Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szamponetka

Jaki szampon do bardzo szybko przetłuszczających się włosów?

Polecane posty

Gość Szamponetka

Kiedyś myłam włosy co trzeci dzień, teraz musze codziennie. Nie wiem czym to jest spowodowane. na pewno nie okresem dojrzewania bo mam 23 lata :P Prosze doradzcie mi szampon po którym bede mogła myc chociaz co drugi dzień.

Gość jaaaaaaaa........
Ja w liceum i wczesniej myłam włosy co 4-5 dni (miałam je wtedy do kości ogonowej:) ), a teraz mam niewiele krótsze, bo prawie do pasa i muszę co drugi dzień, a właściwie powinnam co półtora dnia (jestem jeszcze starsza od Ciebie). Niestety, ale przekonałam się, że nie ma szmponu, który utrzyma moje włosy w czystości na dłużej niż półtora dnia, a na dodatek szampony do przetłuszczających się włosów tylko je wysuszają dlatego używam szamponów do włosów normalnych albo regenerujących (z uwagi na to, że mam długie włosy). Myję na przemian Pantene Pro-V, L`orealem, a czasem Fructisem co drugi dzień. No chyba, że na ten drugi dzień mam wieczorem jakieś wyjscie to po prostu myję przed tym wyjściem i już. Aha, a odżywki zawsze nakładam od połowy włosów (nigdy nie wcieram w skórę głowy) :)

Gość szamponetka
ja odzywek w ogole nie uzywam, bo mi sie wtedy jeszcze bardziej przetluszczaja 😭

Gość używaj lekkich odżywek
w sprayu(nie obiążaja one włosów ale dobrze je regeneruja i nwilżają)Takie odzywki ma np Sunsilk

Gość jaaaaaaaa.........
Przy długich włosach odżywki są niezbędne (przynajmniej na końce włosów należy je stosować albo od połowy:) )

Gość szamponetka
odzywka Sunsilka to syf :P

ja tez mam podobny problem mam włosy długie do pasa i myje je co 2 dni niestety jest to troszke meczące ale cóż najbardziej denderuje mnie to ze jest tyle szamponów a zaden nie moze poradzic sobie z moimi włosami ja mam tylko ten problem ze moje przetłuszczaja sie przy głowie a dalej pozostaja suche mam jeszcze inny problem mianowicie wypadaja mi włosy byłam juz u dermatologa zapisywała mi rózne wcierki i nic wiem ze jest jakis szampon w aptece który jest własnie na przetłuszcajace sie włosy ale niestety nie pamietam nazwy i moze go zapisac tylko lekarz bo jest na recepte ale kosztuje 50 zł

a co do szamponów sunsilk to nie polecam ja uzywała i jeszcze bardziej zniszczyłam nietyle co same włosy ale i skóre głowy bo dostałam łópież i myslalam ze sie zadrapie od nniego

nie wiem czy to by rozwiązało nasz problem ja niedawno kupiłam sobie szampon joanny z biosierka do włosów przetłuszczających sie i ze skłonnościa do łupieżu i nie jestem z niego zadowolona bo włosy nadal sie przetłuszczaja a głowa mnie po nim swedzi ze szok zuzyłam pół butelki i niezamierzam uzywac gi wiecej wiec ni wiem jak ten by sie sprawdził

Gość szamponetka
no to nie jest szampon tylko tonik, ktory sie wciera we wlosy i skore glowy przed myciem.

ta wiem ze to nie jest szampon ale chodziło mi o to ze nie wiem jak ten produkt by sie sprawdził moze wypowie sie tu jakas dziewczyna co go juz uzywała szamponetka mam do ciebie pytanie uzywałas moze szamponu koloryzujacego joanny jesli tak to czy dobrze pokrywa włosy i w ogóle czy jest dobry

Gość podobno
świetne są szampony Rene Furterera, na Allegro raz widzialam taki szampon do mycia włosów raz na 3-4 dni - wszystkie inne produkty Furterera sa extra, wiec pewnie i to dobre - tyle ceny okropniaaaste - rzędu 70 zl, wcale nie za dużą ilość - więc ja już wolę umyć częściej :P

Gość szamponetka
ło matko jak drogo!! to ja tez wole myc czesciej ;) Nie uzywalam szamponu koloryzujacego , bo nie farbuje wlosów.

Gość szamponetka
ale on jest przeciwlupiezowy :( A ja juz na szczescie nie mam lupiezu :)

Ja jakieś 12 lat temu mogłem myć do 5 dni i były w porządku. Teraz muszę co 2 dni :(

Gość szamponetka
piegowaty fiołku, a jak czesto myjesz teraz włosy?

Gość szamponetka
a gdzie go mozna kupic?

Gość Fiolentynka
Zdecydowanie szampon sabal firmy Ducray leczy przyczynę czyli nadmierną produkcję łoju POlecam!!!