Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość its only you and me

kocham dwóch...czy kierowac sie sercem czy rozumem?

Polecane posty

Gość nie pytaj ich........
house elf :) czytam czasem Twoje wypowiedzi, duza madrosc zyciowa masz..... do autorki - nie sluchaj ich, drogi eliminacji niczym w basniach, bajeczkach, kiedy to rycerze, ksiazeta itp starali sie o reke krolewny pieknej odeszly co prawda w przeszlosc, ale zrob sobie w glowie bilans, sama predzej czy pozniej znajdziesz odpowiedz, tylko spokojnie :)

Gość very
wybralabym tego, który w swoim dotychczasowym zyciu był fair wobec ludzi....tego, który mówi dobrze o swoich ex, tego, który nie robił dotad swinstw w życiu....który ma dobra relację z rodzicami, tego który dotąd nie zdradzał, nie ukradł nikomu dziewczyny.... Czy jesteś pewna ,ze dobrze ich znasz? czy po tak krótkim czasie wiesz co im w duszy gra? Wg. mnie sam fakt, ze bedąc juz w zwiazku z facetem nr1 zainteresowałaś się innym... To oznacza, ze czegoś Ci w nim brakuje... Ale przyjrzyj się uważnie temu drugiemu...czy dotąd dotrzymywał danego słowa , czy nie jest lekkoduchem?( nie mówie tu o waszej relacji lecz o tym co mialo miejsce wcześniej) z innej beczki: masz reke prawa i lewa sama mozesz sobie zarobic kase i zapewnić dobry standard zycia. Dlaczego w siebie nie wierzysz?

No dobra, to ja wystąpię w obronie kandydata nr1 Stawiam na pewnego konia w tym wyścigu. Jak zrozumiałam, obydwaj są bez wad, wpatrzeni w Ciebie jak w obraz, zakochani, czarujacy, starający się. Tyle, że ten pierwszy jest bardziej realistą (nie materialistą, jak piszą niektórzy), a drugi - marzycielem-idealistą. Według mnie - do tej pory bardziej sprawdza się pierwszy. Wciąż jest przy Tobie, mimo sytuacji. Walczy - a wie, że jest na gorszej pozycji - ten drugi pojawił się znikąd, zawrócił w głowie, tak naprawdę nie ma nic do stracenia, a wiele do zyskania. Pierwszy walczy o utrzymanie pozycji (że się brzydko wyrażę) oraz o dalsze życie z Tobą. Każdy z nich uszanuje Twój wybór - jak myślisz, który bardziej ucierpi? Chociaż nie, nie rozpatruj tego w tych kategoriach - pomyśl przez chwilę sama i zastanów się, z którym z nich chciałabyś być za kilka lat. Nie znamy Twoich marzeń, ideałów - nie wiemy, do czego to odnieść. Sądzę, że ideały jako takie nie są też obce pierwszemu kandydatowi - no bo przecież wtedy nie tkwilibyście dotąd w obustronnej miłości, prawda? ;-) Nie będę Ci mówić, którego masz wybrać - to raczej wybór między pewnym, mocnym, stałym uczuciem a nagłą burzą emocjonalną. Ale co tak naprawdę ma większy wpływ na przyrodę - długotrwały, monotonny deszcz czy nagła burza? ;-) Podsumowując - jeśli o mnie chodzi, postawiłabym na kandydata nr 1 Życzę udanych wyborów, wszystkich, nie tylko tego. :-) 🌼 Pozdrawiam, RzW PS. Metryczka: mam 30 lat i pochodzę z miasta powyżej 1mln mieszkańców. ;-) PPS. Z., jeśli to Twój sylemat, to wiesz, o co tym sądzę. :-) 😘

Gość vizard
house elf, to jest rewelacyjne, mam na myśli poslubienie i pozniejsze rozczarowanie sie gosciem z kasą; swięte słowa

Gość Jestem w podobnej sytuacji
i z ciekawością czytam ten topic:) Jak już podejmiesz decyzję to napisz jaką i co z tego wynikło!

Gość vinca
Very, madrze piszesz, podpisuje sie pod wszystkim!!!!

Gość Weroniczka
Chyba kieruj się rozumem. Nie znam małżeństwa któreby nie załowało swojej decyzji... a wcześniej było tak pięknie....

Jezeli moge sie wypowiedziec na ten temat, to badzmy szczerzy,ale w kazdym zwiazku gdy brakuje kasy zaczynaja sie problemy,pretensje itp.,iid!!! Nie myslcie ze jestem materialistka,raczej realistka....i nawet jesli na poczatku zwiazku sie o tym nie mysli, bo jest sie mlodym i kilka innych przymiotow...:) to z biegiem czasu idealy sie zmieniaja!!! Zaczyna sie bardziej realnie patrzec na swiat i z chmurek zchodzi sie na twarda ziemie i dopiero wtedy mozna mowic o rozczarowaniu...! To jak ono bedzie wygladalo, to jest wlasnie Twoj wybor ktorego masz dokonac!!! Oby trafnego- POWODZENIA i POZDRAWIAM!!! 🌼

Gość czyżbyś się
zakochała w braciach Kaczyńskich????;) :D

Gość sercem sercem...
zawsze sercem...

Gość sratatata
Uwolnij ich oboje od swojej niecnej osoby...

Gość ogóreczek
Ide o zakład, ze co najmniej jeden z nich niedlugo cie zostawi.

Gość blackqueen21
Rozumiem Was wszystkie doskonale... Ja mam podobna sytuacje, jestem z facetem przeszlo 2 lata...rozstalismy sie na miesiac...Pod koniec zwiazku juz nam sie w ogole nie układalo... Ten zwiazek byl burzliwy, czeste kłótnie, niezrozumienie wykanczajace mnie i jego, wypalanie sie....Teraz jest juz zdecydowanie miedzy Nami lepiej.... ale.... Poznalam nowego faceta...zauroczylam sie w nim niesamowicie...on tez duzo czuje do mnie....Wie o calej sytuacji...Boje sie zostawic ten moj zwiazek dla niego...Nie wiem co mna kieruje....przyzwyczajenie do mojego chlopaka, znam go juz bardzo dobrze, teraz ta nowa szansa.... Z kolei z tym nowym facetem bardzo dobrze mi sie rozmawia, czuje spelnienie i zrozumienie co jest bardzo wazne w zwiazku.... mysle o nim i tesknie...Próbuje zwalczyc to uczucie w sobie....on wciaz jest w mojej podswiadomosci...Zauwazylam ze czesto negatywnie sie wypowiadam na temat mojego zwiazku...jestem zaglubiona....nie wiem co robic... Odpowiedzi na te wszystkie pytania sa bardzo trudne....

Gość mozilkaa
:) KIERUJĄC SIĘ babską logiką podejrzewam, że wybierzesz pierwszego :)