Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dex

wiara a seks

Polecane posty

Witam. Mam taka sprawe: Od trzech lat mam dziewczyne. Ostatnio cos sie nam nie uklada w sprawach seksu. Nie ma ochoty a seks. juz nie wiem co mam robic. Kocham ja i ona mnie tez, ale jest wychowana w bardzo konserwatywnej rodzinie i ma opory przed seksem. nie wiem czy mam ja naklaniac, czy dac luz i sobie sam radzic z napieciem. no juz nie wiem co mam robic. poradzcie cos

Gość Ona 22
ciesz sie ze masz taka dziewczyne,przynajmniej mozesz byc sobie pewny ze nigdy cie nie zdradzi.Poczekaj, oplaca sie..spruboj wytrzymac,przez to jej udowodnisz jak bardzo ja kochasz i bedzie miala do ciebie wieksze zaufanie.

Bardzo sie ciesze ze mam taka dziewczyne. wiem, ze nie pusci mnie kantem. ale czasem nie moge poprostu wytrzymac, zwlaszcza ze razem z nia spie codziennie. w tym roku zamieszkalismy w koncu razem i od razu cos zaczelo sie walic. Pozdrawiam

Gość Ona 22
znam to jak sie razem zamieszka itp..To z nia pogadaj,jesli chcecie sie pobrac to pobierzcie sie,to bedziecie mieli normalny sex..

Gość blue doll
niestety uważam że jej podejście do seksu się nie zmieni, nie wierz w to że po slubie cudownie się zmieni w nagrzaną i bezpruderyjną kobietkę. Wpojone zasady odnośnie seksu zostają już zawsze. Ale coś za coś - będziesz miał zimną kobietę, ale za to Cię nigdy nie zdradzi.

Gość ale pipeprzysz
blue doll - zenujaca(y) jestes. wspolczuje naprawde twojemu partnerowi. z blondynka(em) ciezkie zycie jest heheheh nie masz pojecia o jego dziewczynie a pierdzielisz. widac ze o seksie to ty tylko slyszalas ze jest :P bo nie masz pojecia kto jest jaki mimo ze ma zasady hehehe moze sie sama musisz zadowolic bo cie nikt nie chce dlatego taki jad w twoim poscie.

Gość visavie
To moze w druga strone... ja mam duzy temperament, kiedys mialam chloapka, z ktorym bylam kilka lat, ale nam nie wyszlo, teraz czuje coraz wieksze napiecie seksualne i nie wiem co robic, by sie przez to nie frustrowac :( Mam 22 lata i kazda zdrowa kobieta poprostu brakuje mi tego. Łacze sex z miloscia, dlatego nie satysfakcjonuja mnie stosunki seksualne z bliskim znajomym, z nowopoznanym facetem itp. , ale zaczynam odczuwac to napiecie...

takiego podejści się nie da zmienić, co mocono usocjalizowane jest prawie niezmienialne....więć...ty decyduj....ślub nie zmieni wiele, moim zdaniem NIC

Gość jaka taka
Ale dziwi mnie, że skoro ma takie podejście do sexu i jest katoliczką, to mimo wszystko z Tobą mieszka i śpi. Dziwne to jakieś;)

Gość masz racje jaka taka
a poza tym petting wg kosciola jest jak najbardziej grzechem wiec nie bardzo rozumiem te rozdwojona morlanosc Twojej dziewczyny :)

Z tym ze my juz nie raz sie kochalismy. oczywiscie na poczatku byl petting, po jakims czasie zaczelismy sie kochac. z tym ze ostatnio spadla czestotliwosc seksu. ona tez jest napalona, ale powstrzymuje sie czasami. mecza ja wyrzuty sumienia itp. skomplikowane to wszystko troche.

Gość troche ja rozumiem
sama mieszkam juz z facetem i jeszcze nie uprawialismy seksu.. ja tez mam zasade ze chcialabym miec tylko jednego faceta i to z nim byc do konca zycia.. sprawa czekania do slubu.. niekoniecznie.. jezeli jest sie juz pewnym drugiej osoby.. w planach slub, rozmowy o nim wiec w zasadzie nic mnie nie powstrzymuje i juz raczej dlugo nie bede czekac.. :) ale skoro wy juz sie kochaliscie a teraz spada wam "czestotliwosc" to nie wiem czy to chodzi o religijnosc... bo albo ma sie zasady i wtedy ona stwierdza ze wiecej juz tego nie zrobi ze czeka do slubu- ty raczej powinienes to uszanoac.. albo wcale nie o to chodzi... a najlepiej -jesli sie naprawde kochacie -to wezcie slub i juz nie bedzie tych problemow :)

Dex, wygląda na to, że masz niegłupią dziewczynę, jeśli chcesz, aby przestały ją męczyć wyrzuty sumienia nie namawiaj jej do seksu, a jeśli wiesz, że nie dasz rady to ożeń się z nią... Tak po prostu...nie sądzę, aby była oziębła, jest po prostu lepsza od dzisiejszych panienek...Jeśli będzie robiła coś wbrew sobie-z czasem może Cię znienawidzieć

Gość bill_
Wcale nie jest taka porzadną dziewczyna ,jak można bylo odnieść wrażenie na początku .To nie jest problem wiary ale relacji miedzy wami .

Gość blondinka
jesli ja kochasz to zaczekasz i nie bedziesz naciskał na nia a jesli chcesz ja zaliczyc bo nakłaniaj - JESLI KOCHASZ TO POCZEKASZ

Gość mareno
Powiedz jej że jak cię kocha to powinna ci się oddać.

Gość teraz rozumiem ja doskonale
po tym ostatnim Twoim poscie Dex :) znam to. i wiem co ona moze czuc bardzo dobrze. niestety sporo osob ma wiare gleboko gdzies skoro mowia Ci ze to nie jest kwestia wiary. No nie dziwi mnie to juz :)

Ale tu nie chodzi o zaliczanie czy nie. juz nie raz sie kochalismy, wiec moge powiedziec ze juz ja zaliczylem. Kocham moje Malenstwo, ale nie chce sie jeszcze wiazac. nie jestem z takich co to po pol roku znajomosci chca sie hajtac. jestesmy razem od 3 lat, ale jeszcze studiuje i chce jeszcze troche pozyc. tak szczerze to sie boje małzenstwa bo to decyzja na cale zycie(przynajmniej tak powinno byc).

Gość yesss
a jednak masz stracha gościu. Może Twoja dziewczyna to wyczuła i też nie hce się wiązać z Tobą poprzez sex. Dla Ciebie to tylko rozładowanie napięcia a dla niej zapowiedź czegoś więcej, do czego jeszcze nie dorosłeś. Nie rozumiem po co zatem bawisz się w to małżeństwo (bo tak się zachowujecie mieszkając ze sobą::(

Gość yesss
sorry - powinno być "chce":)

yess - To nie jest zabawa w małżenstwo. przeważyły wzgledy praktyczne. a poza tym to ona i tak u mnie caly czas przsiadywala, nocowala, wiec dlaczego by tak nie zamieszkac razem? Mielismy dosc dziwnych wspollokatorow i postanowilismy ze zamieszkamy razem i tyle. a jesli uwazasz ze dla faceta seks to tylko rozladowanie napiecia to ci wspolczuje.