Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 23-latka forumowiczka

----biegunka podczas okresu ?? czy coś jest nie tak ?

Polecane posty

Cześć dziewczyny piszę do was na forum o tym bo wstydzę się o to spytać mojego gina. Otóż jak mi sie zaczyna okres mam niewielką biegunkę. Niewielką dlatego że biegam do ubikacji najwyżej 3 razy od momentu jak mi sie zacznie okres. Mija zazwyczaj po jednym dniu. Czytałam gdzieś że to źle i to może być objaw jakiejś choroby. Nie wiem czy powinnam spytać o to mojego ginekologa. Czy macie podobne problemy? Może ktoś się ciekawie wypowie? Aha dodam że mam bardzo regularny okres. Dzięki, papa

Gość nie wiem dlaczego tak się
dzieje ale ja też pierwszego dnia miesiączki mam biegunkę :( wtedy brzuch boli mnie jeszzce bardziej :(

Gość ja tezz
czasem to juz nie wiem czy brzuch boli mnie od okresu czy dlatego ze musze do kibelka

myślałam dziewczyny że ze mną coś nie tak ale widze że wy też tak macie :( może wy sie spytajcie swojego gonekologa i mi napiszcie na forum hihi :)) też mnie wtedy brzuch bardziej boli :(

Gość od tego i od tego
mnie na dodatek boli krzyż:( koszmar :o

Gość ja23
moja pani ginekolog powiedziala mi, ze to normalne, to po prostu jeden z przypadlosci tych dni

Gość taka jedna mala
hmmm tez tak mam ale nigdy nie zastanawialm sie czy to jest nieprawidlowe ... :> moze poprostu u niektorych tak ma byc ... ? ;)

Gość powiem ci że sporo dziewczyn
tak ma. Ja np. dzisiaj wymiotowałam. Straszne, chyba zacznę znowu brać tabletki anty, przynajmniej wtedy mnie nie boli.

Gość Tesia
Ja tez miałam bolesne miesiączki, ale od kiedy zmieniłam sposób odzywiania na zgodny z grupa krwi i zaczełam sie wspomagac naturalnymi preparatami mineło jak ręka odjał. Kiedys bardzo sie meczyłam, teraz nawet czasem nie wiem kiedy sie zaczyna.

Gość to jest całkowicie normalne
mam tak od zawsze i nie chodzę do ubikacji tylko 3, a nawet 7-8 razy i jest to powodowane tym, że organizm się oczyszcza; poza tym zauważyłam u siebie też taką prawidłowość, że na dzień lub dwa przed okresem mam kłopot z wypróżnieniem się (co nigdy normalnie mi się nie zdarza, a tylko właśnie przed miesiączką) :)

Gość ja tez tak mam strasznie to
meczace

widze dziewczyny ze wszystko jest OK :))) TESIA a jaką masz grupe krwi i czy drastycznie zmieniło się twoje menu? co przestałaś jeść a co zaczęłaś?? Pozdro

Gość to zupełnie normalne
Nie ma się czym przejmować;)Ja też pierwszego dnia okresu mam biegunkę.

Gość ja takze mam biegunkę
podczas okresu,z tego co wiem moja przyjaciółka także.Nie ma więc czym się przejmować;)To normlany objaw,ta biegunka podczas okresu chociaż przyznam że jest to bardzo nieprzyjemne:-o

Oj baby!! Jak wy mało wiecie o swojej biologii!! Przecież przed okresem następuje zatrzymanie wody w organiźmie i zwiększenie wagi ciała o ok 2kg. Każda kobieta tak ma. A kiedy zaczyna się okres, następuje zwolnienie tej wody, co w konsekwencji daje biegunkę. Także nie martwić się!! To zupełnie normalny obiaw!! Pozdrawiam!!

Gość gość
Ja już drugi dzień mam biegunke i do tego boli mnie żoładek :< Czy to napewno normalne ?

Gość gość
lubie placki

Gość gość
Normalne. mam to samo. macica sąsiaduje z jelitami i jej skurcze maja wpływ na jelita - stąd rozwolnienie

ja też mam różne problemy wydalnicze, jakbym się najadła czegoś ciężekiego i ostrego, nawet jak nic nie jem przez 1-2 dni okresu, ale biegunki chyba nie miałam. nie wiem, czy to jest złe zjawisko:(

Gość gość
Też tak mam, dziś też dostałam biegunki, to znaczy, że okres mi się kończy. Na jakimś forum czytałam, że biegunka jest spowodowana zwiększoną kurczliwością macicy, czy jakoś tak. Ja od zawsze tak miałam, w poniedziałek miałam też wymioty, a wczoraj bardzo bolał mnie brzuch :/ To znaczy, że nie tylko ja tak mam, co za szczęście, bo ja też myślałam, że coś ze mną nie tak :)

Witajcie, jeszcze do dziś myślałam, że jestem jakaś inna, że tylko ja tak mam, ale widzę, że to normalny, kobiecy problem :( Niestety okres mam przez bity tydzień i przez cały tydzień jestem po prostu nieżywa :( bóle przeokropne, po prostu nie do zniesienia, żadne tabletki, które dotychczas brałam mi nie pomagały... jeszcze za czasów gimnazjum połknęłam chyba z 8 różnych tabletek na raz, nie potrafiłam już wytrzymać z bólu :/ do tego ta nieszczęsna biegunka, która zaczyna się kilka dni przed okresem + ciągnie się potem przez tydzień... ponadto jest mi cały czas niedobrze, zdarza się, że przez ponad tydzień nie potrafię nic zjeść, chodzę taka osłabiona cały czas... w szkole jest okropnie... przy tablicy/odpowiedzi chyba jest najgorzej... ledwo co tam stoję, a tym bardziej odpowiadam, a nie chcę robić szopki co 3 tygodnie mówiąc, że mi coś jest, bo i tak mi nikt nie wierzy ;) .. nie potrafię wytrzymać siedząc na lekcjach, co chwilę muszę wychodzić do łazienki, bardzo często muszę po prostu się zwalniać do domu lub uciekać, przez co potem mam problemy, bo nikt MOJEGO PROBLEMU nie chce zrozumieć... pomóżcie smutas.gif może jest jakiś sposób, który chociaż trochę "umili" okres??

Gość Katos
Do GOSC1234 Witaj ,te objawy o których piszesz i ten ból moga byc (w moim przypadku) objawem choroby.Najczęściej trudno ją się diagnozuje,radzę Ci znaleźć dobrego ginekologa,który Ci pomoże,bo wiem jakie katusze przechodzisz:( Poczytaj sobie na temat endometriozy ,może to cos rozjaśni. Pozdrawiam serdecznie:)

Gość gość
W czasie okresu dochodzi do oczyszczenia organizumu , nie tylko wychodzi krew ale wraz z nią wszystkie toksyny , nagromadzona woda itp Jak masz czyszczenie podczas okresu to znaczy dobrze bo , wtedy oczyszcza sie cały organizm

Gość Broliloli
Witaj. Właśnie szukałam odpowiedzi na cos takiego. Mi często przy okresie towarzyszy biegunka. Nie tylko tak jak ty napisalas w 1 dniu. :/

Gość gość
To chyba norma. Możesz wypić w ostateczności smecte.

Gość gość
Za żadne skarby nie bierz stoperanu... Ja wzięłam tylko raz i straszliwie tego żałowałam.