Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szlachcianka

pomóżcie! dotyczy candida i metronidazolu

Polecane posty

Gość szlachcianka

Dziewczeta, lakarz przepisal mi metronidazol, (mam candida albicans) i powiedzial ze po nim moje dolegliwosci powinny ustapic. Kupilam dzis ten lek i ... przeczyrtalam na ulotce "w czasie leczenia metronidazolem moze niekiedy wystapic zapalenie szyjki macicy lub pochwy wywolane rozdzakami(...) " Rany! ja i bez tego mam problem, jak mi sie nasili to chyba umre!!!! nie wiem czy brac... lecze sie od 7 lat i nic... poradzcie, czy wam moze pomoglo? czy brac? jestem skolowana...

Gość jest taki topic
grzybica pochwy - poczytaj

Gość szlachcianka
no tak, ale ten topic jest dlugi strasznie, probowalam tam znalezc odpowiedz na moje pytanie i nie udalo mi sie, wiec pytam tu. chyba nic w tym zlego? blagam doradzcie mi cos---brac czy nie?

Gość to wejdz
na grzybice ukladu pokarmowego moze tam ci ktos odpowie

a co lekarz u Ciebie stwierdził? jeżeli tyl;ko grzyba i wypisał Ci metronidazol, to jest konował, nie lekarz. jeżeli oprócz grzyba masz jeszcze bakteryjne zapalenie pochwy lub rzesistka, to bierz ten metronidazol i po kuracji leć do gina po coś na grzyba. własciwie to powinien ci przepisać jesczez coś przeciwgrzybicznego jednocześnie, np. clotrimazol, żeby brac na zmianę tabletki. albo w tym przypadku najlepszy byłby gynalgin lub macmiror. one działaj kompleksowo. a jednoczesnie bierz wit, C o przedłużinym uwalnianiu, bo to pomaga zakwasić środowisko w pochwie i wtedy grzyb się nei roziwja (wiem, bo sparwdziłam na sobie :D nawet po antybiotykach grzyba ani sladu :D )

Gość mundek
pij naturalne kefiry po 2 dniach przestaje swedziec i twarozek znika.

ja mam ten sam problem i nie wiem co robic. Mam candide ( na jezyku, w kale ....) robilam rozne badania. Do tego wyszlo ze mam nadzerke. A ginekolog powiedzial ze zacznie mnie leczyc dopiero po badaniu cytologicznym. Co wy na to? A wszystko przez to ze bralam duzo antybiotykow. Prosze o pomoc moze ktos z was mi cos doradzi!!!!!!!!!

Gość paula01
mbella - nadżerka to nic strasznego i czasami wogole sie nie leczy, zajmij się lepiej candidia bo to jest groźna choroba, czytaj topik - grzybica układu pokarmowego.

Gość gość
skutki uboczne mogą wystąpić po każdym leku, choć trzeba podchodzić do tego ze świadomością, że lek ma leczyć nie szkodzić. o samym metronidazolu więcej znajdziesz tutaj: http://metronidazol.pl/