Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frelcia

homoseksualiści a adopcja dziecka

Polecane posty

Gość frelcia

Napiszcie prosze jak wy zapatrujecie sie na ten problem,ktory nie jest juz w tych czasach teamtem tabu.Jesteście na tak,aby homoseksualna para zaadoptowała dziecko i dlaczego czy tez jestescie przeciwni tego typu związkom a tym bardziej adopcji i uzasadnijcie.Prosze o komentarze i pozdrawiam:)

Gość ja jestem ZA
bo lepiej zeby dziecko wychowalo sie np. z 2 kochajacymi je mamusiami niz samotne i niekochane w sierocincu. pozdro :)

Gość wyrżnąć gejów w pień
a nie im dzieci dawać do adopcji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość spalic gejów
na stosie!!!!dziecko psychike miało by zrytą przez takich debilów i do życia w normalnym świecie by sie nie nadwało!!!!!

JESTEM ZA PRAWEM związków jednopłciowych JESTEM PRZECIW NARAZIE W POLSCE adopotowania przez nich dzieci bo: -Tak naprawde niema jeszcze badań psychologicznych jak wpływa wychowywanie się w takiej rodzinie ma na dziecko -Dziecko wychowywane przez taką rodzine było by piętnowane przez otoczenie, wiadomo jaka jest mętalność polaczków :-( Narazie jestem przeciw... dopóki się niezmieni stosunek w kraju do homoseksualistów niemożna myśleć o adoptowaniu przez nich dzieci bo po prostu się je skrzywdzi

Gość polaczek
zanim przeprowadzisz badania psychologiczne, przeprowadź badania ortograficzne i sprawdź jak się pisze mentalność

Gość do jaaaaaaaaaaaaaaaaaa
sam jestes chory :O Poczytaj o homoseksualizmie zanim bedziesz szerzyl durne hasla !!! Jestem za adopcja dzieci przez zwiazki homoseksualne- ale nie w tym kraju-przez takich ludzi jak "jaaaaaaaaa"

Gość oj Hiacynt
czy Ty się musisz tak dennie wypowiadać czasami? :O "polaczków"..?

Gość no dobra
a jak odpowiesz na pytanie takiego zaadoptowanego przez paróweczki dziecka - skąd się biorą dzieci ? Powiesz, że jak będzie chciał być parówką, to niestety musi sobie syna lub córkę zaadoptować ?

jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa - tak, tak, zgadzam się z Tobą w zupełności , że dziecko musi mieć odpowiednie wzorce, które odpowiedno je ukształtują.... i przeważnie dziecko nawet ma takie wzorce, bo ma mamusię i tatusia i to nic , że tatuś pije, bije mamusię i dziecko też bije, ważne, że to jest jeden tatuś i jedna mamusia, i to nie jest chore, to jest wzorzec rodziny :( o homoseksualizmnie najpierw poczytaj, a później dopiero coś napisz

Gość przeciez mozna powiedzic
prawde skad sie biora, i dodac, ze w wypadku jego rodzicow bylo inaczej

Gość no dobra
no i co wtedy ? co to znaczy "że było inaczej" ? Dzieci nie są głupie. Co sobie pomyślą, gdy zorientują się, że model rodziny, w którym żyją, nie da im - jeśli uparcie będziesz twierdzić, że jest ok - w przyszłości "własnego" dziecka ? Powiesz im wtedy - nie pękaj, zawsze możesz kogoś zaadoptować ?

Gość no dobra
Adopcja w "normalnej" rodzinie jest ostatecznością, w homoseksualnej - jedynym wyjściem. Naprawdę nie widzisz różnicy ?

Gość no dobra
W tym rzecz - "bywa". Kiedy NATURALNE metody są niemożliwe do zastosowania ( no nie wiem - choroba, wady fizyczne ). W homoseksualnej - JEST Z DEFINICJI. Dlatego małżeństwa homoseksualne uważam za "nienormalne" Co nie oznacza, że nie lubię pedziów. Lubię i mam wielu takich przyjaciół. Wolałbym jednak, aby akurat rodzinę zostawili w spokoju. Nie mogą mieć dzieci ( bo i jak ) i niech już tak zostanie.

