Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość betso

temperatura w czasie ciazy?

Polecane posty

Gość betso

Dziewczyny,czy temperatura podwyzszona "zawsze"towarzyszy ciazy w poczatkowych dniach ciazy,i przez ile do jakiego momentu jest uwentualnie podwyzszona???

Gość ala 28
hej w pierwszych tygodniach ciąży temperatura jest zawsze podwyższona od 36,6 wzwyż

Gość betso
Ala 28 ale 36,6 to jest normalna temperatura ciala

Gość ala 28
Sluchaj zależy o której dana osoba mierzy temperaturę i jaka ona jeste w tym drugim okresie cyklu miesiączkowego Ja np.mierzę codzień o godzinie 5.15 i moja normalna wyższa temperatura to od 36.6 do 36.8 a 36,6 to jest własnie najniższa temperatura przy której ciąża może się utrzymać ( w pierwszej fazie mam temp od 35,9 do 36,3) Pewnie odezwą się też tacy co będą mówić ze na ciąże wskazuje temp. powyżej 37 stopni co jest nieprawdą A tak w ogole to przed okresem 2, 3 dni spada i po tym można poznać , że okres nadhcodzi jeśli nie spada a rośnie to może to wskazywac na ciąże Wyczytałam kiedyś że jeśli w dniu spodziewanego okresu temp sie podnosi od 3do 6 kresek to może to wskazywac na ciąże i temperatura podwyższona musi utrzymywać się ponad 21 dni

Gość betso
Tak "ALa 28"glownie nasluchalam sie takich wypowiedzi ze temp,jest w czasie ciazy dobrze ponad 37*c,dziekuje Ci troche mnie uspokoilas,staram sie o dziecko,stosuje testy owulacyjne,pogubilam sie troche okres mi sie pare dni spoznia,nigdy mi sie nieznacznie nie spoznial,jeszcze poczekam z testem ciazowym bo moze to jakies zaburzenia chormonalne i jeszcze go dostane......nie chce zapeszac

Gość ala 28
a badasz szyjke macicy?? Wbrew pozorom zajść w ciąże nie jest tak łatwo

Gość Enonimowa
jak mierzycie temp.przed okresem?

Gość ala 28
Ja ją mierzę w pochwie normalnym rtęciowym termometrem przes 5 minut I dzięki temu wiem kidy miałam owulację i jak mi się okres spóźnia to nie panikuje Pozatym - może to co niektórym wydać się hm ;) - zbliżający sie okres zwiastuje także mocz - im bliżj okresu tym jest b. zagęszczony i jego kolor jest intensywniejszy .

Gość betso
Ala moze zabrzmi to smiesznie,ale nie mialabym pojecia co dotykam,czy jakis nablonek czy szyjke,naprawde?!

Gość betso
Ala moze to zabrzmi smiesznie,ale nie mialabym pojecia co dotykam,kiedys wydawalo mi sie ze czuje wiele zgrubien,a jak sie odczuwa szyjke w czasie ciazy,przed okresem itp.

Gość Enonimowa
no to jaka jest temp.pare dni przed okresem i 1 dzien przed okresem?

Gość Mnmmm..
Mnie sie juz 1 miesiac spoznia okres,w ciazy nie jestem bo robilam test nidawno,wlasnie sobie zmierzylam temp.w pochwie mam 37,0 a normalna pod pachami 36,5.,sluz mam taki bardzo zadki,mleczno-bialy

Gość Mnmmm..
co wy o tym myslicie?Co to znaczy kiedy sluz ma taki kolor jak moj?Jakie mam teraz dni?

Gość ala 28
no niestety ale nauczyć się badać szyjke macicy jest ciężko po porodzie jest już łatwiej można to porównać do butelki zamykanej takim korkiem - jeśli jest twardo i nie czuć żadnego otworu szyjka jest zamknięta .Jeśli możesz dalej wsunąć palec i zaczynasz czuć takie jakby otworzenie się to znak że zbliża sie okres

Gość ala 28
do Mmmmm - po pierwsze terwz temp się nie mierzy tylko rano po przebudzeniu przed wstaniem z łóżka bo w ciągu dnia temp się b. zmienia . Byłaś u lekarza ?? i który masz dzień cyklu ?? taki śluz wskazuje raczej na dni niepłodne

Gość Mnmmm..
mialam dostac 28.10 okres a nie dostalam,byc moze ze to przez to ze bralam kiedys tabl.Anty.i od kad je odstawilam to ciagle mam problemy z okresem a nie chce mi sie ciagle chodzic do lekarza bo wiem ze albo mi kaze wtiasc tabl. od nowa albo mi da tabl. na przyspieszenie i co mam tak co miesiac brac tabl. na przyspieszenie?

Gość Mnmmm..
moja szyjka jest raczej zamknieta,takie mam uczucie bo wlasnie sprawdzalam :(

Gość ala 28
Tak to pewnie przez tabletki anty .Twój organizm musi się wyregulować. Na twoim miejscu uważałabym teraz 2 razy bardziej , bo po odstawieniu tabletek są większe szanse na poczęcie niż normalnie . Okres dostaniesz nie martw się - czasem po tabletkach dziewczyny nawet po 2 miesiące nie mają okresu albo wprost przeciwnie okres co 2 tyg . A tabletkami sie nie faszeruj szkoda zdrowia. Luteina na wywołanie okresu co miesiąc to tez nie najlepsze rozwiązanie. Jeśli chcesz to mogę ci polecić parę ziółek które przyśpieszają okres ?

