Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pluuum

zapraszam do makijazu

Polecane posty

Gość pluuum

witam wszystkie panie interesujace sie makijazem, jestem wizazystka , mam chwile i chetnie odpowiem na wasze pytanka.....

Gość maybelline
WITAM! MAM PYTANKO W ZWIĄŻKU Z DOBOREM MAKIJAZU. JAKI BY MI NAJLEPIEJ PASOWAŁ. MAM CIEMNE BRĄZOWE WŁOSY, NIEBIESKIE OCZY ALE CIEMNĄ OPRAWE OCZU, CIEMNĄ KARNACJĘ. JAK MALOWAĆ SIE NIE ZA MOCNO BY ŁADNIE WYEKSPONOWAĆ URODĘ?ZAZWYCZAJ MALUJĘ OCZY LEKKO BRĄZOWYM CIENIEM, CZARNĄ MASCARĄ A USTA W JASNIEJSZYCH KOLORACH. A JAK ŁADNIE WYEKSPONOWAC MAKIJAZ BRWI?

Gość pluuum
na poczatek :kolor oczu podkreslisz zawsze kolorem kontrastowym czyli braz dobrze wybrałas przy swoich niebieskich.niebieskiego raczej unikaj chybaze turkusowy ale to raczej na wieczór.poeksperymentuj z czerwienia. pewnie teraz sie krzywisz ale przy niebieskich oczach daje fajny efekt nakładaj cien pedzelkiem i delikatnie, wczesniej zawsze nałoz na powieke odrobine podkładu i przypudruj -cien rozłozy sie rownomiernie i nie bedzie zbierał sie . jezekli chodzi o brwi to mysle ze ciemny braz - cien do powiek oczywiscie i pedzelkiem scietym ukosnie .jezeli chcesz podkreslic swoja urode przyjrzyj sie sobie :jezeli masz doze oczy o ładnym kształcie i długich rzesach skup sie na ich mocniejszym podkresleniu.jezeli masz ładne symetryczne usta wtedy uwydatnij je -stara zasada pokazujemy to co w nas najlepsze odciagajac w ten sposób uwage od naszych wad

Gość pluuum
i jeszcze jedno a propo brwi : to oprawa twojego oka , to one nadaja twojej twarzy charakter wiec dobrze zaczac od nadania im ładnego kształtu

Gość pani nos
A jak optycznie zmniejszyć szeroki nos? Mój jest dość szeroki, przez co usta wydają się małe :( Istnieje na to jakiś sposób?

Gość fiolka09
hm wyzsza szkoła jazdy :beda potrzebne dwa podkłady jeden najbardziej zblizony do koloru twojej karnacji , drugi o dwa tony ciemniejszy .ciemniejszy nakładasz na boczne partie noska tylko uwazj nie"wjedz"na policzki bo efekt bedzie odwrotny natomiast na grzbiecie nosa nałóz podkład jasniejszy .Granice podkładow delikatnie rozetrzyj(przyda sie mały pedzelek.mozesz takie modelowanie wykonac równiez pudrem brazujacym wtedy nie potrzebujesz ciemniejszego podkładu_tylko w tym przypadku trudniej osiagnac naturalny efekt.przed nakładaniem pudru brazujacego przypudruj twarz transparentnym- nie powstana plamy. usta maluj błyszczacymi i jasnymi błyszczykami i unikaj przedziałka na srodku głowy (niestety jest zarezerwowany tylko dla osob o bardzo symetrycznych i regularnych rysach

Gość maybelline
DO PLUMMMM- MAM DUŻE OCZY W KSZTAŁCIE MIGDAŁA I DŁUGIE RZĘSY. NO I MAM GRZYWKĘ. JAKI WIEC MAKIJAZ SOBIE DOBRAC ZEBY ŁADNIE WYGLĄDAĆ? NP DO TEJ GRZYWKI? NO I MAM LEKKO KWADRATOWĄ TWARZ.

Gość Kodeksiara
Mam pytanie odnośnie brwi. Jedną połowę brwi mam ciemną a drugiej prawie nie widać. wygląda to tak, jakbym sobie wygoliła połowę brwi. Co można z tym zrobić, żeby te brwi się przyciemniły? Jeśli je wtrwę to odrosną ciemniejsze? Sama nie wiem...

Gość pani nos
dzięki:) Muszę wypróbować. Strasznie pracochłonne się to wydaje. Jak na razie to używam tylko bardzo jasnych błyszczyków, bo przy ciemnych wyglądało tak, jakbym nie miała ust.

Gość fiolka09
skoro masz duze oczy i jak piszesz o ładnym kształcie (kształt migdała został uznany za idealny kształt oka i w makijazu oka dazymy by go osiagnac} musisz tylko pdkreślac to co masz .wskazane jak najbardziej podkreslenie dolnej powieki przy nasadzie rzes .mozesz swobodnie do tego uzywac ciemnych brazów grafitów lub czerni .przy kwadratowej buzi przyciemniaj pudrem brazujacym kosci rzuchwy a rozjasniaj srodek i koncówke brody .do pudry brazujacego uzywaj duzego najlepiejokragłego pedzla i nabieraj na niego odrobine pudru w razie potrzeby dodasz wiecej pózniej.nie widze cie na zywo ale zatanawia mnie ta grzywka , przy buzi kwadratoej powinnas unikac poziomych linii przy twarzy zwroc uwage na dekolty lepsze beda w serek lub podłuzne ,odpadaja łódeczki i kwadratowe

Gość fiolka09
do pani nos .........bardzo dobre spostrzezenie ciemne szminki pomniejszaja usta i zaostrzaja kontury. modelowanie jest pracochłonne ale z czasem dojdziesz do wprawy i zajmie ci to góra10 min.powodzenia

Gość Kodeksiara
a ja? a ja?

