Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nulka888

NIERZETELNY FOTOGRAF

Polecane posty

Gość Nulka888

Witajcie, już jesteśmy po. Wszystko przeszło nasze najśmielsze marzenia. Wszystko - poza jednym. FOTOGRAF nasz okazał się oszustem. Chciałabym przestrzec inne pary przed tą osobą i zastanawiam się jak to zrobić. Ogłoszenie w lokalnej gazecie (on jest z Bielska -Białej), informacja rozesłana do konkurencji.... Może ktoś mi doradzi, co możemy zrobić.

Gość anka___
co takiego zrobil? jak przeskrobal?

Gość Nulka888
Może raczej czego nie zrobił :-). Jako że była to nam obca osoba, zrobiliśmy próbną sesję przed weselem i przekonaliśmy się, że robi śliczne zdjęcia. Potem okazało się, że zdjęcia są piękne, ale musi się starać. Totalnie odpuścił. Popełnił mnóstwo błędów, których profesjonalista nie powinien się dopuścić. Np. wszystkie zdjęcia ze składania nam życzeń wyglądają tak jakby wszyscy składali życzenia tylko mojemu Mężowi - mnie na nich nie ma - widać tylko tył głowy męża i gości w kratkę, bo tak właśnie padało słońce a on nie pofatygował się, żeby nas gdzieś przesunąć. Na przyjęciu trzeba go było stale szukać, bo gdzieś znikał, a w ogóle to włączył sobie jakąś opcję w aparacie i większość zdjęć jest baaardzo zamazana. Zdjęcia z pleneru są tragicznie wykadrowane. Kilkometry brudnych dywanów, podłóg, desek, my maleńcy, a obcięte piękne tła w postaci obrazów, kominków etc. Naszego dnia nie da się już powtórzyć, ale chcę, żeby On tego pożałował

Gość anka___
no tak, na szczescie nie mieszamy w bielsku, ale mysle, ze adres albo choc nazwa firmy niejednemu pomoze;pozdrawiam

wiesz moze to dobre zdjecia , tylko akurat Tobie sie nie podobają...? Ja wiem po co sie tak mscic ? Nie lepiej zażądac nowej sesji w plenerze - gratis oczywiście ? albo nie odbierac tych zdjec i za nie nie placic... ale moze da sie dogadac i zrobi wam sesje za friko, skoro jakosc fatalna, no chuba ze przesadzasz...

Gość Nulka888
tak tylko zastanawiam się jak najlepiej dotrzeć do jego potencjalnych klientów ... przez jakie strony - oprócz tego genialnego forum - albo w jaki inny sposób...

Gość Nulka888
chodzi o to, że zdjęcia są naprawdę złe. Były one dostępne na stronie internetowej i dzwonili goście z negatywnymi opiniami. Tak jak napisałam z wielogodzinnego reportażu z przyjęcia weselnego mamy tylko kilka sztuk, bo większość jest bardzo niewyraźna, ledwo można rozpoznać kto na tych zdjęciach jest. A co do kadrowania - konsultowałam to z kilkoma fotografami i podzielają tę opinię.

Gość Nulka888
a On wcale nie chce się dogadać. O to właśnie chodzi, że doskonale wie, że zdjęcia są beznadziejne. Powiedział, że najpierw musimy mu przelać całą kasę to wtedy dopiero On może dać nam zdjęcia. Chce żebyśmy mu zapłacili z góry a on zniknie

Gość novika26
to mu nie plać i niech sobie te zdjęcia wsadzi (za przeproszeniem:)!!!!!!!!!!!!!!! jeżeli mialaś też kamerzyste to poproś żeby z filmu zrobil zdjecia teraz jest to możliwe i problem z glowy:)

Gość Nulka888
Właśnie w tym problem. Nie mieliśmy kamerzysty. Nie chcieliśmy video tylko zdjęcia. I dlatego tak sobie myślę, że gdy gościu usłyszy, co się o nim mówi, to zacznie mu zależeć, żeby się dogadać. Jestem pewna, że jakąś część zdjęć da się uratować.

Gość powiedz gdzie
Przyjedziemy,przewieziemy sqrwysyna po lesie w bagażniku i zaraz zrobi wszystko tak jak chciałaś.

Gość Nulka888
Super !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D Nie chcę nikomu robić krzywdy nie chcę się mścić. Chcę tylko, żeby zrobił to co obiecał. Bo ślubu niestety powtórzyć nie można ...

Gość blllleeeeeeeeeeee

Gość basza
A propo zdjęć życzeń, zajrzyj, nam się spodobały są fajne: www.renesfoto.pl

Gość zenada
podaj jego stronke!!

Gość zenada
ja bym Ci lepsze zrobiła! jaki miał aparat? sesje mozna powtórzyc!!Jak teraz nie powtorzycie, to juz pozniej kiedy?jak sie roztyjecie po slubie.. poszukajcie jakiegos naprawde dobrego fotografa,.,i powtorzcie sejse.a tamtego olejcie!!!i tyle.nie płaccie mu

Jeśli macie podpisaną z nim umowę, to możecie pozwać go do sądu za niedotrzymanie warunków umowy.