Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pluuum

zapraszam do makijazu

Polecane posty

Gość FIOLKA09
DO SANDRY BEDZIESZ potrzebowała dobrych rozswietlaczy :najlepsze sa sypkie , ewentualnie w sztyfcie np:MF zaopatrz sie w cienie: ciemny braz i czern oraz biały. zacznij od białego , aplikuj go od kacikawewnetrznego do połowy powieki od połowy do kacika zewnetrznego nałóz ciemno brazowy i delikatnie wyciagnij go ku koncówce brwi ale nie dociagaj go do konca. nastepnie rozpracuj granice cieni oczywiscie pedzelkiem tak aby jeden kolor przechodził płynnie w drugi .teraz powieka dolna. cienkim pedzelkiem tuz pod nasada rzes czarnym cieniem w kierunku kacika wewnetrznego rysujesz kreseczke , grubszym pedzelkiem po tej samej linii nałóz cien ciemno brazowy. na górnej powiece narysuj czarna kreseczke i rozetrzyj ja pedzelkiem "namoczonym" w ciemnym brazie. w kacikach wewnetrznych nałóz odrobine bezbarwnego błyszczyka a nastepnie odrobine złotego sypikego , drobnego brokatu.mocno wytuszuj rzesy czarna maskara, rozswietl partie skroni , górne partie policzków i srodek brody..na usta blado rózowy błyszczyk wymieszany z odrobina jasno brazowej szminki. kolor rozu zblizony do koloru ust. powodzenia

Gość zygula
hmm a ja jestem blondynka, mam zielone oczy i dosc blada cere rozowawa;0 jasna oprawe oczu i do tego jestem krotkowidzem o ile kolor na powieki jakis dobralm to mam klopot z pomadka jej kolorem i tym ze mam wrazenie ze moje oczy w okularach sa wiekie powinnam rysowac kreski na powiece czy nie???i jaki tusz oprocz brazu??

Gość Martynaaa
No to może ja też się dołączę i zapytam Ciebie jako znawczynię o zdanie. Mam dość nietypowy typ urody, ponieważ z natury jestem bardzo ciemną blondynką, prawie może nawet sztynką (ciemne włosy, szaro-niebieskie oczy), ale obecnie włosy mam rozjaśnione do jasnego blondu. Do tego mam naturalne bardzo ciemne, mocne brwi, ciemne rzęsy i jasną, lekko różowawą cerę. Nie mam pojęcia w czym byłoby mi dobrze? :( Gdybyś mogła mi pomóc, byłabym Ci bardzo wdzięczna. 🌻 Z góry dziękuję i pozdrawiam! 🌻

a jaki makijaż będzie dla mnie odpowiedni ??? jestem b.jasną blondynką , cera również bardzo jasna , oczy niebieskie , brwi i rzęsy również bardzo jasne - na codzień stosuję podkład beżowy ogólnie dość jasne odcienie , brwi podkreślam czarną kredką , rzęsy wytuszowane na czarno , poza tym cień mam ciemno niebieski , ale byłam raz u kosmetyczki i powiedziała , że jeśli chodzi o cień to pasuje mi kolor popielaty i łososiowy to samo jeśli chodzi o pomadkę - kolor łososiowy . mam pytanie jaki cień najlepiej by mi pasował by potkreślić kolor oczu nebieski ??? pozdr

Gość Yagna
Bardzo proszę o poradę.Umiem się malować ale czasem mam problem z doborem makijażu i jego kolorów.Jestem blondynką o dużych,niebieskich oczach i długich rzęsach.Oczy mam w kształcie migdałów.Mam oliwkową cerę iłatwo się opalam na brązowo.Mam również lekką grzywkę. Z góry dziękuję za pomoc.