Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już sama nie wiem...

CZYM MYĆ TŁUSTE WŁOSY??

Polecane posty

Gość już sama nie wiem...

MAM JUŻ DOŚĆ, MAM FARBOWANE WŁOSY, NA KOŃCACH SUCHE A PRZY SKÓRZE -MASAKRA, JESZCZE JAK SIĘ ODROSTY POJAWIĄ TO KOSZMAR! CZYM MYĆ TAKIE WŁOSY?? CO NA TO TŁUSZCZENIE??

Gość tylko codzienne mycie
Ci pozostało i przypadkiem nie myj takich włosów szamponem do włosów przetłuszczających się tylko do normalnych i czasem odżywiaj je myjąc szamponem do włosów suchych aha! pamiętaj o odżywce do suchych włosów, ale tylko na końce ja nakładaj albo od połowey włosów niestety nie da się nic zrobić więcej z przetłuszczaniem :)

Gość marta5143
Głupota!!! Czytałam w poradniku że włosy trzba myć szamponem przeznaczonym dla twojej skóry głowy. Jeśli będziesz myła do suchych, to szampon będzie Ci je intensywnie nawilżał, a tego chyba nie chcesz. Jeżeli będziesz myła do włosów normalnych to będzie tylko obmywał Ci skórę głowy z zanieczyszczeń. A jeśli będziesz myła do włosów przetłuszczających się to będzie on regulował pracę gruczołów łojowych i nie powinny wydzielać tyle łoju. Ja też mam ten problem co ty i teraz używam szamponu Dove do włosów przetłuszczających się. I głowę myje co 2 dni.Słyszałam że nie wolno używać długi czaa tego samego szamponu, tylko trzeba go zmieniać bo po pewnm czasie przestaje on działać

Gość do marty5143
mów za siebie skarbie:)

Gość marta5143
PO PIERWSZE: NIE JESTEM TWOIM SKARBEM. PO DRUGIE: MÓWIĘ TO CO WYCZYTAŁAM PO TRZECIE: NIE ŻYCZĘ SOBIE ABYŚ MNIE OBRAŻALA Mam nadzieję że nie będzie tuttaj więcej takich niemiłych ludzi. Bo tutaj ludzie dają rady, co stosowali i co polecają a czego nie.

Ja uważam, że lepiej jest myć tłuste włosy delikatnym szamponem, może jakimś z apteki. Mnie np. pasuje Fitomed do włosów tłustych. Zbyt silne detergentowe szampony moga podrażniać skórę głowy i powodować jeszcze silniejszy łojotok, a czasem i łupież. Ale to kwestia indywidualna, trzeba po porostu wypróbować co lepiej nam służy.

Gość Maryska Kiska
w przeciagu 4 dni dostalam takiego wysypu ropnego pod wlosami ze szok.. mam tluste wlosy ktore nadaja sie do codziennego mycia.. sama szukam super szmponu... jak znajde to dam znac !! pozdrawiam i zycze cierplòiowsci :)

Gość murof
myć szamponem :)

Gość Maryska Kiska
biore juz antybiotyk na wysyp ale musze poczekac ok 7 dni jak zacznie dzialac :( wrr :O

Gość marta5143
Zielony misiu a gdzie można dostać ten szampon co mówiłaś że ci odpowiada. I w jakiej on jest cenie? I ile go jest w butelce?

Gość Alexxxa
Polecam wam seboradin niger. Kiedys musiałam myć włosy codziennie, dzis spokojnie starcza co dwa dni. Do kupienia w aptece, cena ok. 13 zł

Gość i bardzo dobrze
Przede wszystkim myć włosy codziennie rano, będą świeże chociaż do popołudnia szamponem do przetłuszczających się, mna końcówki dużo odżywki do włosów suchych, polecam pantene, nie mniej jednak kup sobie szmpon vichy do przetłuszczających i podetnij włosy i nigdy więcej nie farbuj.

Gość marta ty to jakaś psychiczna
jesteś:O kto cić tutaj obraził?:O:O:O

Gość herro
marta ma jakiś problem ze sobą:) Chyba nie lubi jak ktoś ma inne zdanie od niej. Ja mam włosy farbowane i przetłuszczające przy skórze i stostuje co 2-3 dni szampon do włosow farbowanych.

Szampon Fitomed można kupić w sklepach zielarskich, ze zdrową żywnością albo przez net. Kosztuje ok 10 zł. Jeśli masz długie włosy pewnie potrzebna będzie odżywka, bo po szamponie troche trudno rozczesać włosy. Aha, i polecam też Seboradin niger lotion, tonik do wcierania w skórę głowy. Troszkę ogranicza przetłuszczanie i wzmacnia włosy.

