Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chudy345

do jakiego iść lekarza? waga

Polecane posty

Gość chudy345

witam jestem facetem, 26 lat, 175 wzrostu problemem jest niska waga, od 57 do 61 kg. Chodziłem na siłownię, przyrostów masy nie było, były tylko przyrosty siły, jem dużo, więcej niż inni, mimo wszystko waga stoi w miejscu. stosowałem odżywki i suplementy, co też zaowocowało tylko przyrostami siły badania krwi są ok, kiedyś miałem wrzody, ale przez 9 lat nie mam z tym kłopotów, jestem nerwowy, przez co czasem tracę apetyt, dodatkowo mam wahania apetytu, czasem jem dużo, tyję, z 1-2 kg, po czym jem mniej i to tracę, czasem jem dłuższy czas dużo i waga ani drgnie, myślałem o metanabolu, ale wolę nie brać żadnego dopingu do jakiego lekarza się z tym udać?

Gość to jest niska waga
? chłopie, mój brat mając 187cm wzrostu ważył 62 kilo, to jest dopiero tragedia

Gość chudy345
czemu "ważył"?

Gość chudy 345
jakieś porady? z góry dzięki

Gość szczuplutka...
jest taki syropek ktory w aptece jest tylko na recepte ,,Peritol siv,, idz do lekarza pierwszego kontaktu powinien ci go przepisac jest on na wzmorzenie apetytu, sama mialam dzis isc do lekarza na recepte ale zaspalam :) ponoc dziala dziewczyny juz sie wypowiadaly tu na kafeterii ze po nim przybraly na wadze :)

Gość szczuplutka...
mialobyc po recepte :P

Gość chudy345
miałem peritol w tabletkach, ale też raczej nic, bo ja ogólnie to apetyt mam dobry, tylko czasami słabnie

Gość to jest niska waga
"Ważył", bo zaczął przyjmować jakieś tam proteiny i chodził na siłownię no i już taki szkieletor z niego nie jest:)

Gość chudy345
lekarze to bagatelizują. chcę jechać prywatnie do jakiegoś specjalisty, tylko nie bardzo wiem do kogo

Gość chudy345
a na mnie "jakieś tam proteiny" nie działają

Gość chudy234
to do kogo mam iść? do dietetyka? gastrologa? kogoś innego?

Gość nikt nie wie
naprawde?

Gość szczuplutka...
no idz do dietetyka, gastrologa, itd. a co Ci zalezy?? Probuj na pewno cos Ci to da. Moja kuzynka z kolei odchudzala sie z pomoca dietekyka, i schudla ok.20 kg, bylo to z 5 lat temu a efekt sie caly czas utrzymuje :)

Gość qnszt
chudy, pierwszą rzeczą którą powinieneś zrobić, to badanie tarczycy - TSH. Prywatnie w Warszawie za to płaciłam ok 18-25 zł. to w zasadzie podstawowe badanie przy tych sprawach, przy otyłości również. jeśli wyszłoby ze masz nadczynność tarczycy, to dlatego nie możesz przybraćna wadze (dodatkowo jest sporo innych dolegliwości), ja miałam po ciązy nadwage, której nie mogłam za niz zrzucić, moja pani ginekolog poradziła mi "mniej żreć" (co za chamstwo), zrobiłam prywatnie badanie na poziom TSH i wyszło że mam dużą bardzo niedoczynność. na to bierze się leki i wszystko się normuje. powodzenia i szoruj do pierwszego laboratorium

Gość chudy345
dzięki za konkretną odpowiedź to badanie tarczycy to badfanie krwi, czy coś innego? jak to wygląda?

Gość beczka prochu
Hehe , mniej żreć, co za fachowa porada :)

Gość qnszt
badanie TSH to badanie z krwi, utaczają trochę krwi do badania i za dzień, dwa odbierasz wynik. ciekawa jestem czy wyjdzie Ci ta nadczynnośc. to by wiele zmianiało. napisz koniecznie jaki był wynik.

Gość chudy345
napiszę, fakt że to trochę potrwa, bo z czasem ostatnio krucho, ale napiszę, myślę, że w ciągu 1-2 tygodni

Gość chudy345
pamiętam, że w liceum mieliśmy badanie tarczycy przy pomocy dotyku lekarza ;-) i jako jeden z nielicznych miałem (zdaniem badającego) wszystko ok z tarczycą

Gość qnszt
;) taaa, takie szkolne badania to trochę mało wiarygodne są :) ja niby też mam wszystko w porządku z wierzchu, a na usg wyszły widoczne zmiany zwiazane z niedoczynnością. pzdr gorąco!

Gość chudy345
dzięki qnszt :-)

Gość chudy345
qnszt: konsultacja z lekarzem wykazuje, że ja po prostu tak mam, i że trudno będzie to zmienić, jedynie do dietetyka mogę iść jeśli chcę, co do badania tarczycy to nie badałem. Pozdro

Gość Rafal
witam. Chcesz przytyc ? troche to bedzie kosztowalo ale cuz czego sie nie robi dla masy... Kup sobie jakiegos gajnera + czyste bialko + kreatynka + dekstroza i do tego jedz ! jak ci to nie pomoze to dieta nr2 mniej zdrowa hmm w sumie to ona wogule nie jest zdrowa METANABOL + OMADREN 250 i puzniej mozesz pojechac na WINSTROLU a jak to ci nie pomoze to nie ma dla ciebie ratunku :-))

Proponuje testosteron prolongatun i omnadren 250 lub metanabol. na czarnym rynku cena sie wacha 45 , 50 , 60 zł i jesteś cięższy o 5-10 kilo albo i wiecej jezeli wezmiesz wiecej. pozdro i oczywiscie silownia po tym . :)