Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mariannna17

Pytanie - wizyta u ginekologa

Polecane posty

Gość Mariannna17

Mam 17 lat. Planuję wybraż się do ginekologa, bo nie mam okresu od 4 miesięcy :( To będzie moja pierwsza wizyta, i strasznie się boję :( chyba mnie rozumiecie.. mam jedno pytanie: moje koleżanki mówiły, że będę pewnie badada przez odbyt (jestem dziewicą, czy to ma znaczenie?) Przepraszam, że was o to pytam, ale krępuje się zapytać koleżanek: jak wygląda takie badanie? Wiem, na czym polega zwykłe badanie ginekologiczne, ale przez pupę..? pomóżcie mi! :(

Gość taka jedna cholera
nic strasznego.. po prostu zamiast przez pochwe (zeby Cie nie uszkodzic jak jestes dziewica) wklada palec do odbytu.. i bada uciskajac podbrzusze zeby sprawdzic czy wszystko jest w porzadku wiekszy stres niz cala sprawa.. ja trafilam do mlodej lekarki.. byla bardzo delikatna i miala super wyczucie.. naprawde nie ma sie czego bac.. ;]

Gość 17-nastka
Marianna ja mam ten sam problem...:(

Wsadzi Ci palec do odbytu i podotyka podbrzusza.jak dla mnie o wiele przyjemniejsze niz przez pochwe.

Gość a ja jak poszlam
do ginekologa po raz pierwszy i tez jako dziewica i miala robione badania tradycyjnym sposobem... nic nie bolalo wiec sie nie przejmuj tylko idz jak najszybciej (ja tez poszlam z takim samym problemem )

Gość ria mia
Hej! Nie przejmuj się. Ja też bałam się tego badania, ale ono wcale nie musi odbywać się przez pupę. Jeśli masz rozciągliwą błonę dziewiczą, lekarz zaproponuje ci raczej tradycyjne badanie. Tak było w moim przypadku. Musisz powiedzieć, że jest to twój pierwszy raz. Ja trafiłam do super lekarza, do którego chodzę już 4 lata i myślę, że na tym nie koniec. Pozdrawiam

Gość jasieboje
gorzej jak sie trafi na mniej profesjonalnego... ja sie bardzo boje pierwszej wizyt. na razie jej nie planuje i mam nadzieje ze dlugo uda mi sie ja odkladac. mysle ze jesli tylko bedzie taka mozliwosc to pojde do kobiety-bede sie mniej krepowac

Gość dziewczyna18
niekoniecznie jak masz jakiś poważniejszy problem to powie że musi zbadać Cię normalnie, włoży wziernik zrobi wymazy, a twoja błona dziewicza napewno tego nie przetrwa.

Nie straszcie dziewczyny! Ja do ginekologa chodziłam kilka lat jako dziewica, zawsze miałam badanie przez pochwę, nie odbyt (tylko USG było przezbrzuszne), wszystkie wymazy na cytologię miałam pobierane normalnie i jakoś rozdziewiczenia nie dokonałam w gabinecie lekarskim.

Gość igzica
Czy trzeba sobie robic lewatywę przed wyjsciem do ginekologa? Przeciez nie wsadzi mi palcow do odbytu i nie wyjmie ich calych w kupie...

Gość a po co mowic
ze sie jest pierwszy raz??