Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość burikko

Zasnęłam w soczewkach!!

Polecane posty

Gość burikko

Niedawno zamieniłam okulary na soczewki - trudna to była decyzja , ale w końcu się zdecydowałam :) Kupiłam sobie O2optix - soczewki o większej przepuszczalności tlenu. W poniedziałek byłam oczywiście na imprezie ;) była na tyle dobra imoreza , że zapomniałam zdjąć na noc soczewki :/ Wczoraj było wszystko ok z oczami, ale nie zakładałam już soczewek. Czy muszę sobie teraz robić przerwe, żeby oczy odpoczęły?? W tych Optixach niby można się zdrzemnąć, a ja spałam w nich całą noc :/ Teraz boję się , że mogło to źle wpłynąc na oczy :( a to moje pierwsze soczewki :(

Mnie jeśli zdarzy się noc w soczewkach, a noszę nie przeznaczone do sypiania w nich, zwykle potrzebna jest przerwa jednodniowa i kropelki nawilżające. Nie miałam nigdy soczewek Optima, ale jeśli są przystosowane do spania w nich, czujesz się dobrze, nie masz czerwonych, podrażnionych, piekących, czy przesuszonych oczu, to moim zdaniem nie musisz robic sobie przerwy.

Gość Burikko
W tych soczewkach ponoć można właśnie tylko się zdrzemnąć :) tak lekarz mówił , bo to nie są soczewki do ciągłego noszenia, dlatego mam wątpliwości. Może jeszcze dziś pozwolę odpocząć oczkom :) dla pewności :)

Gość Burikko
Morgaine a ty jakie teraz nosisz soczewki? Ile dziennie masz je na oczkach?

Gość kingaR
mam pytanie odnosnie soczewek o2optix - jaka jest prawidlowa strona? poniewaz z obu stron widze dobrze i nie ma zadnego dyskofotu a chce miec pewnosc ze dobrze zakladam. Acuvue maja prawidlowy np 123 a w przyadku o2optix to ciba i nr czy nr i ciba?

jesli oczy same sie nie zbuntowały;] tzn. nie ma zaczerwienienia,suchości czy pieczenia to jedno dniowa prerwa zuełnie wystarczy;] Pozdrawiam:*

Gość picza
E , nie ma co dramatyzować. Wystarczy wsadzić soczewki w płyn (nie wiem , czy te nowoczesne soczewki też się płucze :P ale dajmy na to , że tak) i ubrać na jakieś 3 godzinki pingle , a potem możesz z powrotem ubrać soczewki. A jak dalej piecze , to ściągnąć , przecież można być elastycznym. Ale nie powinno piec. Bardziej już od tego , że było się na imprezie :P

czesc dziewczyny, mam pytanie odnosnie soczewek, bo tez sie zastanawiam nad zmiana z okularow.... jak sie z tym czujecie ? i jakie sa koszty takiej przyjemnosci ???

Gość uwazaj
zrob tak jeszcze pare razy to zdejmiesz soczewke razem z rogowka