Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ohio

Co zrobić, by nie chciało się spać?????????

Polecane posty

Gość ohio

Mam niskie cieśnienie. W ciągu dnia kilka razy b. mocno zachciewa mi się spać. Zresztą prawie non stop chce mi się spać o tej porze roku. Kawa, sok pomarańczowy, ćwiczenia.... macie jeszcze jakieś sposoby? pomocy!

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Albo idz do lekarza, albo sie wyspij:) Moze po prostu masz zla diete. Ja sie czyms takim nie przejmuje, tez przysypiam w dzien i wielu ludzi tak ma, ale po prostu albo wypijam kolejna kawke, albo staram sie zdrzemnac (czasem nawet w autobusie). Jak mam tak dlugo, ze chce mi sie spac, to wtedy robie sobie taki jeden dzien "spiocha" i wtedy spie w nocy 10-12 godzin, podsypiam troche w dzien i juz mi sie nie chce potem spac.

Gość ohio
nie zarywam nocek - sypiam normalnie (8 godz). nawet budze się wczesnie rano, bo jestem juz wyspana. mijają 2h i chce mi się spac.

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
No nie wiem. Musisz sama znalezc przyczyne. Mi chce sie spac, gdy jestem przemeczona, albo jak mam zla diete. Jak np. brakuje mi zelaza, to rzeczywiscie spie malo, za to czuje sie oslabiona i podsypiam w dzien. Ale moze byc tez tak, ze nalezysz do duuzej grupy osob, ktorym tak jak Tobie chce sie spac, gdy jest niskie cisnienie. Musisz sie z tym pogodzic. Ale moze sie zastanow, czy zawsze tak bylo, bo moze akurat przechodzisz jakis ciezki okres w swoim zyciu(meczacy) i dlatego czujesz sie niewyspana.

Gość kunnegunda
moze to przez ta pogode, ja tez tak mam :(

Gość open
moze zacznij uprawiac jakis sport a nie wiecznie siedziec w domu... zmien diete, nie pij duzo kawy...

Gość ohio
Kawy nie pije, bo nie przepadam. Znam się na dietach - wiem, jakich produktów nie można łączyć i co powoduje wzrost insuliny we krwi. Staram sie tego przestrzegać. Mam siedzącą pracę (fakt) , ale po 15 nie siedzę cały czas w domu. W wolnych chwilach jeżdżę na rowerze, dużo spaceruję + mam jeszcze zajęcia ruchowe na uczelni (niestety tylko co 2 tyg.)