Gość ala 28
wiesz szyjka otwiera się dosłownie pare godzin przed okresem - ona nie może byc długo otwarta bo to stwarzało by możliwośc wnikniecia róznych drobnoustrojów do macicy. Pozatym nie sugeruj się szyjką to tylko jeden z objawów . Dla mnie takim najpewniejszym objawem , że zbliża się okres jest właśnie ten mocz on sie zmienia dzień przed okresem a także śluz bo przed okresem jest on u mnie podobny do tego sluzu płodnego i daje uczucie wilgotności w pochwie - pojawia sie 2 dni przed okresem

Gość Mnmmm..
Ziolka-brzmi ciekawie,od trzech dni pije sobie 2 razy dziennie herbatke z malwy,podobno ze reguluje okres.jak znasz jeszcze jakies inne ziola to napisz.

Gość ala 28
Tak czarna malwa reguluje okres ale to ziółko o raczej słabym działaniu Tu wklejam artykuł o tym. Ja sama stosowałam herbatkę z liściem senesu - pomogło przyśpieszyło okres o 2 dni. Brak miesiączki i słabe krwawienie miesiączkowe nie są jednostkami chorobowymi same w sobie, są jedynie częścią objawów znacznie bardziej uogólnionych zaburzeń. W tych sytuacjach klinicznych dominuje konieczność stosowania syntetycznych preparatów hormonalnych szczególnie w przypadkach amenorrhoe primaria. W przypadkach wtórnego braku miesiączki fitoterapeutyki są bardzo skuteczne i objęte są ogólną nazwą emmenagoga. Liczba ziół działających jako emmenagoga jest bardzo duża. Należy jednak pamiętać, że wszystkie emmenagoga działają jako środki poronne i dlatego w każdym przypadku ew. zastosowania należy wcześniej wykonać bardzo dokładne badanie ginekologiczne. Praktyczne zastosowanie znajduje przede wszystkim konitrut błony (Gratiola officinalis) i ruta zwyczajna (Ruta graveolens). Konitrut błony jest jednym z najsilniej działających emmenagoga. Ruta zwyczajna (inaczej ogrodowa) działa również uspokajająco, jednakże ze względu na zawartość furanokumaryny stanowi toksykologiczne ryzyko i dlatego Komisja E sporządziła monografię negatywną. Mimo tego, ruta stanowi dobre emmenagogum i do krótkotrwałego stosowania może być nadal używana. Do mających wywołać krwawienia naparów lub kropli należy oprócz wymienionych składników dodać silnie działające środki przeczyszczające, mogą one bowiem już same wywołać krwawienie. Przykład Rp.: ziele konitrutu, liść ruty, liść senesu, owoc kopru włoskiego aa 25,5 MDS. Łyżkę stołową ziół zalać pół litrem wrzącej wody, pozostawić na 20 min. Rano na czczo wypić w ciągu pół godziny. Łagodniej działający zestaw (wg Sroki): koszyczek rumianku pospolitego, korzeń biedrzeńca, liść melisy aa 100,0, kwiat malwy czarnej, ziele ruty, ziele macierzanki, ziele szanty zwyczajnej, ziele dziurawca aa 50,0, kwiat nagietka 20,0 MDS. Łyżeczkę ziół zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pod przykryciem pół godziny i przecedzić. Wypić szklankę gorącego odwaru wieczorem przed snem.

Gość Mnmmm..
A gdzie ja takie ziola dostane,problem w tym ze mieszkam w Niemczech i nie wiem nawet jak sie one po Niemiecku nazywaja,nie ma jakiegos jednego ziola,ktory jest skuteczny?? :(

Gość betso
Ala 28-a jaka jest szyjka w dotyku gdy doszlo do zaplodnienia i jest sie w ciazy,albo nawet w dniach plodnych jaka jest?

Gość Ala 28
Betso ty chyba spać w nocy nie możesz ;)?? Szyjka macicy jesli doszło do zapłodnienia jest miekka ,położona wysoko i zamknięta .Jeśli włożysz palec to nie czujesz oporu i możesz go włozyc b.daleko . Ile czasu starasz się już o dziecko?

Gość katrinkaaaa
jestem po okresie (2 dni trwal):] od tygodnia mam mdlosci...temp dzis rano wynosila 36.8...zobacze pare dni czy sie utrzymuje bo mam dziwne przeczucie...acha..i ciagle czuje sutki.tak jakby bylo mi zimno a nie ejst wcale wrecz odwrotnie czuje ciagle goraco.nie bola ... moze wreszcie sie udalo?

Gość Ala 28
katrinnnka zrób test bo to pewnie dzidziuś :)

Gość Betso
Czesc Ala 28,staram sie ok 4 miesiace,wiem ze to nie dlugo ,ale ten okres potrafi byc juz wystarczajaco meczacy,nie ma mnie w kraju dlatego wywnioskowalas tak ze po nocach nie moge spac,fajnie mi sie z Toba pisze pozdrawiam Cie.

Gość Ala 28
cześć Betso :) nie martw się do góry główka 4 miesiące to naprawdę mało jak na staranka o bajbuska . Jeśli się nie udało tym razem to w następnym miesiącu mierz temperaturę i jak ci tylko się podniesie to wtedy się mocno przytulajcie i najlepsza pozycja to od tyłu bo wtedy penis będzie najbliżej ujścia macicy. Po przytulaniu połóż pupe na poduszce i poleż sobie z uniesioną pupą z pół godziny - czasem trzeba tym małym chłopaczkom trochę dopomóc ;) Wobrażam sobie co to znaczy dostawać okres jak się chce dzidzię A który masz teraz dzień cyklu i od jak dawna mierzysz temperaturę?