Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Plumciaaa

Toksoplazmoza

Polecane posty

Gość Plumciaaa

Mam toksoplazmoze... i wiem o tym od dawna, ale problem w tym, ze nie wiem, po prostu nie mam pojecia gdzie moglabym sie zaczac leczyc (mieszkam we Wroclawiu) Nie myslcie ze jestem taka leniwa, ze nie chce mi sie szukac i dlatego pytam was - ja po prostu szukalam szukalam szukalam az sie poddalam W jakiej przychodni bym nie byla - "przykro mi ale my nie leczymy tego typu chorob" lub "u nas specjalisci nie przyjmuja - mamy tylko lekarzy z podstawowego zakresu" itp. Rece opadaja... Ja wiem ze te chorobe nalezy kontrolowac (choc calkowicie wyleczyc sie nie da) bo konsekwencje nieleczenia moga byc tragiczne... Ale co mam zrobic...?

Gość joan80
Jeżeli chorujesz na toxo to powinnaś sie udać do gina !!

Gość corka weterynarza
moj tata ma toksoplazmoze.zarazil sie od jakiegos kota :O z tego co wiem choroba ta ma rozne skutki.moj tata ma np. zmiane na oku i nie mozna nic z nia zrobic. a ta choroba jest chyba nieuleczalna

Gość jasieńka
A zrobiłaś sobie badanie na toxo? JAk raz się zaraziłaś to już WIęcej nie możesz bo Twoj organiz wytwarza przeciwciała. tOXO LECZY SIE TYLKO JAK SIE JEST WCIĄŻY BO WTEDY ZAGRAŻA TO DZIECKU. Toxo najczęsciej zaraża się od niedogotowanego mięsa a nie od kotów!!!

Gość jasieńka
ZGŁOŚ SIĘ DO LEKARZA PIERWSZEGO KONTAKTU LUB GINEKOLOGA

Gość tokso....
toksoplazmoze leczy się jeszcze przed zajściem w ciąże.

Gość Kaśka22
No toxo jest niebezpieczna dla dziecka a dla osoby która nie chce lub nie posiada dziecka nie bardzo wiec nie przejmuj sie tak bardzo jak masz a nie planujesz ciąży. Ta choroba moze siedzieć w tobie i nic nie robić złego!!!

Gość kok
koty sa jedynymi nosicielami toksoplazmozy-im to nie szkodzi, zarazki wystepuja czesto w ziemi wystarczy ze kot nasra w twoim ogrodku, w piaskownicy a ty masz z tym kontakt, podobno co 7 kot w kraju jest nosucielem tokso, nie ma szczepionki dla kotow-to tyle