Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie lubie kurdupli

Faceci POLSCY

Polecane posty

Gość nienonie
Linda powiedział, że jesteście złe, a Pazura powiedział "Franz nie miał racji, wy nie jesteście złe wy jesteście po prostu głupie" czy jakoś tak podobnie:D a teraz moja rada zamiast oglądać kolejny odcinek jakiegoś tasiemca zróbcie sobie romantyczny wieczorek....zapalcie świece, włączcie nastrojową muzyczkę, wskoczcie w jakiś mniejszy niż zwykle namiocik(powiedzmy dwójkę) i zaproście najlepszego(czyt. jedynego) przyjaciela do zabawy-jeżeli będziecie pamiętać żeby kupić wcześniej nowe baterie to na pewno z przyjemnością wam pobzyczy ewentualnie jeżeli romantyczny wieczór jest wykluczony z jakiegokolwiek powodu to.....zmieńcie dietę tylko już przestańcie pierdolić wielorybki

Gość martyMart
Czesc, Jest trzecia osiemnascie rano. Nie spie, bo rozmyslam nad moja narzeczona, ktora juz nie jest moja narzeczona :-) Postanowilem poczytac sobie pare wypowiedzi "z drugiej linii frontu" i z zalem przyznaje, ze opinie czesci kobiet piszacych tutaj moga byc krzywdzace dla sporej grupy facetow. Kwestie wygladu (wzrost, kolor oczy/wlosow, predyspozycje wagowe itp.) pomine, poniewaz sa to rzeczy niezalezne od kazdego faceta. Taki sie urodzil, czy mu to odpowiada, czy nie. Natomiast takie rzeczy jak higiena osobista, kultura czy styl zycia to na pewno sprawy nad ktorymi mozna popracowac i tutaj juz nie ma przebacz. Nie mowie o regularnym myciu sie, bo to chyba oczywiste. Fryzjer, ktory potrafi obciac inaczej niz na zapalke to takze nie problem. Nawet pracownicy znanych zakladow sieciowych (np. Daviness czy jak to sie tam pisze;), potrafia w miare ladnie obciac za grosze (30 pln). Oczywiscie, jesli ktos chce, zawsze mozna skorzystac z uslug lepszych fryzjerow. W koncu te 60-70 zlotych tez nie jest dramatem. Jesli chodzi o zapach, tutaj mamy wydatek okolo 300 pln na trzy miesiace. Zakladajac oczywiscie, ze korzystamy z jednego zapachu na kazda okazje i dobrze go dobierzemy. Takze tutaj mozna oszczedzic. Pamietajcie, ze istnieja rozlewnie perfum, gdzie mozna sie zaopatrzyc w oryginalne (przyjemne!) zapachy na codzien za okolo 50 pln (100 ml), a drozsza wode stosowac "od swieta". Jesli sie ubieramy i nie wiemy jak, warto skorzystac z pomocy kolezanek. Troche boli to, ze nawet srednio ekskluzywne koszule czy spodnie, na przyklad Boss, kosztuja sporo pieniedzy jak na polskie warunki. Jednak bez problemu znajdziemy tansze i rownie fajne ubrania. Trzeba tylko pamietac, ze istnieja sezonowe obnizki cen i promocje. Warto polazic czasem po sklepach i polowac na okazje. Od razu mozna tez zapomniec o wszelkiego rodzaju zlotych, a co gorsza pseudo-zlotych lancuszkach, sygnetach i innych festynowych gadgetach. Jesli nie mamy pieniedzy, nie nosimy zadnej bizuterii. Jesli mamy, kupujemy sobie ladny zegarek, a najlepiej dwa (na "garniturowo" i "sportowo"). Oczywiscie im prostszy, tym lepszy. Zegarki to temat rzeka, mozna wydac na nie fortune, ale juz za okolo 700 pln mozna