Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adelajda17

Rodzice chca mnie zamknac w klinice... RATUJCIE

Polecane posty

Gość adelajda17

Mam podejrzenie schizofreni, co moze mnie w klinice czekac, mam dopiero 17 lat wiec rodzice na sile mnie tam pchaja, co robic? Mialam juz 3 proby samobojcze, i boje sie ze znow przyjda glosy i bede znow sie ciac. PoMOCY!

Gość llllllllllllllllllllll
😴

Gość nie poddawaj sie
najpierw zrezygnuj z internetu, problem zniknie jak zniknie to pokurwione forum

Gość omi
No to tak jak moja siostra. U niej zaczęło sie w wieku ok 18 lat, zaczęła gorączkować, pojawiły sie głosy itp. Nie zwlekaj i nie tragizuj. Jak najszybsze udanie sie na leczenie i terapia pomogą ci wiecej niż gdybyś zaczeła leczenie później , kiedy bedzie jeszcze gorzej. Dla własnego dobra. Tylko niech rodzice wybiorą dobry szpital, bo szpital szpitalowi nierówny, nawet oddział oddziałowi, moja siostra leżała na oddziale kliniki psychiatrycznej odnowionej, gdzie były terapie, warunki bardzo dobre, a dwa kroki dalej był inny odział, z obskurnymi ścianami, zaniedbany. Ważne jest miejsce gdzie trafisz i kto bedzie cie prowadzi. Jest sporo leków nowych, które dają coraz mneij skutków ubocznych - a zaczeniesz normalnie żyć. BARDZO WAŻNE!!! Jak sam lekaż mówil, duże znaczenie ma tu bardzo wczesne rozpoznanie i leczenie choroby. Nie zwlekaj, wiem ,ze to trudna sytuacja, sama przez to przeszłam mając siostrę chorą na schizofrenię. Nie uciekniesz jednak przed chorobą, ratuj sie. To tak jak z rakiem, czy inną chorobą, wazne jest wczesne rozpoznanie i walka o siebie. Pozdrawiam.

jeżeli jest podejrzenie schizofrenii to rodzice zapewne umieszcenie Cię w szpitalu skonsultowali z lekarzem. To nie jest tak, że oni chcą Cię tam zamknąć! robią to dla Twojego dobra a raczej dla wyleczenia Ciebie. Poza tym nie będziesz tam do końca życia tylko do momentu gdy Cię przebadają, dobiorą leki, ocenią stan i wrócisz do domu ! Potrzebne jest to właśnie po to aby próby samobójcze się nie powtórzyły ! Więc się nie martw im wcześniej tym szybciej poczujesz się lepiej.Powodzenia.

Gość Kochana ...............
nie panikuj. To nie jest tak, że rodzice chca się ciebie pozbyć. Rodzice robią to dla twojego dobra. Nikt nie chce iść do lekarza, ale jak trzeba to nie ma wyboru. DLA CIEBIE SZPITAL ZNACZY ZDROWIE. :-D Musisz to zrozumieę, zaufać rodzicom i lekarzom. W szpitalu nikogo nie skrzywdzą, tylko musza ciebie przebadać i zastosowac odpowiednie leczenie, to bardzo ważne i to nie jest taka prosta sprawa. Jestes młoda i myślę, że na pewno chcesz żyć tak jak każdy człowiek, nie mysleć o chorobie. Ale zeby tak żyć musisz zaufac rodzicom i lekarzom. Pozdrawiam i życze zdrowia :-D (nie ma sie czego bać)