Gość do no dobra
pewnie,ze dzieci nie sa glupie. Wiec przeciez mozna dziecku wytlumaczyc, ze niejest sie rodzina modelowa, ze jemu sie zyczy modelowej (ktora wyglada inaczej) , a nikt nie jest doskonaly. Czy np wdowa , albo rozwodka tez przedtstawia dziecku swoja sytuacje rodzinna jako modelową? Na pewno zyczy dziecku,zeby mialo inaczej, co nie znaczy,ze je mniej kocha i nie moze sie nim dobrze opiekowac.

Gość Anihilator
Jestem zdecydowanie przeciw,a jesli kiedykolwiek to zalegalizuja bede osobiscie nawalał pedałów bejsbolem na ulicy :D

Gość no dobra
Problem w tym, że dziecko w pierwszych fazach rozwoju powiela większość zachowań rodziców. Jak ma się nauczyć co to jest kobieta ( albo mężczyzna ), gdy żyje w rodzinie dwóch gejów ? Kiedy "tatusiowie" dadzą mu wybór, będzie już za późno. Albo odrzuci model heteroseksualnej rodziny, albo znienawidzi swoich "rodziców" ( przepraszam za ten cudzysłów, ale nie potrafię inaczej ), bo zmarnowali kilkanaście lat jego życia. Nie będzie z tego nic dobrego, ani dla dzieci ani - moim zdaniem - dla gejów.

Gość Anihilator
No ale to politycznie poprawne,trzeba byc tolerancyjnym,jak ktos ci napluje w morde trzeba się uśmiechnąć,nie wazne ze dziecku zmarnują zycie liczy się tolerancja :) czytajcie wiecej gazetki adasia i badzcie bardziej tolerancyjni :D

Gość do no dobra
skoro hetero powiela zachowanie hetero to skad sie biora geje?

Gość ............jk
dziecko powinno być wychowywane przez ojca i matke kobiete i męzczyzne nie mam nic do ludzi innej orientacji ale na dzien dzisiejszy wszystko powinno mieć swoje granice. Kiedys może to bedzie normalna sprawa ze homo bedą wychowywac dzieci ale jeszcze nie pora na to i szybko taki czas nie nadejdzie

Gość Anihilator
drogi hiacyncie,jestes pewnie pedałem więc zadam ci pytanie czy chciałbyś adoptowac wszystkie sieroty w polsce??bo mi wystarczy jedno dziecko,jest mnóstwo normalnych rodzin które nie moga miec dzieci i czekają na adopcje napewno sprawdzą sie lepiej w roli rodziców niz geje :)

Gość bezplciowa
wszystko,wszystkim................. ale dzieci maja miec CI ,ktorym sie to nale... nie jestem przeciw.... ale nie jestem za tym,zeby takie pary mialy dzieci... niech zyja sobie... ale kuz.. niech zostawia dzieci w spokoju.dopoki zyje bede glosowac za tym zeby dzieci mialy normalne dziecinstwo...tzn,,,,MAME i TATE !!! Prosze was,kuzwa gnijcie wlasnym zyciem,ale wam nie pozole na TO!!!

Gość no dobra
Nie twierdzę, że nie istnieje coś takiego jak naturalne skłonności homoseksualne, ale czy ma to oznaczać, że należy pozwalać homoseksualistom adoptować dzieci ? NIe twierdzę, że nalezy ich tępić, chodzi o to, aby być konsekwentnym - nie chcecie żyć z kobietami - ok, ale nie będziecie mieć dzieci, bo dzieci rodzą się ze związku kobiety z mężczyzną. To tak jakby mieć do świata pretensję, że przebywając na Księżycu, nie jest się jednocześnie na Ziemi. Uroki życia na Ziemi dane są tylko tym, którzy na tej Ziemi się znajdują.

Gość do no dobra
moim zdaniem to tylko kwestia czasu. Glowny mankament takiego ukladu to nietolerancyjni ludzie dookola, ktorzy dziecko by zagryzli. Kobieta les moze miec przeciez silny instynkt maciezynski, jej orientacja tego nie wyklucza.

Gość Anihilator
nie to nie kwestia czasu,w takim razie zezwolmy tez zoofilom i pedofilom na adopcje w końcu oni tez maja prawo do szcześcia zgodnie z postepowymi prawdami :)