nabyc ladny zegareczek. Pamietajmy tez o butach. Polecam ecco - nie sa ekstremalnie drogie, ale ciezko je "zepsuc" i co najwazniejsze - dobrze sie prezentuja. Warto miec jedna pare do garnituru (czarne lub ciemnobrazowe), jedne na codzien (brazowe, zamszowate sa okay) oraz sportowe (wszelkiego rodzaju proste tenisowki np. Nike, Adidas - jednokolorowe, bez festynu). Dbanie o linie jest juz wiekszym wyzwaniem. Tutaj wizyta na silowni 3-4 razy w tygodniu po godzinie jest wskazana. Duzo mozna zdzialac tez odpowiednia dieta. Warto poczytac o treningach oraz stosownych dietach. Mnostwo informacji na ten temat mozna znalezc w internecie. Warto tez pamietac o kulturze osobistej. Przede wszystkim usmiech na twarzy i pogodne nastawienie do innych ludzi. W ten sposob automatycznie wplywamy na nastawienie tych ludzi do nas. Kwestia przeklinania. Wypada nie przeklinac, ale pamietajmy, ze to tez jest czesc naszego jezyka i umiejetne wykorzystanie laciny potrafi dodac troche pikanterii do wypowiedzi. Nie mam tu na mysli uzywania tych slow jako przecinkow lub kropek. Spozywanie alkoholu oraz palenie papierosow. Nie pijemy w dzien. Jesli wieczorem czujemy potrzebe, lepiej wybrac drinka lub wino niz piwo. Mam tutaj na mysli picie w obecnosci kobiet lub przed spotkaniem sie z nimi. Podczas wszelkiego rodzaju imprez sytuacja jest o tyle lepsza, ze pija rowniez panie. Pamietajmy jednak, zeby nie przekraczac znacznie ich stopnia upojenia alkoholem. W wypadku imprez typowo meskich nie ma regul :-) Jesli chodzi o palenie. Jest to problem. Sam pale i wiem, ze czesto ma sie ochote, a nie wypada. Jesli juz koniecznie musimy, warto udac sie gdzies na bok, tak by nie przeszkadzac innym. Pamietajmy tez, ze gumy do zucia oraz odswierzacze do ust sa naszym sojusznikiem! Jeszcze jedna rzecz. Czesto wskutek przepracowania panowie wygladaja dosyc blado. Warto od czasu do czasu udac sie na solarium. Moze nie jest to stricte meskie miejsce, ale nie musimy robic z siebie od razu pomaranczy! Wystarczy tez 5-8 minut na tydzien, co tydzien. Nie bedziemy bladzi, a nikt nie zwroci nawet uwagi, ze korzystamy z solarium. Chcialbym dodac, ze sam pracuje, nie jest u mnie tak lekko z wolnym czasem, ale jakos udaje mi sie znalezc chwile dla siebie. A z narzeczona rozstalem sie, poniewaz wykonywane przez nas prace maja miejsce na roznych kontynentach i zwiazek na odleglosc bylby po prostu niemozliwy. Jeszcze jedno. Tutaj uwaga szczegolnie dla mlodszych kolegow i kolezanek. Nie kazdy chlopak ma bogatych rodzicow, nie kazdemu kupiono fajne auto i dano kilkaset zlotych miesiecznie na drobne wydatki. Pamietajcie dziewczyny, ze duzo wazniejszy jest potencjal chlopaka niz to czy potrafi Wam kupowac drogie prezenty. Kazdy normalny chlopak bedzie chcial za Was placic, ale nie zawsze musicie korzystac z tej okazji. Czasem warto samemu przejac inicjatywe. Za kilka lat z biednego studenciny, mozecie miec szanujacego Was np. prawnika, lekarza lub managera. Jesli oczywiscie razem doczekacie, czego Wam serdecznie zycze!

