Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość honeyb

moszna i jądra, a ciąża?

Polecane posty

Gość honeyb

Witam! Proszę o pomoc kogoś, kto wie coś na temat jąder,które nie są w moszny (może coś pokręciłam, bo się na tym nie znam). Chodzi mi o to, że staramy się z mężem o dziecko i niedawno mąż mi powiedział, że w dzieciństwie miał taki zabieg robiony. Ale z tego co pamięta, to lekarz powiedział jego rodzicom, że "coś się nie udało". Proszę powiedźcie mi czy wiecie coś na ten temat? Co to może znaczyć że coś się nie udało i czy teraz w wieku 28 lat mozna coś jeszcze zmienić? Pliiiisssssss. Pozdrowionka

Gość segda
najprawdopodobniej opisujesz schorzenie nazywane wnetrostwem( brak zstapienia jader do moszny lub calkowity brak jader) jadra zstepuja do moszny okolo 8 miesiaca ciazy u plodu ale zdarza sie tak ze w przypadku np zaburzen hormonalnych u matki genetycznych sklonnosci nie zdarza sie tak wtedy przeprowadza sie u niemowlaka zabieg operacyjny sprowadzenia jader do moszny( jezeli zawioda farmakologiczne srodki bo najpierw probuje sie takimi sposobami) lekarze roznie wypowiadaja sie na temat plodnosci w takich wypadkach..najlepiej po prostu postarac sie o dzidzie i sie nie stresowac na poczatku dopiero po pol roku nieudanych prob zwrocic sie o pomoc lub przed podjeciem staran o dzieciaczka zbadac nasienie meza okreslajace liczbe zywych plemnikow w 1mm spermy pozdrawiam i trzymam za Was kciuki bedzie wszystko dobrze

Gość honeyb
Serdeczne dzięki segda.Zawsze to jakieś słowa otuchy. Pozdrowionka

Gość nicewom
Proszę mi odpowiedzieć: Czy praca przy budowie stacji telefonii komórkowej (przy antenach przesyłowych) może mieć wpływ na płodność?

Gość segda
nice: wydaje mi sie ze jakas miec moze to jednak fale nie do konca jeszcze wiemy o skutkach ubocznych tych naszych obecnie wszechobecnych komorek :( pozdrawiam

tak jak pisały dziewczyny zróbcie badanie nasienia no i ziywta u dobrego urologa, pozdrawiam :)