Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nankaa

rozjaśnione włosy

Polecane posty

Gość nankaa

Mam rozjasnione włosy-a swoje naturalne ciemne.Balejaz -te jasne pasemka ładnei wygladaja,ale co 2 miesiace mam odrosty-wtedy spowrotem do fryzjera na cały balejaz-bo podobno odrosty w pasemkach nie wyjda dobrze-czego efektem sa zniszczone włosy.Mam dosc ich rozjasniania,ale co zrobic zeby juz sie z tym nie meczyc? Pomaluje na braz wszystko to poptem zmywac sie bedzie na rudo....Miała któraz z was taki problem....?

Gość też jestem zainteresowna
tym problemem tzn.też mam ciemne włosy na których robiłam blond balejaż(jeszcze w lipcu więc odrosty są dość spore:-o)I teraz nie wiem co mam robić,nbalejaż tylko na odrostach nie wychodzi zbyt ładnie:-(Pozostaje chyba zafarbowanie włsoów na jakiś brązik-i tu mam pytanie,czy kolor nie będzie rudział?Jak dobrać kolor aby włsoy miały jednolity brązowy odcien i żeby ten brąz był brązowy a nie czarny,jak to jest częstow przyapdku farbowanai na brąz:-oNiby jest brązowa farba a kolor i tak wychopdzi czerny:-o Proszę o dop. Z góry dzięki:-)

Gość nankaa
chyba zadna nie miała takiego problemu...:(

Gość odswieżam
pomóżcie nam coś w sprawie tych włosów...Proszę

Hej Dziewuszki! Sama się nad tym od paru tygodni zastanawiam. hmmm Też mam problem z odrostami po balejażu Tak sobie wymyśliłam, że może by wyłapać te jasne pasma i pomalować je na brąz, tylko jeszcze nie wiem na jaki, może nie w kolorze mojego naturalnego brązu tylko jakiś jaśniejszy brąz, zeby zamalowane pasma jak najmiej się rzucały w oczy Gdy zamaluję na ciemny kolor reszta niewyłapanych pasm będzie się b rzucać w oczy, a gdy na jaśniejszy to wtedy od biedy mogłoby to uchodzić za stonowany balejaż. Co o tym myślicie Drogie Zabalejażowane? Pozdrawiam Piszcie please

w takich przypadkach fajnym wyjsciem jest farbowanie czesci wlosow przez czepek.fryzjerka naklada na glowe plastikowy czepek,na to drugi,zawiazuje pod broda i przygrzewa suszarka,zeby plastik przylegal do skory glowy jak najscislej.potem szydelkiem wydziobuje cieniutkie pasemka i wyciaga je spod czepka.wyciaga wlosy gesto obok siebie na calej glowie i naklada farbe lub rozjasniacz.efekt jest swietny.calosc wyglada dosc jednolicie,ale utworzona jest z cieniutkich pasemek i przez to bardzo naturalna.jesli polozycie w ten sposob rozjasniacz,uzyskacie fajny,niejaskrawy blond,a odrosty beda mniej razace niz po zwyklym farbowaniu.a jesli braz-bedziecie wygladac jak naturalna szatynka.jest to najlepszy sposob,szczegolnie,jesli wlosy maja odrosty,bo nie ma zauwazalnej roznicy w odcieniach po farbowaniu.wloski rowniez mniej sie niszcza,bo chemia dotyka tylko czesc z ich.

dodam,ze mnie zawsze po wydziobaniu spod czepka naklada farbe tylko na odrosty(rozjasniacz) i nie ma zadnych nierownosci,bo pasma sa takie drobniutkie

Gość serafina
Ja też mam na ciemnych włosach zrobione blond pasemka i już od dwóch lat chodzę do fryzjera i wybiera mi te jasne- rozjaśnia odrosty i wcale nie różnią się one od tych farbowanych wcześniej (może są minimalnie jaśniejsze). resztę farbuje na ciemny taki jak zawsze. I naprawdę dobry fryzjer poradzi sobie z takim balejażem.

Gość ija tez mam tak
Heja !! Ja też ma już spore odrosty po pasemkach bląd i chyba zdecyduję się na przedłużenie pasemek farbowanych tzn. odrostów - mam nadzieję ze fryzjerka poradzi sobie z tym i ładnie to zrobi że nie bedzie widać roznicy .. ale ... i tu mam pytanie tak można zrobić tylko na wierzchnich włosach a te pod spodem /?? nie robić na nich pasemek ?? Bo przeciez nie da sie w tym samym miejscu przedłużyć ich ??? Czy może zrobić na foliach pasemka na odrostach jak wyjdzie, a te wierzchnie sprobowac przedłużyć w tych samych miejscach jak są poprzednie pasma ??? Czy lepiej zrobić tylko pasemka na wiertzchnich włosach (tzn. takie te przedłużenia pasm) a pod spodem włosów już nie ruszać i nie farbowac pasemek?? Doradcie coś, nikt nie ma doświadczenia z takimi odrostami po pasemkach ??

