Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wystraszona123au

Bakterie w moczu

Polecane posty

Gość wystraszona123au

Ratunku zrobiłam sobie badamnie moczu i jest ok, ale napisali,że "liczne bakterie w moczu". Co to znaczy i jak sobie z tym radzić. Apropo byłam u lekarza ogólnego i nic na to nie powiedział. Czyżby konował?

zrób sobie badanie na posiew moczu, ja sobie sama zrobiłam bo mi lekarz ogólny nie chciał dać skierowania, i wyszła mi bakteria, poszłam z tym wynikiem do swojego gieko, i dostałam serię bolesnych zastzryków, powtórne badanie bede robic po niedzieli

Gość o kurczeburcze
a powiedz czy jak mials te bakterie to np mials zmieniony jakos zapach moczu czy jakies inne objawy ??? zapach z pochwy czy cos?

najpierw miałam rybi zapach, a z moczu jeszcze wiekszy. poszłam do ogólnego i stwierdził ze to zapalenie pęcherza i brałam furagine, po czym jak pisałam sama zrobiłam badanie na posiew moczu, w tej chwili nie pamietam co to za bakteria bo mam wynik w domu, ale ponoc z tego co mówił gin to cos niezbyt dobrego

Gość o kurczeburcze
no to pieknie....:(

Gość wystraszona123au
no to fajnie,a myślałam że to możę zwykły przypadek, nie wiem pojemnik na mocz,albo coś nie było sterylne. Ups. AA teraz się przestraszyłam. Czy może to prowadzić do poważniejszych powikłań? Apropo nie miała żadnego złego zapachu

Gość bryggi
aż mnie tam zaczyna swędzieć jak sobie pomyślę. Autosugestia

Gość wystraszona123au
po co człowiek zaczął się badać. Jak się nie badałam to byłam zdrowa,a teraz? Prolaktyna nie tak, krzepliwość za duża, ob podwyższone, ciśnienie nierówne. EEEeeeeeeeeeeee :-(

a masz jakieś konkretne objawy jeżeli chodzi o pecherz? bo może masz jakąś tam sobie bakterie niegroźna. bo przecież każdy człowiek ma w sobie bakterie

Gość wystraszona123au
Nie boli mnie pęcherz, ale w badaniu napisali liczne bakterie w preparacie. Więc to nie jest chyba taka prosta sprawa, tylko czemu lekarz tak to olał. Moje chore zatoki też zresztą zlekcewarzył. Zmienię lekarza,to pewne, ale co z tymi baktriami?

jak tak bardzo sie martwisz to zrób sobie to badanie na posiew, to wtedy Ci wyjdzie jakie masz bakterie i nie idz do ogólnego tylko do gina

Gość wystraszona123au
Dzięki Basiu zrobię sobie skoro tak mówisz. Z tymi badankami do ginekologa? Okej Pozdrawiam

mój gin tłumaczył jak się robi takie badanie na posiwe, a więc: pojemnik nie może być wcześniej otwierany, jak będziesz kupować w aptece to powiedz na jakie badanie, następnie rozchylasz sromy palcami (czystymi) robisz sik najpierw do toalety a drugi sik do pojemnika, głowa do góry

Gość taktaktak
Pocieszę Cię, że większość zdrowych osób ma bakterie w moczu, najczęściej są one niegroźne. Mój wynik badania tez brzmiał:liczne bakterie w moczu ale jesli poziom leukocytów w moczu jest bardzo mały tzn. że nie dzieje sie nic niepokojącego. Tylko kobiety w ciązy i małe dzieci dostaja badanie na posiew bo u nich bakterie są bardzo niebezpieczne a u zdrowego człowieka organizm sam sobie radzi. No chyba, ża sa poważne dolegliwości typu nerka itp to wtedy sprawdza się właśnie co to za bakteria. Nie martw sie na zapas! Większośc zdrowych ludzi ma bakterie w moczu. Zrób badanie na posiew to Cię uspokoi. Ale jeśli nie masz żadnych dolegliwości ze strony układu moczowego albo gorączki to jest to zbędne.Dużo zdrówka!PA!

taktak ma racje ja robiłam takie badanie bo miałam bardzo nieprzyjemne objawy

Gość wystraszona123au
Dzięki to duże pocieszenie jak dla mnie. Chyba przestanę się martwić. Nie mam dolegliwości ze strony układu moczowego, a leukocyty mam w porządku. Całuję i pozdrawiam Was serdecznie.

Gość wystraszona123au
Leukocyty "w polu widzenia w ilości o-1" to chyba dobre?

Gość wystraszona123au
z wypowiedzi taktaktak niskie leukocyty,czyli dobre

Gość wystraszona123au
w internecie znalazłam,że norma to 3-5 czyli ja mam jeszcze poniżej.

Gość Oo
Wystraszona a brałas jakies tabletki (witaminki albo inne) , bo to tez ma wpływ na wyniki