Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

jaki jest wasz stosunek do diane 35- POMAGA NA TRĄDZIK CZY NIE??

Polecane posty

kto tyje ten tyje... Ja może mam większy apetyt, ale potrafie się powstrzymać i poćwiczyć..

bralam diane przez jakies 4 miesiace zalecil mi ją endokrynolog mialam zbyt wysoki poziom meskich hormonów, skutki były takie: przestały mi się przetłuszczac włosy, przestały wypadac poprawiła mi się znacznie cera. jedyny minus to uczucie ociężałych nóg i nabieranie wody \"opuchlizna\"

Gość golaaa
Brałam dianę 3 lata, potem odstawiłam i pojawił się koszmar jakiego nie zanałam nigdy wcześniej - wypadanie włosów garściami i trąd, bo nie można już tego nazwać trądzikiem - trąd pohormonalny.Diana to wielkie gówno do rrryfka ---> jak ty bierzesz i dianę i tetralysal to ja nie zazdroszcz e twojej wątrobie!!!! na litośc boską odstaw coś bo narobisz sobie takich problemów zdrowotnych ,że trądzik to będzie "mały pryszcz".Albo jedno albo drugie - oba preparaty to morderstwo dla wątroby a o połączeniu to wolę nie myśleć.

czuje się świetnie, a niedługo rzeczywiście zrobie sobie badania. Choć ostatnio wyszły dobre... Wiem że to szkodliwe i że moge mieć też rózne inne problemy.. Ale co zrobić jak mi na trądzik maści nie pomagają, a ja już nie moge na siebie patrzeć i wstyd mi z domu wyjść. Takiego życia nie chce!

ja jestem na początku 2 opakowania i cera sie odrobinke polepsza ale nie sa to jakies rewelacyjne zmiany. No i naszczescie juz nie mam tych plamien!!!!

Gość Klaudia taka jedna
sluchajcie prawda jest taka ze jednemu te tabletki szkodza drugiemu pomagaja , ja zaliczam sie do tej drugiej grupy tzn jestem zadowolona. Diane biore juz bardzo dlugo naprawde , mialam tez juz tzw przerwe . i biore do dzis , zadnych skutkow ubocznych nie mialam , pamietam tylko ze na poczatku brania troche rozregulowal mi sie cykl potrafilam miec miesiaczke dwa razy w miesiacu ale to normalne . Teraz mam cykl idealny krwawie co 28 dni. Co do wlosow nie wypadaly jakos bardziej czy cos takiego, nie przytylam. Za to bardzo pomogly na tradzik i to naprawde mega tradzik a nie kilka syfkow na twarzy . Obecnie dodatkowo stosuje je jako antykoncepcje , jestem zadowolona. Tak wiec widzicie jednemu zaszkodzi , drugiemu pomoze. Aha i badania watroby robie regularnie i jest ok. I blagam nie straszcie tak tymi tabletkami bo mysle ze to powinien zrobic lekarz i zadecydowac czy dana osoba moze je brac czy nie , nie jest od tego forum na pewno. Pozdrawiam wszystkich zazywajacych :)

Gość diane/regulon
Ja chciałam diane, ale dostałam od dermatologa regulon. nie wiem dlaczego tak zdecydował, bo nie robił mi żadnych badań. W każdym razie pomaga. Cera się tak nie błyszczy i nie ma bolących, ropnych wyprysków. Jesli już się jakis pojawi to jest powierzchowny i bardzo szybko znika.

Gość jola-34
Witajcie.Mam straszny problem z Diane i nie wiem co mam zrobić.W wieku dojrzewania miałam powżny problem z cerą.W wieku lat 24 urodziłam dziecko i na twarzy była masakra(tylko na twarzy, plecy dekold idealne)zaczęłam brac diane i było idealnie pięknie.Brałam przez 5 lat!!!!Mój ginekolog sie wkurzył na mnie i mi odstawił.Zrobiłam pół roku przerwy w tym czasie też rzuciłam palenie.Mam teraz 32 lata od 2 miesiecy biorę znowu diane.Ubłagałam lekarza żeby mi je oddał.Oddał pod warunkiem że co 2 miesiące bede robiła badania wątroby.I wiecie co jest poprostu tragedia.Plecy dekold i cała twarz.Wygładam jakbym znowu miała 15 lat.Nie wiem mam wrażenie że diane poprostu przestało działać nie mam pojecia co się dzieje. Nie wiem może to że od 2 miesięcy nie pale spowodowało taki wysyp.Nie mam pojecia co robić Odstawic diane?Fakt można je najdlużej brac 24 miesiace sa cholernie szkodliwe na watrobe.W aptekach tez jest cyprest odpowiednik diane kosztuje oko 7 zł.

Gość narka53
Jeśli lekarz nie zalecił tobie abyś używała TYLKO ręczników jednorazowych, to zmień lekarza. Takiej cery nie można wysuszać. Żadne spirytusy, maści wysuszające. Srebro, tylko srebro to załatwi.

Gość Ommka
Witam wszystkich :)! ' problemik...' chodze do endokrynologa i tez biore letrox . i ostatnio pani doktor zapisala mi diane 35. biore juz jakos 6 dzien . mam nadzieje ze pomoze w zwalczeniu trądziku bo jest dosc intensywny :( :( .