Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacaaaa

Badania prenatalne???bardzo prosze o pomoc

Polecane posty

Gość pytajacaaaa

Kochane kobietki mam do Was pytanko odnosnie badań prenatalnych. Otoż moja siostra 5 lat temu urodziła dziecko z przepukliną kregosłupa (opono-rdzeniową ) jezdzi na wozku,nie ma zadnych szans na to aby kiedykolwiem chodziła ( oczywiscie My wszysycy mocno w to wierzymy i modlimy sie o cud... ) lekarze mówili ,ze przy nastepnej ciaży przysługują jej badania prenatalne.. rok temu siostra ponownie chciała zajsc w ciaze...zaszła... poszła do lekarza aby skierował ja na badania.. nietstey on odmówił,stwierdził ze nie ma takiej potrzeby :-( jak nie ma potrzeby skoro,jej 1 dziecko urodziło sie chore :-( niestety tej ciaży nie donosila poroniła.... ale nie poddała sie,teraz znowu jest w ciaży i wszyscy mocno wierzymy,ze bedzie dobrze MUSI być dobrze,ale tu znowu pojawia sie problem badań prenatalnych... moze znacie w Warszawie jakiegos dobrego ginekologa-położnika ,który dobrze poprowadziłby jej ciąże i zleciłby te badania. My wszystcy bardzo sie teraz o Nią boimy,i chcemy jak najlepiej..... Bardzo WAs prosze o pomoc

Gość pytajacaaaa
nikt Mi nie doradzi :-(

Gość ignasia
Witaj Współczuję Twojej Siostrze smutnych doświadczeń z pierwszym dzieckiem.Wierzę, że drugie będzie zdrowe.Jeśli chodzi o badania prenatalne " należą" sie one każdej kobiecie po 35 roku życia lub młodszej, która tak jak Twoja siostra urodziła dziecko z wadą. informacje na www.prenagen.com.pl www.badaniaprenatalne.pl Nie poddajcie się! Powodzenia

Dziwi mnie postawa lekarza. To prawda badania te należą się kobiecie po 35 roku życia, lub gdy miała już wcześniej dziecko z wadami genetycznymi. Dodam, że wtedy badania są nieodpłatne. Ja miałam takie badania, gdyż miałam zły wynik badań prenatalnych nieinwazyjnych i 36 lat.Badanie USG przezierności karkowej i przegrody nosowej w 14 tygodniu ciązy nie wskazywało na wady, jednak lekarz namawiał mnie na takie badania. Może dlatego, że sam ma dziecko z zespołem Downa i rozumie niepokoje pacjentek. Miałam wspaniałego lekarza prowadzącego ciążę. Może należy zmienic lekarza. Rozumię doskonale co czuje Twoja siostra i z całego serca zyczę powodzenia.

Gość szalii
witam zawsze można też wykonać takie badania odpłatnie. Ja tak zrobiłam bo nie mam jeszcze 30 lat. Koszt ok. 140 zl ale spokój psychiczny jest wart o wiele wiecej. pozdrawiam