Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 iggaxx

brak zabka-6,czy mial ktos wstawiane implanty?

Polecane posty

Go艣膰 iggaxx

mam szeroki usmiech wiec jest to problem dla mnie,chcialabym wstawic implanta ale nie wiem ile takie cos chociaz mniej wiecej kosztuje,czy sa jakies rodzaje ich,czy to boli itd.czy ktos mial wsawianego implanta?prosze o pomoc.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 iga24
ceny implant贸w oscyluj膮 w granicach 3 -7 tys,Tak przynajmniej jest u mojego lekarza, ktory zawsze korzysta z najlepszych materia艂ow dostepnych na rynku.Inn膮 alternatyw膮 jest most kt贸ry wymaga oszlifowania s膮siednich zeb贸w, i jest ta艅szy.|Tez sie w艂asnie zastanawiam nad implantem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 iggaxx
dzieki!ale drogo troszke...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 iggaxx
ktos jeszcze cos wie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 iggaxx
no dziewczyny!!zadna nic nie wie wiecej?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zastanawiaczka
Nie b贸j si臋, wstawienie implantu zupe艂nie nie boli, bo wtedy jeste艣 znieczulona, jedyny b贸l to uk艂ucie ig艂y w celu podania znieczulenia. Rodzaj贸w implant贸w jest teraz wiele na rynku , s膮 te偶 takie, gdzie na drugi dzie艅 osadzaj膮 na nim koronk臋 i ju偶 masz pe艂en komplet uz臋bienia. Z do艣wiadczenia jednak wiem, 偶e te dro偶sze s膮 lepsze i trwalsze ( znasz powiedzenie: tanie mi臋so psy jedz膮?). Gdybym mia艂a taki wyb贸r- most albo implant, wola艂abym uzbiera膰 na implant, bo zrobienie mostu to zniszczenie pobocznych z臋b贸w i zrobienie na nich koron, po jakich艣 10-15 latach czeka Ci臋 wymiana, bo dzi膮s艂a wykazuj膮 tendencj臋 zanikow膮 przy tego typu rozwi膮zaniach i po jakim艣 czasie b臋d膮 si臋 obni偶a艂y i spowoduje to powstanie nieszczelno艣ci pomi臋dzy koron膮 a dzi膮s艂em. To fizjologia-tego nie zmienisz. Nie wymy艣lono na to jeszcze nic. Zdecydowanie implant i to nie najta艅szy, bo brak sz贸stki w pe艂nym 艂uku to prawie inwalidztwo. Pozosta艂e z臋by przejmuj膮 si艂臋 偶ucia , a to ie jest dla nich korzystne. Nie boli.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 iggaxx
dzieki bardzo za pomoc!

Udost臋pnij ten post