Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnieszka 23

badanie kalu na krew utajona czy mozliwe wykrycie grzybow?moze ktos wie

Polecane posty

Gość Agnieszka 23

hmm moj problem polega na tym ze lekarka zapisala mi wlasnie zbadanie kalu na obecnosc krwi ( ciagle zaparcie na przemian z biegunkami bole zoladka itp )z tymze ja po przeczytaniu forum stwierdzam ze raczej atakuje mnie jakis grzyb heh moze nawet to kandydoza mam wiele objawow o ktorych jej nie mowilam bo nie widzialam zwiazku min zapalenie pochwy ..nie wiem czy jest sens robic te badania czy moze isc do niej i poprosic o recepte na badanie kalu na obecnosc grzybow ..pomozie

Ja osobiście wolałabym na Twoim miejscu najpierw wykluczyc nowotwór, przewlekłe zapalenie jelit, czy chorobę Crohna itp, a potem zacząć szukać innych przyczyn.

Gość jolekk
zrób sobie to badanie na grzyby raczej, o ile Ci lekarka wypisze skierowanie na nie to bardzo dobrze, jesli nie da co sie często zdarza niestety to zrób sobie prywatnie, bo jednak przy grzybicy pochwy grzybica jelit sie często zdarza

Tak jakby jedno wykluczało drugie. Badanie na krew utajoną jest nieszkodliwe, nieinwazyjne tanie i proste i nie widzę powodu, dla którego nie można go zrobić. To jedno z podstawowych badań przy przewlekłych problemach gastrycznych. Nie rozumiem dylematu w ogóle.

Gość Agnieszka 23
do Morgaine :) chce sobie zrobic badanie na krew utajona ale wiesz moj problem polega na tym ze chcialabym jak najszybciej postawic diagnoze i zaczac sie w koncu leczyc... a jesli juz zaniose probke kalu na obecnosc krwi to od razu moglabym sobie zrobic tez na badanie wykrycie grzybow heh no moze chce wsyztsko na raz ale wierzcie mi po przeczytaniu objawow na kandydoze ( zapalnie grzybiczne jelit) wszytskie mam i zaczelam sie matrtwic...po 2 nie chce mi sie czekac tyle czasu na odpowiednia diagnoze bo juz niedlugo umre na ten zoladek i ciagle zapalenia pochwy i codzienne goraczki mecze sie po prostu a skoro objawy pasuja jak najbardziej to moze zrobie te 2 badnia na raz od rzu bede wiedziala co i jak .. ale sie rozpisalam hehe ;) stad moje pyt w temacie dzieki

Aha, bo myslałam, że nie chcesz tego na krew utajoną robić. Jasne masz rację, że lepiej zrobić oba na raz.Jak njaszybszego powrotu do zdrowia życzę i szybkiej diagnozy . :)

Gość FORUM O GRZYBICACH
Prosze na podanym wyzej linku wejsc w Fora prywatne,potem kliknac na zdrowie i w czolowce wyswietli sie Forum CANDIDA.Warto poczytac,duzo dobrych informacji.

Gość Agnieszka 23
hm dzieki za linki i pomoc jeszcze na 100 nie wiem czy to wlasnie mam.. no wlasnie.. jak to sie sorawdza badanie kału wymaz z gardla ( jesli chodzi o caly uklad pokarmowy ) heh no sama juz nie wiem mam to zasugerowac lekarce ze cos takiego podejrzewam ja jej powiedzialam moje objawy a ona cisza tylko mi zapisala to badanie na kal na krew utajona heh no juz sama nie wiem..