Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Frygi

Co na przebarwienia po trądziku?

Polecane posty

Gość Frygi

Nie chodzi mi o głębokie blizny, dzioby itd. Tylko takie brązowe plamki, co same znikają dopiero po paru miesiącach. Zwalczyłam stado krost na plecach, już się nie paprzą, nie robią się nowe... Ale właśnie, wszędzie te czerwono-brązowe plamki... A chciałabym wkrótce te gołe plecki komuś pokazać, wolę żeby się nie wystraszył... Co polecacie? Jakieś maści, kremy? Bo z pilingiem przy skórze trądzikowej chyba raczej trzeba uważać?

Gość Frygi
Dzięki, spróbuję tego skinorenu. A drogi on jest?

polski odpowiednik Skinorenu to Acnederm, ten sam skład 16 lub 21 pln zależnie od apteki skinoren nie chcę kłamać ale na 100% conajmniej 2x droższy

Gość pytałam sie dermatologa
i powiedziala, ze Acnederm owszem jest odpowiednikiem, ale Skinorem ma silniejsze tzn. szybsze dzialanie wybielające. Ale na poczatek mozesz sprobowac Acnedermu jesli nie chcesz przeplacac. Ja za Skinorem placilam ok.40zł.

Gość penelop
Smaruj się moczem. Bezpłatnie a skutecznie. Ja mam zamiar własnie zacząć, bo słyszałam, ze ma rewelacyjne skutki:)

Gość ulkakulka
spróbuj zwykłą wodą utlenioną-mojemu synowi pięknie się wyrównał koloryt

Gość woda utleniona
ale jak to? tak normalnie na wacik i przecierac???? a twoj syn mial duze przebarwienia???

Gość kornell23
na przebarwienia tylko i wyłącznie kosmetyki do tego przeznaczone, domowe sposoby nie pomogą - mi najlepiej sprawdziły się kosmetyki od Novaclear z serii Whiten, zwłaszcza ich krem wybielający i żel do mycia twarzy

Gość gość
Ja polecam maskę z peelingiem do Bielendy juicy jelly z kiwi i kaktusem. Dobrze matuje twarz, złuszcza stary naskórek, ale w sposób delikatny, który nie powoduje masakry na twarzy. Fajnie normalizuje i jest w niezłej cenie ;P

Obawiam się, że na bardzo widoczne przebarwienia kremy i maści nie pomogą, nawet te najdroższe. Moim ratunkiem była wizyta w Klinice Krajewski i seria zabiegów z użyciem lasera - troszkę bolało ale dla takich efektów warto 🙂

Gość gość

Robiłam u dr Lenartowicz w Katowicach, tak zresztą, jak moja koleżanka, tylko że ona miała tam robione zabiegi na trądzik, którego nie mogła się przez wiele lat pozbyć. Obie jesteśmy zadowolone, więc jeśli ktoś mnie pyta jakiegoś lekarza medycyny estetycznej mogę polecić, to właśnie zawsze polecam doktor Lenartowicz.

Ja korzystałam z zabiegów laseroterapii i to był strzał w dziesiątkę. Żaden apteczny produkt nie rozjaśnił przebarwień do zera, a laser tak. Gdyby ktoś był ciekaw to korzystałam z oferty Kliniki Krajewski 🙂