Gość szukasz sponsora
dziewczyny ja pół życia myślałam, że mam tłuste włosy i faktycznie 2 dnia wyglądały jak smalec :O potem spróbowałam myć szamponem do włosów suchych i okazał się że to jest to! przetłuszczały się bardziej bo były szamponem przesuszane :D autorko topiku - spróbuj przez miesiąc pomyć szamponem do suchych i sprawdź efekty - może będzie tak samo jak u mnie :D

Gość lonaa
znam ten bol... myje glowe rano a na drugi dzien rano mam wlosy jak bym sobie olej na nie wylala;( okropienstwo... walcze z tym wsyztskim co uslysze ale to nic nie daje;/

Gość marta5143
Słuchajcie ja nie mam rzadnego problemu ze sobą i ja zawsze mówię za siebie (chociarz niewiem dlaczego ktoś coś takiego napisał ale ok:) i myślę że trzeba skończyć ten temat bo każdy będzie dogadywał coś i później może wyjść że ktoś komuś naubliża i będzie niefajnie, a chyba tego nie chcemy. Teraz przechodze do tematu. Ja teraz stosuje szampon Dove do przetłuszczającychj sie włosów i jest w miarę dobry. Włosy myję co dwa dni i nie są takie okropne jak były kiedyś.

:) ja sie przylaczam do wielbicielek szamponu Fitomed, pierwsze 2 tyg. to prawie koszmar - wlosy chyba musza sie przyzwyczaic do tego ze nie walimy w nie detergentow kilkogramami, ale pozniej juz jest lepiej. Od kiedy farbuje henna to nawet odzywki nie musze za czesto uzywac - tylko co 2, 3 mycia. by nie stosowac non stop tego samego szamponu uzywam tez dla dzieci firmy Hipp - jest dobry, nawet bardzo (przy nim jednak odzywka jest konieczna) myje wlosy co 2 dni mysle ze to w sam raz

Gość latka
A ja polecam szampon MRS POTTER z arniką i rozmarynem. To chyba najtańszy szampon w Tesco ( 5 zł za 0,5 l ) a jest rewelacyjny. Uwierzcie, myłam włosy chyba wszystkim: Pantinami, Fructisami, Szaumami, Elsevami, Timotejami ( najgorszy szajs swoja drogą ) i całą resztą, i w akcie desperacji kupilam najtańszy :-) Tylko po Mrs. Potter moje włosy cały dzień wygladają świeżo, i następnego dnia mogłabym ich w sumie nie myć ( robię to z przyzwyczajenia :-) Ja już zapomniałam, że mam tłuste włosy :-)

Gość bjhgljsdgljghl
Vichy szampon do łupieżu tłustego- REWELACJA juz od pierwszego użycia kupiłam już 3 butelke pierwsza starczyła na 3 miesiące jest drogi ale naprawde warto

Gość wlos
jaki najlepszy szampon wg was ? o tluste wlosy chodzi

Ja tez mam wlosy przetluszczajace sie i... staram sie ich nie myc za czesto. Co prawda i tak przewaznie je myje codziennie, ale jak tylko zapowiada mi sie dzien, ktory mam przesiedziec w domu, to siedze z tlustymi wlosami, albo jak ide do pracy na rano to nie myje ich wieczorem tylko rano. Bo czym sie je czesciej myje, tym sie potem szybciej przetluszczaja. Szamponu uzywam normalnego, bo slyszalam, ze te do wlosow przetluszczajacych sie wysuszaja skore, co powoduje znowu reakcje organizmu i pobudza gruczoly do wiekszego wydzielania tluszczu. Nie wiem czy to prawda, szczerze mowiac jakim bym szamponem ich nie myla to nie widze zadnej roznicy.

Gość wlos
a uzywalyscie moze jakis w apteki ktory warto polecic? lub lotion ktory sie wciera w skore glowy ?

Gość 78kropka
Polecam szampon "z kotkiem" w aptece, nazywa się Catzy, kosztuje ok 14 zł . Zawiera składnik PIRYTONIAN CYNKU (!) . Jest niby przeciwłupieżowy ale właśnie do łupieżu tłustego. Na razie wydaje się Wam, że nie macie łupieżu, ale właśnie z łojotoku skóry głowy powstaje później tłusty łupież. Tak czy inaczej, szampon ten leczy łojotok już po ok. 2 miesiącach, oczywiście poprawę widać wcześniej :)

Gość aniamasiak
Systematycznie stosuj przez jakiś czas jeden dobry szampon i powinno być dużo lepiej. U mnie świetne efekty dało wprowadzenie HB Junesse, to naturalny szampon. Ogólnie cały stan włosów się poprawił, są zdrowsze i ładniejsze bez stosowania cudownych metod.

Gość gość
na końcówki mocna odżywka i potem dopiero mycie ;) ja mogę polecić ci kosmetyki: www.coletia.eu/alterna-bamboo-smooth-kendi-intense-moisture-wygladzajaca-maska-do-wlosow-150-ml.html :) uwielbiam tą maskę.

Gość gość
Na tłuste włosy prawdopodobnie dobre są płukanki z ziół, tutaj jest to dokładnie opisane porostwlosow.pl/sposoby-na-przetluszczajace-sie-wlosy.html sama zamierzaj je wypróbować.