Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i-skierka

Panowie moze wy mi wytłumaczycie....?????

Polecane posty

Gość i-skierka

Witam wszystkich!!! Mam pytanie przede wszystkim do Panów bo opinie kobiet juz znam chociaz może panie maja tez cos do powiedzenia w tej kwestii-dlaczego mężczyzni mając swoją kobiete oglądają sie za innymi???Dlaczego nawet gdy zyja w swiadomosci ze rania swoją druga połowe nadal to robią???Czego szukają, czego im brak???-tylko nie piszcie prosze ze to wzrokowcy i tak juz jest na swiecie-bardzo prosze o powazne wypowiedzi....

Gość skoro takie tlumaczenie
uwazasz za niewystarczajace (mimo, ze tak wlasnie jest w istocie), to wytlumacze ci to łopatologicznie... Dziwczyny idace ulica robia wszystko, zeby nie wypasc gorzej od innych. Sa niezle ubrane, umalowane, zwracaja ogolna uwage. Wiec jesli idzie takie cudo, nalezy na nie popatrzec. Zreszta nie wierze, ze gdy idziesz ze swoim facetem, patrzysz mu prosto w oczy. To fizycznie niemozliwe, bo na pierwszym lepszym chodniku bys sie po prostu przewrocila. I moge dac glowe, ze gdy naprzeciw ciebie idzie jakis wybijajacy sie z tlumu pieknotek - tez go sobie obejrzysz. Czyz nie?

Gość Tłumacz
Nie obraz się iskierko , ale wasza płec prowokuje wyglądem i ubiorem.Nie podoba mi się styl większości kobiet i to co sobą prezentują np. ubior.Czemu kobieta nie moze się ubierac normalnie tylko idzie w skąpym podniecającym ubraniu , a potem się dziwi ze wystawia się na próbę gwałtu.Rozumiem biustonosz , ale rajstopy a tym bardziej pończochy to wcale nie są kobiecie do szczęscia potrzebne , poniewaz to grzeszny ubiór.Bez tego twierdzę ze kazda kobieta jest naturalnie ładna i piękna i nie musi się upiękrzac.Kobiety zacznijcie nienawidziec pończoch i rajstop.Nie ubierajcie tego bo wyglądacie sztucznie i jesteście przez to brzydkie.

Juz tacy jesteśmy - wzrokowcy :) A jak można się za piękną panną nie obejrzeć - to byłby grzech :)

Gość frk-0999
Ileż razy można tłumaczyć, że biologia i psychika samca są nastawione na zapłodnienie jak największej ilości samic a więc pomimo, że nie jesteśmy zwierzętami dziedziczymy TAKIE skłonności. Inne czynniki to smak nieznanego uwarunkowania kulturowe, które poniekąd sprzyjają postawie zdobywcy (taki mężczyzna owszem jest potępiany ale z drugiej strony budzi zainteresowanie kobiet). Indywidualne skłonności obserwując ludzi można dojść do wniosku, że wśród mężczyzn jest mniej monogamistów niż wśród kobiet ale bywają mężczyźni o naturze mnonogamistów tak jak bywają kobiety o skłonnościach poligamicznych.

Gość frk-0999
lepiej było napisać naturze monogamicznej...

Gość a ja jestem kobietą
i sama oglądam się czasami za kobietami albo mężczyznami. Czasami razem z partnerem komentujemy, że np ta kobieta w czarnej bluzce ma bardzo zgrabne nogi czy coś w tym stylu. Dla mnie to normalne, że lubimy (wszyscy ludzie) patrzeć na ładne rzeczy czy osoby, lubimy się nimi otaczać. Jeśli widzę na wystawie ładną bluzkę to się zatrzymuję i oglądam bo przyciąga mój wzrok. Jeśli widzę ładne ciało albo ładną twarz to też spojrzę. Przecież to zupełnie normalne:)