Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KaLa 23

zniszczone nogi po depilacji

Polecane posty

Gość KaLa 23

Jak poprawic wyglad nóg? Używam depilatora ale włoski mi wrastaja w skóre a do tego porobiły sie blizny :( Moje nogi wygladają okropnie

Gość
No jeżeli po użyciu depilatora wrastają ci włoski, to ja na twoim miejscu zmieniłabym metodę depilacji.

Gość Fanatyczka biegania
ja mam to samo,ale za to po innych metodach mam paskudne czerwone kropy,a przy wosku sa mniejsze.Pewnie laser by [omogł,ale to droga metoda,kremy do depuiliacji-Tanita-sa dobre ,skora nie jest takpodrazniona.Przy depilatorze i wosku trzeba dosyc czesto peeling robic -wtedy sie poprawia troche stam skory.Pasta cukrowa u kosmetyczki tez jest jakims wyjsciem,ale wiekszosc gabinetow stosuje ja tylko na bikini bo jest (tak mi powiedziala kosmetycvzka) droga.kup dobie żel po depilacji w saszetkach-joanny(takie blado-zielone pudeleczko)jest chlodzacy i tez te paskudne krpy troche znikaja .Mam tezs problem co Ty,skora nog to moja zmora-moze tepare rad tez Ci troszke pomoze tak jak mi.

Gość a co panie poradziłyby
dla faceta, który chce ogolić nogi?

Gość to zrobiłam
żeby puknął się w głowę...tylko tak mocno, żeby zabolało...

Gość a co panie poradziłyby
Ale dlaczego? Jest teraz zimno (zwłaszcza z rana) i chcę zacząć nosić rajstopy pod spodniami. A czytałem, że do tego powinno się mieć ogolone nogi, bo inaczej będą spadać.

Miałam ten sam problem. Jakieś tam tylko czerwone kropy to żadno zmartwienie. przypuszczam, że autorka osiągnęła znany mi z autopsji efekt trądu. Kiedy już nie mogłam dać sobie rady z wrastającymi włosami, wyrzuciłam depilator w kąt i zaczęłam nogi depilować kremem Veet albo lotionem Sally Hansen. Wtedy dowiedziałam się jak wiele wspólnego mam z moim praprzodkiem szympansem. Hmmm... Stwierdziłam, że to nie jest idealna metoda dla naturalnej brunetki. Kupiłam Kalo i depilowałam tylko woskiem. Tu odsyłam do topiku: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3140187 Codziennie robiłam peeling Dove i co drugi dzień tarłam łydki ostrą stroną gąbki. Mocno nawilżałam skórę kremem Nivea Soft. Dwa, nawet trzy razy dziennie. I absolutny zakaz dłubania! No, chyba że już trzeba. Ale ograniczyć do minimum. Po trzech miesiącach takiej męczarni moje nogi przestały wyglądać jak pobojowisko.

Gość ___Migi___
Ja wrastające włoski wyleczyłam ale pozostały mi straszne blizny... :( Smaruję te cholerstwa czy się da ale nic nie pomaga. Zaden cepan czy contractubex. POMOCY!!!

Gość gość
U mnie fajnie działa wosk do depilacji HB - daje duże efekty, pozytywne zmiany, depiluję się coraz rzadziej, a problemów z włoskami nie mam. Pewnie, że na fajne efekty trzeba poczekać, ale wszystko jest zdecydowanie do zrealizowania. Jak to było u was?