do lekarza pierwszego kontaktu, może coś Ci poradzi, jeśli nie chcesz isc do gina. Widziałam ostatnio reklamę jakichś kropli na regulacje cyklu miesiączkowego, ale nie wiem czy warto brać na własną ręke, jeśli chcesz popytaj w aptece....

Gość 17-nastka
W ciązy nie jestem, bo nie współżyłam z chłopakiem..

Gość 17-nastka
słudlam z 8-10 kg , ale w ciagu roku, wiec chyba nie jest tak zle... a tak wogole wiem ze to jest powazne sprawa, ale do ginekologa nie pojde, za nic... boje sie i tyle eh.... Miala ktoras podony problem? Moze sa jakies leki homeopatyczne albo ziola? ...

Gość aneczka---
hej, mialam tak samo, tyle ze okres znikl mi na prawie rok, do lekarza poszlam (badal-tylko opukal brzuch i stwierdzil ze ciazy nie ma- bo nie chcialam innego badania!!!) a on skierowal do kliniki specjalistycznej, ale tam na badania nie poszlam, stchorzylam... gdy troche przytylam-okres wrocil ale teraz sie troche obawiam czy nie bede miala problemow z zajsciem w ciaze... wiec radze idz do lekarza!!!!

Gość Jajelka
Idz do ginekologa to nic strasznego i nie zwlekaj z tym bo nie wiadomo co to moze byc

Gość kolezanka131
Przyjaciolke pod pache i migiem do lekarza =)

Gość Vilja
Zasuwaj do lekarza. Tez sie balam/ wstydzilam swojej wizyty ale uwierz to nic strasznego. Skrepowanie minelo, gdy zauwazylam,ze dla ginekologa codziennoscia jest ogladanie takich widokow:)

Gość 17-nastka
właśnie... to byłaby moja pierwsza wizyta.... dlatego sie boje =( Ale dzieki za slowa otuchy Vilja=)

Gość 17-nastka
Hmmm... dobra, a nawet jesli, to lepiej isc do faceta czy do kobiety ??

Gość odrazu ci mowie idz do kobiety
bedziesz sie lepiej czula i wogole.ja do faceta nie pojde nigdy chociaz to tez learz ale jak masz w poblizu kobiete to idz do niej .

Gość ilona23
do kobiety, najlepiej nie za starej =)

Czasami jest tak,ze jezeli wazysz zbyt malo,to nie bedziesz miala miesiaczki. To powazna sprawa-udaj sie do lekarza, bo brak miesiaczki moze spowodowac u Ciebie bezplodnosc!! NIe lekcewaz tego. A od stycznia to juz 10 m-cy minelo-na co Ty czekasz!!!!!!!!! Moze byc tak,ze nie dostaniesz miesiaczki dopoki nie przytyjesz do jakiejs wagi. Jak np wazysz teraz 52 kilo, to moze byc tak,ze od 56 miesiaczke bedziesz miala!! Mowie powaznie!! Do lekarza marsz!!

Gość ja tak uwazam
a ile teraz wazycz....bo jezli masz znaczna niedowage to normalne i nawet lekarz ci nie pomoze.... a jezli wazysz w normie to idz do lekarza...nie martw sie w takiej sytuacji nie wiadomo nawet czy bedzie cie badal...glowa do gory pa

Gość 17-nastka
dzieki zs wyrazy otuchy:) waze 45 przy 160, ale wygladam normalnie tzn szczuplo, ale nie jakas szkapa chuda...=]

Gość loa
olu skad jestes? ja bylam niedawno na pierwszej wizycia u gina.balam sie tak samo jak ty,powiedzialam ze za nic nie pojde...i poszlam.zero bolu,jak u rodzinnego,co bardzo mnie zdziwilo ze to tak noralnie.heheh

Gość pij krwawnik
to na wywolanie okresu :)

Gość 27-latka
Dziwi mnie takie postępowanie nastolatek i nie mówię tego, bo jestem starsza i chcę sie powymądrzać tylko dlatego, że sama przez coś takiego przechodziłam w wieku 18-tu lat. Odchudzałam się prawie nic nie jedząc. Jednak w momencie, gdy nie miałam miesiączki już drugi miesiąc powiedziałam o tym mamie, bo wiedziałam, że dzieje się coś złego. Posłała mnie do lekarza, a ten od razu wiedział co jest grane i ogólnie mówiąc kazał mi zacząć "normalnie jeść", a ja się oczywiście dostosowałam do tego, bo w życiu nie wybrałabym utraty zdrowia dla kilku kilogramów mniej (oczywiście wcale nie byłam gruba, gdy zaczęłam się odchudzać, bo ważyłam 52kg przy wzroście 168cm).

Gość lulkaa
podobno pomaga tez picie naparu malwy czarnej ...