Gość ale bzduryyyyyyyy
chyba autorce umarl pies albo zarazila sie ptasia grypa hahahahahaha. bo wiekszej bzdury nawet na spotkaniu wyborczym samoobrony nie slyszalem :)

Gość Fanka Kurdupli
a ja musze powiedziec, ze bardzop gustuje w panach o wzroscie okolo 1,70, sa zwinni, nosza male koszule nie trzeba tyle prasowac :-) poza tym jesli chodzi o panow to wazna jest kultura osobista, zainteresowania, chec do zycia i przede wszystkim pomysl na spedzenie swojego czasu wolnego, poza ogladaniem nagich kobiet w internecie, nawet panowie z brzuszkiem, potrafia byc uroczy, nie rozumiem wiec wypowiedzi "nie lubie kurdupli", widocznie ma za soba ciezkie przezycia, i naogladala sie za duzo mody na skukces czy innych tego typu oper mydlanych panowie nie dajcie sie sprowokowac! pozdrawiam 🌼

Gość cos mi się
to że ktos jest niski to o niczym nie świadczy ale generalnie troche w tym racji;) brudne ręce dresy niska inteligencja stare bmw albo matiz i fryzura na "polaka" czyli łyso albo prawie, ale babki nie są lepsze: przeklinają maja odrosty tipsy plastikowe ubranka materialistki itd..... a tak pozatym to fajna jest Polska, nigdy bym się nie wyniosła

Gość cos mi się
to jest jedyne uzasadnienie dla krótkiej fryzurki;)

Gość fifi75
Ja sie zgadzam z tym, ze nie kazdy jest piekny i nie musi!!! Ale wybor nalezy do kazdego z nas. Jednak prywatnie wole mojego wysokiego i zadbanego mezczyzne i gdybym miala byc z jakims krepym i grubym pasztetem, o kulturze juz nie mowiac ... to wybieram oczywiscie jeszcze raz MOJEGO! A martyMart ma garsc fajnych porad i mysle, ze jest madrym gosciem. I dobrze, ze Polak! Tylko co by bylo gdyby sie okazalo, ze jest kurduplem ...:D (bo karkiem na pewno nie!!!) Znalazlby sobie dziewczyne na miare swoich potrzeb i mozliwosci. Maly wzrost to jeszcze nie katastrofa. A moze on jest po prostu rozsadny i przystojny zarazem, co??? Zna sie na swiecie i ludziach, ma umiar i styl. I jest obecnie singlem ...!!!! Badzmy bardziej krytyczne wobec polskich facetow, bo oni nie zawsze TYM CZYM MYSLA ZE SA!

MartyMart widze, ze na wypowiedz poswieciles sporo czasu(1h14), moze i jest jakis sens w tym co tam powypisywales, ale pomimo akapitow, ktore zdecydowanie ulatwilyby mi zrozumienie nie skonczylam czytac Twojej wypowiedzi wybacz:( z tego co doczytalam uwazasz, ze sprawa wazniejsza od urody jest zadbanie o siebie i tu sie z Toba zgadzam, ale po co poswieciles tyle czasu i pracy, zeby swoimi za przeproszeniem \"radami\" zniechecic do siebie forumowiczow, nie pomogles tym panom oooo nieeeee

Gość Ktos tu podal stronke
na ktorej jest zdjecie boskiego Ushera, ktory ma jedynie 170cm :P 1/3 facetow tam umiejscowionych, uwazanych za pieknych nie przekracza 170cm. Marny dowod na brzydote niskich, oj marny :P

Gość Ktos tu podal stronke
tfu, nie przekracza 180cm.

Gość martyMart
To fakt, troche sie rozpisalem, ale w miedzyczasie probowalem (z dosyc miernym skutkiem) cos sobie ugotowac i jakos zeszlo :-) Dodam, ze wcale nie jestem przystojny (w opinii kolezanek "fajny, ale bez rewelacji"), ani jakos specjalnie wysoki (177) czy super zbudowany (76 kg). Mimo to, nigdy nie mialem problemow z poznawaniem kobietek i raczej byly to panie "jakosciowo" o klase wyzej niz ja, jesli moge sie tak wyrazic nie krzywdzac nikogo :P Troche oglady, pewnosci siebie i jest wporzo :D

Gość vanilliaaaa
Takie topiki sa kompletnie idiotyczne. kobiety stwierdzaja ze polacy są do dupy, a mężczyźni ze polki, a pewnie 99% nie była jeszcze za granicą. aaaa... i najważniejsze, co do tych świetnie zbudownych skandynawów, o ktorych wypisuja na forum malolaty..... skandynawowie sa wyjatkowo, czasem wrecz przeraxliwie chudzi!!!!! PS. Dla tych upierajacych sie ze jest inaczej kobiet ktore skandynawow w zyciu nie widziały: Można wejść na strone WHO (światowa organizacja zdrowia) i zauważyć 2 informacje: Dzienne spożycie kalorii w szwecji, czy finlandii jest porownywalne ze spożyciem kalorii w chinach i wietnamie!!!! Polacy którzy do światowej czołówki nie należa, spożywaja ok 15% kalorii dziennie wiecej. Ponadto w szczególności w szwecji i finlandii jest najwiekszy odsetek męzczyzn z niedowagą w Europie!!! To ze noszą grube kurtki i swetry nie znaczy ze sa dobrze zbudowani.

