Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aniołek33

preparat na cellulit i rosztępy

Polecane posty

Któraś z forumowiczek podawała niedawno przepis na preparat z olejków eterycznych i innych składników wspomagajacych pozbycie się lub przynajmniej złagodzenie rozstępów i cellulitu, czy ktos z was zapisał go lub ma link na którym był podany ten przepis , nie zdązyłam go spisac, a teraz juz nie ma tego topiku, bardzo prosze o pomoc w znalezieniu go.

ja wiem że napisałam rosztępy, hihihi, ale myslę że wszyscy wiecie o co chodzi, więc może ktoś mi przypomni ten przepis? podobno jest super

Gość MałaMegi
poszukaj topicu black pyryy ale ten specyfik nie działa na rozstępy jak sie okazało..

Gość yellowbird
ja sobie zachowalam, niestety nie wiem nic o dzialaniu tego preparatu. Sama jeszcze tez nie probowalam. Ale wklejam ci ponizej ta miksture: Lista zakupów i proporcje: Olejek kminkowy – 2 ml Olejek herbaciany – 1 ml Olejek cytrynowy – 1 ml Olejek cyprysowy lub jałowcowy – 1 ml Olej rycynowy – 10 ml Nafta kosmetyczna 50 ml Glicerol (dostępny w aptekach) 20 ml + sok z jednej cytryny Spirytus kamforowy – 20 ml Spirytus salicylowy – 20 ml Witamina C – 800 mg (4 draż. 0,2 g) Witamina A+E w kroplach – 2 ml Drażetki witaminy C obmyć z otoczki żółtej w przegotowanej wodzie. Następnie oczyszczoną drażetkę rozpuścić w soku cytrynowym, potem wlać glicerynę i spirytusy. Naftę wymieszać z olejkami i witaminą A+E. Następnie obie mieszaniny połączyć przez silne wstrząsanie w butelce. Wskazania: plamy i przebarwienia na skórze, w tym również po trądziku i ukąszeniach owadów; cellulitis, rozstępy na skórze, zapalenie mieszków włosowych, drobne wypryski ropne, nadmierne i przedwczesne starzenie skóry, zaburzenia troficzne skóry. Lek silny w działaniu. Skórę przemywać 2-3 razy dz. Wstrząsnąć przed użyciem. Wszystkie składniki do kupienia w aptece lub w sklepie zielarskim. Zakup WSZYSTKIEGO to koszt ok. 50 zl, ale wychodzą z tego 2 porcje - "na spółkę" z koleżanką na przykład. (wg. ilości podanych w przepisie) no i jeszcze trochę zostaje (olejki np. do kominków, nafta do włosów itd). Preparat jest bardzo bardzo wydajny, ma konsystencję niemalże wody (rzadziutki), bardzo dobrze sie rozprowadza. Już po pierwszym użyciu skóra jest gładka i sprężysta. Na efekty antycellutisowe trzeba trochę poczekać. W moim przypadku dużo szybsze były efekty anty-rozstępowe (choć problem miałam i z tym i z tym).

Gość aniolek33
dzięki dziewczyny, wypróbuje na pewno, zobaczymy jak to dziala...