Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mk....

odnosnie przesuwania okresu

Polecane posty

Gość mk....

osatnią tabletkę zawsze biorę w środe. mija czwartek, piątek, sobota i w niedziele dostaje okres. Jest to dla mnie dosyć uciążliwe bo niedziela u mnie to zazwyczaj: rower, spacer, czy wracam z jakiegoś wyjazdu. chcę zatem przesunąć okres o 1 dzień tak by zaczynał się w poniedziałek. moje pytanie: jak to zrobić?jesli wezmę dodatkowo 1 lub 2 tabletki to czy okres również wystąpi w czwartym dniu przerwy?, a może właśnie coś zaburzę i dostane odrazu dnia następnego ?

Gość mk....
penelopa chodzi ci o to żeby poprostu nie robić 7dniowej przerwy ? nawet jak to zrobie to przecież i tak ostatnią tabletke zawsze będe brała w środe a okres będe dostawać w niedziele, a ja chcę go przesunąć na poniedziałek.

też mam ten problem i zrobie tak: wezmę ostatnią pigułkę poczekam sobie na okres a potem przez następny cykl nie wezme pigułki... dopiero jak będzie pierwszy dzień następnego okresu... czy to jest jasne czy nie bardzo?

Gość mysle ze......
penelopie chodzilo o to zeby przez jeden cykl w ogole nie brac tabletek a pozniej zaczac znowu brac tylko ze od piatku. Wtedy ostatnia bedziesz przyjmowac we czwartek, minie piatek, sobota, niedziela i w poniedzialek dostaniesz okres. Ale lepiej skonsultuj to z ginekologiem! Zeby potem nie bylo na mnie:D

Gość mk....
jasne :) jednak czytałam gdzieś że okres mozna przesunąc biorąc o te pare tablepek ięcej. interesuje mnie natomiast zależnośc czy biorąc 2 tabletki okres spóźni się przesunie się dokładnie o 2 dni?

Gość mysle ze......
penelope, czy o to chodzilo?

Gość Julies
mozesz wziac wiecej tabletek! Przeciez w ulotce w rozdziale o nie robieniu przerwy pisze dokladnie ze po wzieciu 21 nie robisz przerwy,bierzesz kolejne opakowanie i albo bierzesz je do konca albo odstawiasz w dogodnym dla Ciebie momencie!Mysle ze nawet jak wezmiesz 2 wiecej to okres wystapi normalnie po 4 dniach.

Gość ja chce odwrotnie
poprzednio jak bralam ostatnia tabletke we srode to w sobote dostawalam okresu.. potem zrobilam sobie kilku miesieczna przerwe i znow zaczelam brac tabletki - pierwsza w pierwszy dzien okresu, tylko ze tym razem koncze w czwartek i okres w niedziele... Myslicie ze bez problemu moge jednej tabletki nie wziac -- potem siedem dni przerwy i zaczac wczesniej, tak zeby konczyc we srode? chyba jedna tabletka nic nie zmieni, wazne zeby tylko nie dluzej niz 7 dni przerwy tak?

Gość mk...
no nie wiem czy nic nie zmieni, bo to jest tak jakbyś tej ostatniej zapomniała wziąść. postępowanie wygląda tak że powinnaś wziąć ją jak najprędzej i nie robić 7 dni przerwy - chyba. no i zabezpieczać sie dodatkowo. Najlepiej zapytać się gina.

Gość takaska
Nie wolno na własną ręke sobie eksperymentowac z hormonami. Mozecie sobie zaburzyc cykl. Zapytaj najlepiej ginekologa. Ja kiedys swojego pytałam czy mozge przesunąc sobie okres to powiedział zebym lepiej tego nie robiła bo moze dojść do zakłoceń

Gość ja bralam
2 opakowania pod rząd bez przerwy i nie mialam zadnych zaklocen, czasami jak chce przesunac okres np. o 3 dni to biore 3 kolejne tabletki (ale lepiej miec takie zapasowe opakowanie zeby sie nie pomylilo), rozmawialam o tym ze swoim ginem. dla mnie to super sprawa

Gość Julies
bez najmiejszych nawet obaw mozesz nie wziac ostatniej tabletki.Moj gin tez potweirdza ze nie stanowi to zadnego problemu.Ja czesto tak robilam...nie bralam 2 a nawet 3 ostatnich tabletek albo skracalam przerwy i w ciazy nie jestem!