Gość Nie lubie kurdupli
Mam rodzyny na włosach wokół cipy

Gość tylko nie poloczki
Niestety,zalozycielka topiku ma racje!Mieszkam w Niemczech i polaczka poznam i wyczuje na kilometr!!!I to nie chodzi o to ,ze sa niscy i lysawi,bo na to wplywu nie maja.ale troche zadbac o siebie,no prosze!najgorsi sa tacy co tu przyjezdzaja na zarobek,zony i dziewczyny ,ktore w Polsce im wszystko wyprane ,wyprasowne podadza i do wanny czasem sila zaciagna,sa daleko i zaczyna sie bal!Pracuje w sklepie i lubie rozmawiac z polskimi klientami po polsku,ale jak mi taki wlezie ,to nie przyznaje sie ,ze jestem z Polski,bo nie dosc,ze zaczna zaraz popisowe szczelac,szczerza te czerwone geby i smia pytac czy tydzien moze sie z nimi wina napije.Ja jestem zona Araba i k.... mnie szczela jak poloczki ich wyzywaja!Moj maz to prawdziwy mezczyzna i nie chodzi o to,ze jest przystojny wysoki,ale dba o siebie,jest pachnacy,czysty,szarmancki,traktuje mnie jak ksiezniczke,pomaga mi w domu,swietnie gotuje i jest wspanialym kochankiem!juz samo to,ze jest obrzezany,az milo taki czysciutki!A poloczek by ci do buzi wepchnal tydzien niemytego i masz byc zadowolona!!!

Gość tylko nie poloczki
To prawda!poloczki sa okropni!mieszkam w niemczech i poznam i wyczuje takiego na kilometr!Jak jestem z kumpelami na miescie i uslyszymy lub zobaczymy Poloczkow(tak ich nazywamy) to jak na komende mowimy po niemiecku zeby czasem od nas nie podeszli.No bo prosze jak oni wygladaja?!mordy czerwone,male swinskie zapite oczka,ich odor moglby poslozyc za bron biologiczna!I jeszcze te dresiki z targowiska i szpanuja czterama paskami na butach z" adidos".Wiem,ze nie wszyscy sa tacy...ale wiekszosc!Pracuje w hotelu jako recepcjonistka i przyjezdzaja do nas niby dyrektorzy,wlasciciele firm,a gdybyscie widzieli ich pokoje,a jak ich wiecej jest to meline robia,chodza na dziwki na dworzec glowny i jak wracaja to sobie wszystko dumni opowiadaja.Jak ja lubie wtedy powiedziec do nich po polsku:dobry wieczor panom!I wpatrywac sie w ich opadniete z wrazenia,zapite kopary....

Gość apropo
szukam małego faceta kocham takich

Gość tylko nie poloczki
Zeby nie bylo nieporozumien!Dwie kumpele wypowiedzialy sie po tym samym nickiem,bo to dla nas motto :RATUUUNKUUU tylko nie POLOCZKI!!!! dagmara i kasia

Gość Nie lubie kurdupli
Hehheheh i jak Panowie:classic_cool: Kurcze juz mi was szkoda i nie bede dogadywac:) Ale, powiem jeszcze tylko tyle ,że na sarosc jestescie straszni ,załosni.Te wasze wymiany kobiet na mlodszy model ,te puste portwele ,brak zaradnosci ,impotencja i ciagłe porównywanie sie kogos lepszego fujjjjjjjj a ble wstyd

Gość fifi75
Jasne :D POLSCY FACECI w wiekszosci ni dorownuja POLSKIM KOBIETOM ambicja, wygladem, inteligencja ... itd !!! Wlasnie powtarzam opinie zaslyszana od grupy obcokrajowcow, ktorzy u nas goscili. Ocenily kobiety jednoznacznie: POLKI sa ok. , FACECI do niczego! (tak w przekroju spolecznym). I nie jest prawda Vanilliaaaa, ze nigdy nie bylam za granica :) A ze Skandynawowie chudzi i malo jedza, to co? Bardzo dobrze! Dbaja o siebie, odzywiaja sie swiadomie i licza kalorie dla zdrowia!!! Wiesz? Poza tym chetnie uprawiaja sporty i nie ciesza sie jak dzieci, ze im Mamuska na talerz wieeeelkiego jak stodola schobowego rzucila!!! :) :) :) A moj facecik malo je i to mi sie podoba. I wole chudych, bo szczupli faceci to tez czesto indywidualisci i intelektualisci. W zyciu cenia inne wartosci poza zarciem. A znasz wielu Polakow, ktorzy chetnie dla dziewczyny, czy zony przygotuja romantyczna kolacje, zrobia pyszna salatke srodziemnomorska, do tego winko i kapiel przy swiecach? Ja nie!!! Bo dawne Pokolenie naszych mamus i babc wychowala mamisynkow, fajtlapy i macho, a komuna jeszcze to poglebila! Pora sie wyemancypowac i POLSKIE KOBIETY tego dokonaja, mam nadzieje! :D

