Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Juleczka24

pomozcie- o 14 ide do gina- jakie badania???

Polecane posty

Gość Juleczka24

od 2 lat ciagle mam nawracajaca grzybice pochwy. Ostatnia wyleczylam jakies 2 tyg. temu chociaz nawet teraz niekiedy mam lekkie objawy. Moj facet wyjechal na 2 tyg. wiec mam czas zrobic wszelkie badania. Ale mam watpliwosci czy badania w kierunku wykrycia rzesistkowicy, bakteriozy, grzybicy , chlamydii, itp. moge zrobic jak jestem obecnie wyleczona czy lepiej poczekac az chorobstwo powroci (a tego jestem pewna). poradzcie bo nie chce wydawac kupe kasy na badania ktore nic nie wykryja!!!

Gość a dlaczego
nie zapytasz sie swojego ginekologa? On/ona powinni wiedziec najlepiej.

Gość Juleczka24
tabletki anty oczywiscie biore, do niedawna cilest teraz microgynon. wiem ze lekarz pewnie powie mi co z tymi badaniami, tylko ze ide do niego prywatnie, a wiecie jak jest: zleca najrozniejsze badania zeby tylko kase wyciagnac...

Badania -czystosc i posiew pochwy rob w czasie ,gdy dokuczaja ci dolegliwosci typu swedzenie,pieczenie.Po wyleczonej grzybicy nie ma sensu chyba,ze cos jeszcze dokucza.

ja Ci powiem tak - jaktylko zaczęłam brac tabletki to od razu zaczęło mi się coś dziać i praktycznie cały czas mialam własnie grzybice - i to było właśnie od tabletek. Jak byłam u mojego gina i poprosiłam o zmiane to powiedział ze jak komuś przy tabl. występuje caly czas grzybica to zmiana tabl nie pomoże. no ale ja się łudziłam i zmienił mi na Logest. Oczywiście grzybice i różne inne sprawy cały czas były :( Aż w końcu stwierdziłam że bezsensu te tabl bo jak cały czas mi się coś dzieje to się mało kochamy (wiadomo dyskomfort+starch żeby nie zarazić chłopaka). Piszę serio - jak tylko odtstawilam tabletki to wszystko wrócilo do normy!!! ostatnio grzybice maiłąm jakieś 2 lata temu bo właśnie 2 lata temu odstawiłam tabl... Czuję się świetnie a gumki też nie są złe :)

Gość a dlaczego
niestety czesto sie o tym slyszy, ze lekarze naciagaja ludzi na badaniach. Ja dziekuje za swoja lekarke - jest wspaniala kobieta i swietnym fachowcem. Popytaj sie wkolo, moze znajdziesz kogos komu bardziej zaufasz. No i rzeczywiscie, tabletki czesto sprzyjaja grzybicy.