Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ta kasia

romantyczna kolacja

Polecane posty

Gość Kasiula57
Romantyczne kolacje lepiej wychodza w domu :) a proste danie? parowki z boczkiem, serem i musztarda :) najlepiej smakuja jak wezmiesz produkty miesne z ZM Kania :)

Gość march ewa
ja często jak ma przyjść do mnie chłopak to robię tak: parówki (ja używam te premium od Kani) rozcinam wzdłuż ale nie do końca, odwijam je tak że powstają serduszka i łączę końcówki wykałaczkami, potem kładę je na patelnię i jak się zagrzeje to wbijam w nie po jednym jajku i czekam aż jajka się zetną. możesz to udekorować ketchupem ;) SMACZNEGO!!

Gość gość
sr4nia., spamerski pomiocie :)

Gość obuss
parowki premium kani? on produkuje parowki? kabanosy na pewno...maestro, polskie snaki... a jesli produkuje to gdzie moge je kupic i czy sa dobre?

Gość gość
a ja szukam jakiejś fajnej resturacji w Trojmieście, zeby zabrać tam swoją dziweczyne. mozecie cos polecić? nie chodzę zbyt często w takie eleganckie miejsca, a chicłabym jej zrobic niespodzainkę.

mi ostatnio super wychodzi makaron w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami i kurczakiem :) mega proste danie - wystarczy podsmazyc kurczaka, potem dodac pomiory i to wszystko dusić w śmietance 30% :) pyszne!

Gość gościnnna
ale stary temat :) 10 latek :)

Gość gość
a czy tp musi być samo Trójmiasto? Niedaleko gdańska jest restauracja Spichrz http://hotelspichrz.com.pl. ., która moim zdaniem jest idealna na romantyczną kolację. To jest na terenie kompleksu dworsko – parkowego w Borczu. Naprawdę bardzo klimatyczna okolica, no i mają tam też swoją winiarnie.

Myślę, że małe tarty okażą się wspaniałym pomysłem na romantyczną kolację :). Spróbuj zrobić przepis tutaj http://www.polomarket.pl/pl/kolacje/male-tarty-srodziemnomorskie.html. One są bardzo małe, więc zjesz w dwa gryzy, a i ryzyko, że będziesz brzydko jadła, czy coś Ci spadnie spada do minimum. O zgrozo, jakby coś Ci wypadło z buzi lub jemu. Zawstydzenie i nie udana randka udana

Gość gość
Ja polecam lasagne bolognese, ale tylko z dobrym mięsem wołowym, np. od http://cezan-ubojnia.pl/i dużą ilością sera żółtego. :)

Gość Ania Adamowicz45
Na super kolację we dwoj***ardzo mogę polecić jest Tawerna Lukulus w Gdańsku. Moja koleżanka robiła tam przyjęcie weselne. Potem chodziliśmy tam z mężem na kolację we dwoje. Bardzo dobra kuchnia i mila atmosfera.

Gość gość
ja romantyczne kolacje preferuję jednak poza domem, zawsze wtedy jest inaczej, na kolację zaręczynową mój facet zabrał mnie do restauracji pod Gigantami i było wyjątkowo, cudowny wieczór

Gość gość
Fajne zestawy obiadowe sprzedają między 12 a 16 w Ganesh (tylko 20 zł!). Dodatki mają w cenie, więc za chlebek nie trzeba ekstra płacić. Obsługa sympatyczna, na kuchni pracuje prawdziwy kucharz z Indii, także – sto procent oryginalna Indyjska kuchnia, a nie jakieś podróbki.

Gość Elzbietta
Ostatnio mąż zabrał mnie na randkę do Akademii na Różanej. Wspaniałe miejsce, dawno nie jadłam tak wybornych dań. Świetny królik, do tego smaczne wino i wieczór naprawdę udany. To była dla mnie wyjątkowo miła niespodzianka. Warto wybrać się czasami na miasto z mężem:)

Gość malinka

No jednak romantyczna kolację najlepiej zorganizować gdzieś poza domem, by atmosfera była świetna. jest wiele lokali gdzie można się wybrać. Np. restauracja Pianka to idealne miejsce na takie spotkanie. Ostatnio mnie tam maż zaprosił na rocznicę ślubu.