Gość balejaż
ja tez mam teraz baleja. Rozjasnianie niszcząy włosy i nie chce juz chodzic co 2 meisiace do fryzjera dlatego kupilam sobie brązową farbe i mam zamiar je pofarbowac.Ale nie wystatczy tylko raz pofarbowac bo kolor z rozjasnionych szybko sie zmywa,Pytalam fryzjerki i mowila ze potem po ktoryms nalozeniu farby juz nie powinien sie juz tak zmywać.

z tym wybieraniem rozjaśnionych pasm włosów to jest bujda na resorach. Mi też fryzjerka obiecywała że będzie malować te rozjaśniane wcześniej pasma, a farbowała w rzeczywistości zupełnie przypadkowe. Ponieważ robiła je dosyć gęsto więc nie bardzo widać było różnicę między starymi a nowszymi. Być może wszystko zależy od tego jak duże ma się odrosty i jak długie włosy, hmm w każdym razie mi już się balejaż znudził i nie mam pojęcia jak się go pozbyć, najgorsze że brązowa farba stopniowo rudzieje a ja właśnie chcę się pozbyć rudości

Gość zuzanka25
ja mam pasemka. robiłam juz pare razy odrosty. dobra fryzjerka poradzi sobie z odrostami, i nie bedzie widać sladu. raz byłam u takiej co zrobiła mi pasemka tylko na wierzchu białe i ciemne, a na wewnetrznych połozyła tylko białe co niektóre. efekt wyszedł marny, bo te spod spodu się zlały i wyglądały jak całe białe i z tymi u góry to jak hełm. teraz chodzę do jednej fryzjerki, robi mi pasemka na całych włosach, wiadomo ze rózno nie połozy się ponownie, bo to jest chyba nie mozliwe, ale nie jest zle. moim zdaniem dobrze jest zainwestować w dobrego fryzjera, np.wella. ja jestem zadowolona, chociaz bależaz nie jest tam tani na włsach długich. ale warto

Gość sluzacahh
ja robie balajage tylko na odrosty, moj fryzjer na colosc mi nie pozwala robic

Gość ile kosztuje balejaz na
odrosty?Tyle samo co balejaż na całych włosach?

Gość sluzacahh
nie mam pojecia jak to jest w salonach , ja mam znajomego fryzjera ktory robi mi w domu balajage , bral za calosc 50 zl i za odrosty bierze tyle samo:)

Gość nankaa
ja chyba nic nie bede robic...mam tak poniszczone konce ze nie pomaga nawet scinanie ich u fryzjera,minie jakis tydzien i włosy sa znowu porozdwajane.Tak sie załatwiłam przez to cholerne rozjasnianie....moze polecicie mi dobra,alle naprawde dobra odzywke zebym nie musiała ich znowu scinac....bo nici z mojego zapuszczania....niech juz bede z odrostami,ale musze je doprowadzic do ładu....próbowałam pantene,wax,wszystko na nic:(

Gość nankaa
a po umyciu włosów nie moge do nich mniej wiecej od połowy wsadzic grzebienia....

Gość spróbuj olejku ryzynowego
wcieraj go we włosy szczególnie w koncówki.Słyszałąm,ze olejek rycynowy jest bardzo dobry na włosy.Można go kupicw aptece.

najlepszy na rozczesywanie jest zwyczajny szampon z odżywką Fructis spróbuj do suchych albo farbowanych chyba że masz mocno przyklapnięte to wtedy trochę gorszy przy rozczesywaniu ale mniej obciążający włosy jest jakiś szampon i odżywka elseve.

Gość polecam czerwony Elseve
szampon i odżywkę.Jest też maseczka do włosów z tej serii.XCała seria przeznaczona jest do farbowanych włosów.Jest ona w czerwonych opakowaniach.

Gość maki4
Cześć !!! Mam mysi kolor włosów tzn. ciemny bląd z rozjaśnionymi pasemkami mam ochotę ofarbować się na jasny orzech - ale szamponem zeby po jakimś czasie zmył się kolor całkiem. Co mi możecie polecić, chciałabym żeby mi kolor pokrył całe włsoki na jednolity kolor, po jakimś czasie zmył się całkiem, nie był kolor za ciemny tylko taki jaśniutki orzech - co możecie polecić, jakiej firmy taki szampon koloryzujący mogę kupić, moze z welli - co sądzicie /?? doradcie coś !!! ps. a jaki kolor włosów ma Marta z filmu "M jak Miłosć"

Gość też jestem ciekawa jaki ona ma
kolor strasnzie podoba mi się taki kolorek;)

Gość loka
co z tym kolorkiem Marty z filmu ?? Wie kto ???

Gość róbcie coraz więcej ciemnych
pasemek po prostu