Gość maybelline
NIE MAM TYPOWEJ GRZYWKI NA PROSTO. MAM LEKKO NA UKOS. I WŁOSY DO RAMION MOCNO WYSTRZĘPIONE ZEBY ZATUSZOWAC KOSCI POLICZKOWE. ZASTANAWAIAŁ MNIE TYLKO MAKIJAZ:-) WIELKIE DZIĘKI. jESLI BEDZIESZ MIAŁA JESZCZE JAKIES POMYSŁY TO NAPISZ PROSZĘ. ZAZWYCZAJ OCZY PODKRESLAM TAK JAK PISSAŁAM NA BRĄZOWO, DOLNĄ POWIEKĘ PODKRESLAM TROCHE MOCNIEJ NP KREDKĄ CZARNĄ A POTEM JĄ LEKKO ROZSAMROWUJĘ ZEBY NIE BYŁO ZA MOCNO. USTA MAM DOŚĆ WĄSKIE, GÓRNA WARGA JEST WĄŻSZA OD DOLNEJ. ZAZWYCZAJ PODKRESLAM JE JASNYM RÓŻOWYM BŁYSZCZYKIEM. CHCIAŁABYM ZEBY BYŁY WIĘKSZE.JEST NA TO JAKIS CHWYT? KONTURÓWKA?

Gość fiolka09
a propo brwi. niestety wyrwanie brwi nie spowoduje tego ze sciemnieja . spróbuj przyciemnic henną, bardziej kosztowna metoda to trwały makijaz brwi ale to musi zrobic sprawdzona osoba.widziałam kilka pan po takim zabiegu i wygladały jak by były wiecznie zdziwione na co dzien polecam przyciemnianie brwi cieniem do powiek -spróbuj mokrym pedzelkiem czesc jasniejsza natomiast suchym pedzelkiem ciemniejsza czesc brwi

Gość Kodeksiara
szkoda :(

Gość a jak sie malować
jeśli mam okrągłą twarz?niezbyt duże usta i oczy

Hej dziewczyny. A jak uzyć kredki do oczu żeby oprawa oka była naprawde ciemna?? Cos w stylu Shakiry?? mam taka mięciutka kredke ale niepotrafie jej uzyć!!

Gość fiolka09
super grzywka na ukos jet bardzo twarzowa. jezeli chodzi o usta to gorna wargę obrysuj kontorówką ale po zewnetrzej krawedzi ust natomiast dolna po wewnetrzej krawedzi , uzywaj raczej jasnych kolorów szminek lub błyszczyków, zawsze rozjasniajac odrobine kolor przed nałozeniem na górna wargę .pamietajcie jasne -powieksza , uwypukla . ciemne _pomniejsza daje wrazenie głebi. ale skoro masz takie ładne oczy to ja bym na nich sie skupiła

Gość jasssmi
witam:) milo, ze poswiecasz swoj czas :) ja mam pytanko jak powinnam uzywac rozu zeby wymodelowac rysy twarzy, mam twarz w ksztalcie gruszki i jakie cienie do ciemnozilonych oczu ? dziekuje i pozdrawaim

Gość fiolka09
przy okraglej buzi bardzo wazna jest fryzura- najlepiej zeby włoski wchodziły na bocze partie twarzy, które powinnas przyciemniac.przy małych oczach unikaj zbyt ciemnych kolorów i bron boze czarna obwódka dookoła. najlepsze kolory to : jasne , pastelowe ,rozswietlajace , kontur oka podkreslaj pod linia rzes cienie na sucho .dokładnie tuszuj rzesy ciemno brazowym tuszem usta podkresl raczej błysczykami:jasne ,bezbarwne ,opalizujace

a moj problemik??Zostanie rozwazony?? z gory dzieki:* :D

Gość fiolka09
korzystne kolory cieni: brazy , fiolety , róze, morelka no i czerwienie-tylko te cieplejsze róż nakładaj ponizej grzbietu kosci policzkowej kieruj go ku kacikom ust

Gość fiolka09
powyzsze do jasssmi

Gość fiolka09
ciemna oprawa oka :na górnej powiece rysujesz kreseczke tuz przy lini rzes.idealna kreska zaczyna sie cienka linia i mijajac połowe oka staje sie grubsza by zakonczyc znowu cienka linia , dola powieke podkreslasz "po nasadzie rzes" trudne do opisania łatwiej pokazac.linie wykonane kredka rozcierasz pedzelkiem z cieniem czarny+bardzo ciemny braz.uprzedzam bardzo trudny makijac oka

Gość Sandra*
witaj,może dla mnie też znalazłabyś chwilkę.Mam ciemne włosy,bardzo ciemna oprawę oczu, oczy takie granatowe i dosyć jasną skórę,chodzi mi o makijaz ale nie taki codzienny tylko raczej taki wieczorowy,mocniejszy na specjalne okazje.Będe bardzo wdzięczna za pomoc i pozdrawiam.

Gość fiolka09
dzieki za miłe spedzenie czasu na dzis to tyle pozdrawiam

mam niebiesko-szare oczy , bladą cere, owalną twarz z piegami. dodam ,ze jestem blondynką z ciemnymi wlosami. jaki kolor cienia moze mi pasować?

Gość fiolka09
sorry sandra jutro odpisze na twoje pytanko bo niestety obowiazki wzywaja ale na pewno odezwe sie pozdr

Gość aneh
mam pytanie mam dosyć jasną karnację, włosy blond średni,oczy niebiskie,Jaki kolor podkładu i cieni pasował by mi do mojej twarzy>