Gość taki se facio
Jak sie nie podobamy to możecie sobie włocha poszukać albo czarnego gościa jakiegoś a nie tu z dziwnymi tematanmi wyskakiwać w dodatku wszystko to jest pisane jakby dotyczyło wszystkich. I kto tu tak w zasadzie sięga dna?

Gość fifi75
Nie obrazaj sie facio, my tu wiele spraw generalizujemy, nie badz gburem, nie zazdrosc, nie chodzi o Wlocha czy innego "greka" tylko fajnego meskiego faceta. A jesli nie jest maly, gruby i oblesny, to jego duzy atut!

Gość fifi75
Chodzi o to, ze POLACY w wiekszosci nie maja pojecia o dobrych manierach! Sa zaniedbani, albo nijacy ... I narzucaja sie. A podrywaja w beznadziejny sposob. Plycizna zwykle :( Tania wersja macho. :) :) :) Czesto ...

Gość taki se facio
Denerwuje mnie tak takie niewyszukane posty skierowane do wszystkich. Ja do małych i grubych się nie zaliczam, ale już sam fakt wyśmiewania takich ludzi świadczy o niskiej kulturze piszącego, bo każdy ma prawo wyglądać jak chce niezależnie czy się stara o taki wygląd czy nie. A wy byście chcieli tych biedaków, którzy są mali doprowadzić do depresji albo i lepiej zmusić do tego by w myśl dbania o wygląd ci mali zrobili sobie np. operacje wydłużania kończyn jak jest np. w Japonii, bo taka jest aktualnie moda. Ludzie są, jacy się urodzili kiedyś się podobały kobiety o rubensowskich kształtach a teraz raczej szczupłe są w łaskach skąd wiecie, że np. za 20 lat to właśnie mali i chudzi nie będą mieć wzięcia?

Gość no coz ja
jjako ze staram sie byc kulturalny wiec nie powiem co sadze o niektorych paniach z tego topiku :) oczywiscie tez nie wypowiem sie na temat kobiet w realu polskich :) powiem tylko tyle : jesli ktos ma problemy ze soba ( a o tym swiadczy zakladanie takich topikow ) to najlepiej jesli uda sie do psychologa na terapie. generalizowanie na tym forum osiaga szczyty juz i nie sadze zeby sie to zmienilo znajc inteligencje polek :P niektorych ( zauwazcie ze pisze niektorych) bo ja w przeciwienstwie do kobiet nie uwazam ze kazda kobieta to dzi......a. a moglbym miec takie poglady po tym co obserwuje :) wiadomoze na tym forum jest masa dziewczyn zdolowanych i leczacych kompleksy samotnosci obrzucaniem facetow blotem ale coz.. taki juz swiat nie zmienie tego.

Gość fifi75
Panowie najwyrazniej sie pogubili ... wasze posty sa niedorzeczne. O jakim braku kultury wy mowicie??? Co ma wspolnego niski z urodzenia facet z nieeleganckim typem, ktorego tutaj glownie krytykujemy?! :( A skoro kanony mody sie zmieniaja, to niech sie zmieniaja dla facetow tak samo jak dla kobiet !!! Dobrze?!

Gość martyMart
no coz ja - dobra riposta ;) nice one, bro :D

Gość zwzw
chyba ja jebło.. w mojej wsi sa wysocy i fajni faceci:D:D wpadnijcie zobaczyc na Orzesze;p;p

Gość polski facet
Wiadomosc do "Nie lubie kurdupli " jak Ci sie nie podoba to sie nie patrz na polskich facetow.Czego oczy nie widza tego sercu nie zal.I jako przyszły lekarz radze Ci idz do psychologa bo to zapawa na jakaś manie ...szkoda słów na takie coś jak ty...

Gość blabliblu
ta wypowiedź jest żałosna. autorka musi dużo spędzać w otoczeniu żuli...